palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Nem, nem, soha” emlékpályázat

Trianon_targyak_palyazat

Fotó: litera.hu

A Trianon-emlékévben nyílt felhívást tesz közzé a Litera, melyben Trianonhoz kötődő tárgyi emlékeket és családi fotókat várunk, a hozzájuk tartozó történetekkel.

Minden bizonnyal sok család őriz otthon Trianonhoz kötődő emléket: családi fotókat, tárgyakat. Utóbbiak jó része már múzeumi tárgy, de akadhat a padláson még elsárgult fotó, fényképnegatív, Nagy-Magyarország-térkép, trianonos bögre, könyvjelző, „Nem nem soha” feliratos falvédő, háziáldás, irredenta képeslap, bélyeg, szódásüveg, társasjáték, jelvény, festmény, szobor, hivatalos irat, levél, postai levelezőlap stb. Aki talál ilyet, nincs más dolga, minthogy elküldi nekünk a fotóját a hozzá tartozó történettel együtt. A történet lehet valós és kitalált is.

A képeket és a történeteket a Facebookon tesszük közzé folyamatosan, a beérkezés sorrendjébe

Kikötések: A beküldött történetek ne haladják meg az 5 ezer karaktert. A fotókat és/vagy a tárgyakról, dokumentumokról készült fényképeket képformátumban, csatolva várjuk. Lehetőség szerint egy szöveghez egy fotót küldjenek.

A küldeményeket mostantól 2020. december 27-éig várjuk a litera@litera.hu címre, TRIANON tárgymegjelöléssel.

Mindebből remélhetőleg egy izgalmas virtuális tárlat nő ki majd. A legérdekesebb írásokat és fotókat a Literán is publikáljuk.

„Nem, nem, soha” emlékpályázat