palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Álmodd meg te a Klastrom fényeit! fényfestő pályázat

A “FényArtban a Művészetek Völgye” fényfestő (mapping) versenyre bárki jelentkezhet kezdőtől profiig, aki úgy érzi, izgalmas fényruhát tud varázsolni az ikonikus templomromra.

A verseny a Művészetek Völgye egyik kiemelt attrakciója, melyet tíz napon át, 2021. július 23. és augusztus 1. között, sötétedéstől lehet majd megtekinteni. A Klastrom Fényművészet szakmai partnere, és a verseny házigazdája az ismert magyar „fényfestő csapat”, a Fényszórók Visual. A verseny egyetlen kategóriában folyik, pénzjutalom az első három helyezettet illeti, vetíteni viszont az első 10-be bejutott versenyzők munkáit fogjuk, lehetőséget adva ezzel a bemutatkozásra. A versenyfilmek mellett láthatók lesznek minden este a Fényszórók és a Gonzo Vizuals által komponált videók is. A tervek szerint a Klastrom egy oldalára kerül vetítés.

A verseny zsűrizését egy háromtagú bizottság látja el.

A zsűri tagjai: Gévai Bálint – Fényszórók, Oszkó-Jakab Natália a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója, Petkó Gergely a Művészetek Völgye vizuális tanácsadója

Az Időutazás a Művészetek Völgyében fényfestő helyszín látogatása ingyenes, és korhatár nélkül ajánlott.

A fesztivál részletes programja 2021. februárjától folyamatosan frissül a  http://muveszetekvolgye.hu/ honlapon.

A verseny témája: 30. Művészetek Völgye

Helyszín: Klastrom, Taliándörögd

Verseny időpontja: 2020. November 10. – 2021.február 14.

Pályázatikiírás:

30. Művészetek Völgye témára reflektálva várjuk a taliándörögdi Klastromra készült, az épület architektúrájával, szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat. A pályázat többfordulós, és a helyszíni vetítésre maximum 10 alkotást válogat be a zsűri.

A pályázatra egyénileg, vagy csoportosan, amatőrként és cégesen (professzionális) is lehet jelentkezni, de iskolai indulókat is várunk. A 18 éven aluli egyéni indulók írásbeli szülői engedéllyel jelentkezhetnek.

A pályázók a versenyre történő regisztrációjukkor automatikusan elfogadják a verseny kiírásban foglaltakat!

Díjazás:

  • FényArtban a Művészetek Völgye fődíja:          bruttó 100 000 Forint
  • FényArtban a Művészetek Völgye 2. hely:        bruttó 60 000 Forint
  • FényArtban a Művészetek Völgye 3. hely:        bruttó 30 000 Forint

A FényArtban a Művészetek Völgye első 10 helyezettjét bemutatjuk a Művészetek Völgye weboldalán és social felületein, munkáikat a fesztivál 10 napja alatt láthatják a látogatók a hivatalos program keretein belül.

Jelentkezés: info@muveszetekvolgye.hu

Koncepció benyújtása:

Leadási határidő: 2021.Február 14.

Az e-mailes regisztrációt követően a szervezők egy saját tárhelyet biztosítanak a jelentkezőknek.Kritérium: online regisztráció és mood vagy storyboard leadása.Itt a megvalósítandó alkotás dramaturgiailag fontos jeleneteinek template-re illesztve, állóképekkel történő bemutatása és rövid leírása szükséges, lehetőség szerint a képet kísérő zene hangulatát is bemutatva.

A pályázaton szerepeljen a jelentkező/jelentkező csoport neve, az alkotás.

A regisztrációs felületen lehetőség van mood/zene linkek megadására is.

Visszajelzés a jelentkezőknek: 2021. Március 14.

Preview:

Leadási határidő: 2021. május 2.
Visszajelzés a jelentkezőknek: 2021. május 16.
Kritérium: az első szakaszon továbbjutott résztvevők bemutatják teljes vetítendő anyagukat HD felbontásban, zenével.

Kész versenyanyag leadása:

Leadási határidő: 2021. Június 1.
Az elkészült alkotás teljes felbontású kép- és hanganyagának feltöltése a versenykiírásban szereplő technikai paramétereknek megfelelően.

Sikeres regisztrációt követően minden szükséges információról, majd az egyes fordulók után is e-mailben értesítjük a jelentkezőket. Felmerülő kérdéseket az info@muveszetekvolgye.hu e-mail címre kérjük küldeni.

Klastrom fényárban