palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Aranyhal alkotói pályázat

aranyhal_alkotoi_palyazat

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet ARANYHAL címmel. Irodalmi alkotópályázat.

A három kívánságot teljesítő aranyhal meséjét számos nyelven és formában feldolgozták. De vajon miért éppen az aranyhalnak van ilyen csodálatos képessége? Miért lett a hal a kereszténység szimbóluma, a hinduizmus és a buddhizmus szerencsejele? Miben különbözik a mesebeli és a valódi hal? Milyen kívánságai lennének ma a halásznak – és az aranyhalnak? A tavaszi Szitakötőben a víz mélyén élő lények világát fedezzük fel – legyen az pocsolyában, patakban, tó mélyén vagy óceán fenekén.

Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

Terjedelmi határok

  • VERS | 16 soros
  • MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
  • CIKK | 3000 leütés szóközzel együtt

Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük. Várjuk határon túli pályázók műveit is.

Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról. Bár a folyóirat gyerekeknek szól, a pályázatra felnőtt alkotók munkáit várjuk.

A műveket elektronikus úton várjuk a szerkesztőség címére:

palyazat[kukac]ligetmuhely.com

Kérjük, a pályázatban adják meg e-mail címüket. Elektronikus küldés esetén a szövegeket Word file formátumban csatolják a kísérőlevélhez, más tipográfiai elvárás nincs.

A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.

A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.

A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

Beküldési határidő | 2020. december 18.

További információ | Horgas Judit palyazat[kukac]ligetmuhely.com