palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Aposztróf Kiadó és Corvin Művelődési Ház novellapályázat 2014

aposztrofAz Aposztróf Kiadó szerkesztősége és a Corvin Művelődési Ház hatodik közös novellapályázatát hirdeti meg. Tematikus megkötés nincs. Egy-egy szerző legfeljebb három saját művel pályázhat. Eddig még nem publikált pályaműveket fogadunk el. Akár nyomtatásban, akár elektronikus formában közönség elé tárt novellák automatikusan kizárják magukat a pályázatból.

Terjedelmi korlátok: minimum 2000 leütés (szóközökkel, kb. 1 A/4 oldal), maximum 10 000 leütés (szóközökkel, kb. 5 A/4 oldal). Ettől lényegesen eltérő művek kizárják magukat a pályázatból.

A pályamunkákat a novellapalyazat@aposztrof.hu címre kell elküldeni, Word .doc formátumban. A fájl elnevezését az alábbi formátumban kérjük: Szerző neve – Novella címe.

Nevezési díj: novellánként 2000 Ft.
A nevezési díjat a következő bankszámlára kell átutalni a pályamű(vek) beküldésével egyidejűleg:
Nagy és Hetyei Kft. – OTP Bank – 11716008-20071082
vagy a kiadó címére postai csekken eljuttatni:
Nagy és Hetyei Kft. (Aposztróf Kiadó) 1161 Budapest, Rákóczi út 36.
Külföldről: SWIFT: OTPVHUHB, IBAN: HU14 1171 6008 2007 1082 0000 0000
A beérkezett nevezési díjról, valamint a pályaművekről igazoló e-mailt küldünk.

A pályamű és a nevezési díj elküldésével a pályázó hozzájárul, hogy az Aposztróf Kiadó a novellát egyszeri alkalommal könyv formájában megjelentesse.

A pályázatoknak a nevezési díjjal együtt legkésőbb 2014. szeptember 15-én (hétfő) 24 óráig kell beérkezniük. A késve érkező pályázatokat nem áll módunkban versenyeztetni.

Eredményhirdetés:
2014. október 20., a Kiadó honlapján, valamint az
Erzsébetligeti Színház – Corvin Művelődési Ház honlapján.

Díjazás:
A zsűri döntése alapján az Aposztróf Kiadó három szerzőt egyenként 20 000 Ft jutalomban részesít, további öt szerzőt pedig könyvcsomaggal jutalmaz. Az Erzsébetligeti Színház – Corvin Művelődési Ház további öt különdíjat ad át. A szakmai zsűri által díjazott, valamint értékesnek talált novellákat könyv formájában megjelentetjük, erről a szerzőket e-mailben értesítjük. (Ennek feltétele a megfelelő számú minőségi pályamű.) A kötetbe került szerzők egy-egy tiszteletpéldányra jogosultak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre, valamint a könyv bemutatójára 2014. november 22-én, szombaton 15.00 órakor az Erzsébetligeti Színház – Corvin Művelődési Házban kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseire az info@aposztrof.hu elektronikus levélcímen válaszolunk.