palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Axiál-Fendt Ösztöndíj

Idén szeptember 30-ig várják az AXIÁL Kft. és a Fendt cég közös ösztöndíjprogramjára történő jelentkezéseket. Az „Axiál-Fendt ösztöndíj” 2013-ban 2 fő számára biztosít szakmai gyakorlati lehetőséget, amelyet 2 éves állásajánlat is követ.

Az Axiál Kft (6500 Baja Szegedi út 147), mint a magyar mezőgazdasági gép- és alkatrész kereskedelem meghatározó vállalkozása, valamint annak beszállítója a prémiumtraktort gyártó Fendt traktorgyár tanulmányi ösztöndíjat ír ki a következő évre legfeljebb 2 fő részére.
A pályázat tárgya: Szakmai gyakorlat és azt követő két éves állásajánlat
A nyertes pályázók három hónapos Axiál Kft-nél történő szakmai gyakorlatot követően legalább 6 hónapot a marktoberdorfi (Németország) Fendt traktorgyárban gyakorlati képzésen vehetnek részt.
Cél olyan szakember képzése:
 • aki a Fendt márkát illetve termékpalettát, értékesítési filozófiát kiválóan megismerte és be tudja mutatni és szakszerűen össze tudja hasonlítani a Fendt gépeket más konkurens gyártók gépeivel,
 • aki későbbiekben az Axiál Kft és  Fendt  gyár között különféle szakterületeken képes a kapcsolattartásra, információ átadásra, és tárgyalások folytatására,
 • aki a gyárban megszerzett ismereteit képes átadni, mind a kollégáinak, mind a szélesebb szakmai érdeklődőknek
 • aki szakmai képzésen túl személyiségének fejlesztése révén képes más embereket vezetni
A nyertes pályázó személyiségétől és érdeklődési körétől függően és a gyárral való egyeztetést követően a gyakorlati képzés a következő szakirányokban indul:
 • Fendt üzemeltető, karbantartó szervizmérnök
 • Fendt értékesítési szaktanácsadó, menedzser
 • Fendt marketing menedzser
Az Axiál Kft-nél töltött 3 hónap alatt a pályázó betekintést kap az alkatrész- illetve gépkereskedelem, a szerviz, a raktározás technika, a logisztika és a marketing munkájába. Aktívan részt vesz a gépbemutatókon és mind több üzletág napi munkájában. Közreműködik kiállításokon, annak megszervezésében és lebonyolításában. Megismeri az Axiál Kft szervezeti felépítését, tevékenységét, termékpalettáját és piaci információkat kap a konkurenciáról és a különféle értékesítési hálózatok működéséről.
A Fendt gyárban töltött legalább 6 hónap alatt a nyertes pályázó érdeklődési körének és személyiségének megfelelő hangsúllyal betekintést kap a gyártási folyamatba, annak megszervezésébe a megrendelések feldolgozásába, megismeri a gyár termék kínálatát, értékesítési filozófiáját illetve a futó marketing akcióit, és megismerkedik különféle eladási technikákkal. Részt vesz különféle gyűléseken  és bemutatókon, képzéseken és az egyes részlegeknél eltöltött idő alatt konkrét feladatokat old meg segítséggel illetve önállóan. Kérésre illetve témaválasztástól függően lehetőség van esetlegesen arra is, hogy a pályázó a diplomamunkáját a gyárban, német nyelven megírja.
Retorikai és prezentációs képességfejlesztés, személyes meggyőzőképesség és vezetési ismeretek megszerzésére is mód nyílik a gyakorlat során.
Pályázati feltételek:
 • Legfeljebb 2 hátralévő szemeszter a felsőfokú oktatási intézményben.
 • Jó kommunikációs képesség, meggyőzőképesség.
 • Német nyelvtudás, szóban és írásban – (tárgyalási) jó szinten.
 • A gyakorlati és felsőfokú tanulmányok befejezését követően 2 évig a nyertes pályázó vállalja, hogy az Axiál Kft-nél dolgozik, és vállalja, hogy ezt követően 3 évig nem dolgozik a Fendt/Axiál Kft szakmai konkurenciájánál.
A szakmai gyakorlat magyarországi ideje alatt az Axiál Kft-től, a külföldön töltött idő alatt a Fendt gyártól a nyertes pályázó ösztöndíjban részesül, amelyből a külföldi tartózkodását a hallgató önellátó módon finanszírozza. A pályázat kiírói a pályázaton résztvevőnek biztosítják a szállását és a napi egyszeri meleg étkezését.
Jelentkezés és érdeklődés:
Érdeklődni  és jelentkezni  lehet a fentiekkel kapcsolatban: Kresz Gábor Fendt kapcsolattartónál.
Tel: 30/227-8547, Email: kreszg@axial.hu
Letölthető dokumentum
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 30.
A pályázat kiírók személyes elbeszélgetése a pályázókkal: tárgyév augusztus folyamán előzetes egyeztetés alapján.
A pályázat elbírálásának időpontja: tárgyév október hónap
A gyakorlat megkezdésének pontos időpontját a jelentkező, a felsőoktatási intézmény és a pályázat kiírói közösen határozzák meg.