palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Aranyrajzszög Díj 2010

aranyrajzszög 2010A Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete az idén is meghirdeti az Aranyrajzszög-díj pályázatot, a szokásos kategóriákban.

Aranyrajzszög Díj kategóriái

  1. Életmű díj: Olyan kollégák jelölésére van mód, akikről el lehet mondani, hogy több évtizede – de legalább tizenöt-húsz éve -kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a tervezőgrafikai szakmában, oktatásban, eddigi tevékenységükkel növelték a szakmánk tekintélyét, elismertségét, jó példával szolgálva a fiatalabb generációk számára is. (egyéni díj)
  2. Magas szintű szakmai munkáért díj: Olyan kollégák jelölésére van mód, akik az utóbbi időszakban – amely legalább 3-4 évet ölel fel – olyan figyelemreméltó és következetesen magas színvonalú munkát tettek az asztalra, amely növeli a szakmánk színvonalát ezért méltóak az egyesület elismerésére. (egyéni díj)
  3. Kulturális díj: Olyan munkát szeretnénk a díjjal elismerni, amely kulturális vonatkozású, nem feltétlen „profitorientált”, vagy a nem fogyasztási cikkek körébe sorolható produkció. De belefér a kategóriába mindenféle könyv, hanglemez, kulturális plakát – arculat, kiadvány – tehát az a kör, amelyre a szakma részéről is kevésbé esik reflektorfény alá és az elmúlt két évben született. (egyéni vagy csoportdíj)
  4. A legjobb szuverén tervezőgrafikai produkció: Azt a munkát szeretnénk díjazni, amelyben a „főszerep” az tervezőgrafikusé (akár egy kreatív teamen belül) – tehát a kreatív munka főleg vizuálisan erős. Az alkalmazott grafika bármely területéről érkező munkákat – de mindenképpen konkrét megbízásokat – várunk szeretettel.(egyéni vagy csoportdíj)

Elsősorban konkrét megbízásokra készült tervezőgrafikai munkákat várunk, kiállítható formában (keret nélkül), lehetőleg 70×100 cm formátumban.

A beérkezett munkákból nyíló kiállítás idén a Design Terminál (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér) épületében (volt távolsági buszvégállomás műemlék épülete), a Graphifest keretében kerül megrendezésre, a MATT (Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága) által meghirdetett „Goetheorie” című pályázat kiállításával együtt 2010. november 5–28 között (nyitva 10–18 óráig).

Megnyitó, díjátadó 2010. november 5-én, pénteken 18 órakor.

Beadási határidő: 2010. szeptember 30.

Cím: 1039 Budapest, Mátyás király út 62.

További információ:
06-20-958-2361, 06-30-942-1011
www.aranyrajzszog.hu

Forrás: www.aranyrajzszog.hu