palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Amerikai Nagykövetség pályázat anyagi támogatésért

Amerikai Nagykövetség pályázatMagánszemélyek és szervezetek is pályázhatnak az Amerikai Nagykövetséghez anyagi támogatásért. A Nagykövetség rendszeresen elbírája a Nagykövetséghez folyamodó pályázatokat.

A pályázók az angol nyelvű Kérelem követségi támogatásért (Request for U.S. Embassy Funding) oldalon felsorolt összes tételre vonatkozóan tudnak  – angol nyelven – információt megadni az igényelt támogatással kapcsolatban.

A kitöltött dokumentumot, e-mailen tudják elküldeni a PA@usembassy.hu címre.

A pályázatokra a kézhezvétel után 30 napon belül elbírálják.

Pályázati útmutató

Támogatási elvek:

  • Elsőbbséget élveznek azok a programok, melyek önfenntartó jellegűek és további jelentős külső anyagi támogatás nélkül is sikeresen folytatódhatnak.
  • Kisebb eséllyel pályázhatnak az egyszeri  programok, melyek viszonylag kevés ember érdekét szolgálják, s amelyek nem önfenntartó jellegűek, vagyis céljainak megvalósításához a későbbiek folyamán további támogatásra lesz szükség.
  • Kereskedelmi jellegű, illetve haszonérdekeltségű pályázatokat nem tudunk támogatni.
  • Az egy pályázatra megítélt összeg általában nem haladja meg az 5000 USA dollárt, azonban különösen jelentős program esetében megfontolásra kerül nagyobb összeg jóváhagyása.
  • Amennyiben a program végrehajtásához más forrásokból származó anyagi támogatásra is szükség lesz, a pályázónak jeleznie kell, hogy a további támogatók erre hivatalosan kötelezettséget vállaltak. E nélkül a Nagykövetség a kérelmet nem hagyja jóvá.

usa embassy

A költségvetésre vonatkozó tájékoztató:

Költségvetési kategóriák: személyzeti kiadások, útiköltség, ellátmányok, eszközök/gépek, szerződéses költségek, és egyéb közvetlen költségek.  Az „általános költség” kifejezés nem használható. Az egyéb közvetlen költségek kategorizálását kérjük, pl. javítások, bútor, irodai kiadások, postaköltség, telefonköltség, stb.

A reprezentációs költségeket, mint pl. étkezések és italok, általában nem lehet elszámolni.  Amennyiben ezek a program szerves részét képezik (pl. kávé egy konferencia szüneteiben), költségeik nem haladhatják meg az amerikai kormány által adott teljes támogatás 10%-át. Ha mégis meghaladják a 10%-ot, akkor fel kell tüntetni a többletkiadás fedezetének forrását.  Kérjük, vegyék figyelembe, hogy alkohol tartalmú ital nem vásárolható az amerikai kormány támogatásából.

Eszközök/gépek vásárlása határozottan ellenjavallt. Amennyiben ezekre feltétlenül szükség van, ezt alapos indoklással kell alátámasztani. Az 500 USA dollár egyedi érték feletti termékek áfáját vissza kell igényelni. Nem érdemes pályázni olyan programmal, melyet az eszköz/gép beszerzésének jóváhagyása nélkül nem tudnak megvalósítani.

A munkatársak fizetése és egyéb, humán erőforrással kapcsolatos kiadások nem haladhatják meg a kérelmezett teljes összeg 20%-át. Bár építkezésre nem adható támogatás, bizonyos javításokra esetleg igen.

A pályázatokra a kézhezvétel után 30 napon belül válaszolunk. Sajnos nem tudunk minden programot támogatni.

Forrás: http://hungarian.hungary.usembassy.gov