palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Artzept 2011 formatervező pályázat

artzept-2011-logoA Zepter International az idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg nemzetközi formatervező pályázatát. A saját tervezésű pályaműveket 2011. október 20-ig várjuk az alábbi témában: DOBOZ MINDENFÉLÉNEK ÉS SEMMISÉGEKNEK. A pályázat célja egy tetszőleges formájú doboz elkészítése, amelynek minimális befoglaló mérete 10 x 10 cm, maximális befoglaló mérete 30 x 30 cm. A pályaműnek a tervező aláírásával ellátott egyedi darabnak kell lennie.

A pályázati művek értékelésére a zsűri elsősorban funkcionális, másodsorban művészi és esztétikai szempontokat vesz figyelembe. A progresszív és környezettudatos pályamunkák előnyt élveznek. Tisztán elméleti jellegű munkával nem lehet pályázni. A pályaművek készülhetnek kerámiából, üvegből, fémből, műanyagból, illetve vegyes technikákkal.

A szakmai zsűrit idén is a formatervezés világának jeles képviselői alkotják: Gordana Biba Markovic művészettörténész és műkritikus, az Artzept művészeti igazgatója, továbbá Borek Sipek építész és formatervező, és Carlo Magnoli művészeti igazgató.

 • 1. díj: 10 000 €
 • 2. díj: Zepter termékek 4 000 € értékben
 • 3. díj: Zepter termékek 3 000 € értékben

CONDITIONS FOR ENTERING

 1. Each designer and artist is expected to submit the following:
  1. “BOX FOR EVERYTHING & NOTHING”, which involves a box of any shape, of minimum dimensions not less than 10 cm x 10 cm, and maximum of not more than 30 cm x 30 cm. These should be unique pieces and signed by their creators. Entries should be first and foremost functional, as well as artistic and aesthetically pleasing, and preferably progressive and environmentally aware. No purely conceptual work will be considered for the exhibition.
  2. Works in all techniques, glass, metal, plastic, ceramics, and composite materials will be considered.
  3. Each designer or artist can submit one entry only.
  4. A completed application form (downloadable from http://www.artzept.com). If handwritten, it should be legible and in block capitals; alternatively, it can be typed and signed by hand.
  5. A typed biography with all the relevant data and a brief description of the exhibits, containing their main technical and technological features.
  6. Printed colour photographs and/or CD ROM of the exhibit; 13 x 18 cm or larger (preferably high resolution).

A díjátadó ünnepségre Milánóban, Olaszországban kerül sor 2011 végén.

A pályaműveket vándorkiállítás mutatja be az érdeklődőknek. A kiállítást a Zepter International szervezi, és a világ számos nagyvárosában látható lesz. A műalkotások bekerülnek az Artzept kiállítási katalógusába.

Az Artzept díjat 2004-ben Madlena Zepter alapította a fiatal tehetségek támogatására. A pályázat megálmodója, Madlena Zepter asszony rendkívül fontosnak tartja a kreativitás támogatását. Az Artzept tükrözi a Zepter International minőség és az egészséges életmód iránti elkötelezettségét, amelyet a cég mind a tervezés, mind a gyártás során érvényre juttat. A fogyasztási cikkek előállításának nemzetközi szereplőjeként a praktikus, időtálló megoldásokra törekszünk, termékeink révén jelen vagyunk az emberek mindennapi életében. A Zepter jelmondata: „a hosszabb, egészségesebb és teljesebb életért”. A tervezést kulcsfontosságú területnek tartjuk, és az Artzept révén közvetlenül is támogatni kívánjuk.

A Zepter International svájci központú, nemzetközi cég, amely minőségi fogyasztási cikkeket gyárt, és ezeket az öt kontinens több mint 40 országában értékesíti. Világszerte több mint 80 000 000 vásárlónk volt és több mint 760 000 000 Zepter termék talált gazdára. A forgalmazásban világszerte több mint 130 ezer tanácsadó működik közre, de a Zepter termékei szakosodott kiskereskedelmi üzletekben is kaphatók. A Zepter International termékei öt termékcsoportba sorolhatók: Medical, Cosmetics, Luxury, Home Art és Home Care.

ARTZEPT 2011 – DOBOZ MINDENFÉLÉNEK ÉS SEMMISÉGEKNEK
Felhasználható anyagok és technikák: kerámia, üveg, fém, műanyag, illetve vegyes technikák:

Jelentkezési határidő: 2011. október 20.

1. díj: 10 000 E –
2. díj: Zepter termékek 4 000 E értékben –
3. díj: Zepter termékek 3 000 E értékben

Bővebb információ és jelentkezés:
www.artzept.com

Az alkotásokat 2011. október 20-ig várjuk az alábbi címre:
ZEPTER INTERNATIONAL Brid Marketing – Via Sibilla Aleramo, 13 – 20092 Cinisello Balsamo (MI) – Italy
A csomagra írják rá: ARTZEPT “BOX FOR EVERYTHING & NOTHING” 2011

A pályaműveket 2011. október 13-ig postai úton vagy személyesen is eljuttathatják a Zepter Int. Ung. Kft. marketing osztályára: ZEPTER INTERNATIONAL UNGARN KFT., 1138 Budapest, Váci út 191.

A szabályzat és az Artzept nemzetközi formatervezési pályázatának jelentkezési lapja letölthető a www.artzept.com weboldalról.

A pályázatra való jelentkezéssel a résztvevő elfogadja a részvételi szabályzatban foglaltakat.
Központi iroda, üzlet és bemutatóterem: 1138 Budapest, Váci út 191. • Tel.: (+36 1) 437 6633, 323 2424, 323 2426
Információs központ és üzlet: 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1-3. • Tel.: (+36 1) 317 3602
www.zepter.hu