palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kepesita Collection művészeti pályázat

A Kepesita Collection immár hetedik alkalommal pályázatot hirdet 35 év alatti kortárs képzőművészek számára. A pályázat koncepciója az, hogy a nyertes pályamű, amely bármilyen médium lehet, 400.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

A pályázat témája: Átváltozás

Nagy változás indult el a világban, a COVID-19 2020-ban az egész életünket felforgatta. Rengeteg a félelem, a pánik a járvány körül, a „második hullám", még vehemensebb, mint az első volt. A helyzetnek már most mélyen szántó anyagi, politikai és általános társadalmi vetülete van, és majdnem teljesen biztos, hogy a világ nem fog visszaállni a megszokott kerékvágásba. Sokan elveszítik a munkahelyüket, fokozott infláció várható, és a jóléti társadalmak fenntartható magas életszínvonala is megkérdőjeleződik. Elindult egy általános politikai nyugtalanság, ami szintén eszkalálódni látszik. Ugyan a pályázat ’Átváltozás’ mottójáról Kafka regénye juthat eszünkbe, ami korántsem hívogató helyzetet vázol, felmerül a kérdés, hogy egyértelműen rossz-e a most zajló változás? Vajon rettegnünk kell-e a változástól, vagy végre olyan alternatívák valósulhatnak majd meg, amikre sokan régóta várnak? Tényleg a végéhez közeledik-e az a világrend, amit eddig ismertünk, és ha igen, ez egyértelműen csak szörnyűséget hoz-e magával? A Kepesita Collection szempontjából, amelynek központi témája az utazás, ami most igencsak korlátozott, felmerül a kérdés, hogy vajon a csavargás hiányának nem lehetnek-e pozitív hozadékai? Hiszen rendbe tehetjük az otthoni dolgainkat, vagy kinyílhat egy új világ, mely eddig is az orrunk előtt volt, csak túl elfoglaltak voltunk észrevenni.

A támogatásra szánt összeg: 400.000HUF.

Pályázó személyek: 35 év alatti kortárs képzőművészek.

Beküldési határidő: 2020. november 15. vasárnap, éjfél.

A pályázatokat a GalleryTool-on regisztrálva tudjátok benyújtani. Részletek, regisztráció és jelentkezés: ITT

A pályázat anyaga:

  • CV
  • leírás a műtárgyról
  • ár/költségvetés (mi tartozik pontosan a megvásárlásra kínált alkotás(ok)hoz, pl. 1db x cm xy cm olaj, vászon festmény, 5 db x cm xy cm számozott litográfia sorozat, egy video stb.)

Hiányos pályázati anyagot nem áll módunkban elbírálni. Kérjük, készüljetek fel arra, hogy az első 10-be bekerült anyagokat élőben értékeli a zsűri, ezért a munkákat egy később megadott budapesti helyszínre kérjük november 30-án eljuttatni. Az első 10 munkából a járványhelyzetre való tekintettel, nem fizikai, hanem virtuális kiállítást rendezünk, így a legesélyesebb alkotások a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek. A szállítás és zsűrizés helyszínéről később küldünk tájékoztatást.

Az első 10-be bekerültek névsorát a honlapunkon, illetve a Facebook-oldalunkon tesszük közzé legkésőbb november 27-én.

Figyeljétek az oldalakat, mert a tervek szerint a kiválasztott pályaműveket röviddel az eredményhirdetés után kérjük a zsűrizés helyére szállítani! Zsűrizés és a nyertes kihirdetésének időpontja még egyeztetés alatt, de december elejére várható.

További kérdésekre a kepesitacollection@gmail.com címen tudunk válaszolni.

Kepesita Collection pályázat 2020