palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai esszépályázat

Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága örömmel jelenti be, hogy összeurópai esszépályázatot indít a következő címmel: „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai.”

Tudtad, hogy a sikeres bővítések eredményeképpen az Európai Unió (EU) a világ legnagyobb gazdasága, amely több mint 500 millió lakossal rendelkezik? Az EU még soha nem játszott ilyen fontos szerepet a nemzetközi életben, mint napjainkban. Az EU bővítési politikája segítséget nyújt a csatlakozási előkészületekhez a tagjelölt országokban. Ezzel hozzájárul a biztonságosabb Európa megteremtéséhez, támogatja a demokráciát és az alapvető szabadságjogokat, és megszilárdítja a törvényhozást a csatlakozni kívánó országokban. Az EU tagországainak száma Horvátország 2013-as csatlakozásával 28-ra nőtt. Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Izland (az izlandi kormány döntése alapján az Izlanddal folytatott tárgyalásokat elnapolták), Koszovó*, Montenegró, Szerbia és Törökország a jelöltek vagy a lehetséges jelöltek sorába tartoznak. Közülük néhányan már megkezdték a tárgyalási folyamatot, illetve arra várnak, hogy megkezdjék azokat, míg mások a megfelelő előkészületek megtétele után válnak esélyessé a tagságra. Az Európai Bizottság kíváncsi arra, hogy mit gondolsz az alábbi kérdésekről:

  • Mi a véleményed a kibővült Európai Unióról?
  • Hogyan tudja kezelni a kibővült Európai Unió a jövőbeni kihívásokat?

Oszd meg gondolataidat valamelyik (vagy akár mindkét) kérdéssel kapcsolatban maximum 1000 szóban, és nyerd meg nagyszerű díjainkat! A részletes szabályokért kattints ide. A promóciós csomagot itt tudod letölteni. Lehetséges, hogy a nevezés során további kérdései merülnek fel, vagy nehézségekbe ütközik. Kérdéseivel, kéréseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz: SoEuropean@writingcompetition.eu. Weboldal elérhetősége itt található.

Esszepalyazat_plakat

A pályázaton 18-25 éves fiatalok vehetnek részt, az EU 28 tagállamából.

A pályaművek 2014. november 5-től 2015. február 27. 12 óráig küldhetők be.

A pályázati időszak végén országonként egy győztest hirdetünk. Az egyes országok győztesei háromnapos tanulmányúton vehetnek részt Brüsszelben, pályaműveik megjelennek az Európai Bizottság webhelyén és a pályázat országos médiapartnerei is megjelentethetik azokat.