palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

AXN Filmfesztivál 2010 pályázat

axn pályázatRagadj kamerát és valósítsd meg az álmaid a harmadik, 2010-es AXN Filmfesztivállal! Küldd el zseniális rövidfilmedet, valamint a regisztrációs lapot, hozzánk július 15-ig!


Jelentkezési felhívás a III. AXN FILMFESZTIVÁLRA! Az AXN tévécsatorna, a Sony Pictures Entertainment akció- és kalandcsatornája meghirdeti a III. AXN Filmfesztivált, melyre 18. életévüket betöltött professzionális és amatőr filmkészítők jelentkezhetnek.

Pályázni 2005. január 1. után Magyarországon (illetve koprodukcióban) készült, maximum 1-7 perces időtartamú, korábban nyilvános forgalmazásba még nem került eredeti rövidfilmekkel lehet (internetre való feltöltés nem számít).
Egy jelentkező csak egy rövidfilmet nyújthat be, amennyiben a filmnek több készítője van, egy pályázót kell megjelölni.
A versenyen nem indulhatnak animációs filmek, dokumentumfilmek, pornográfiát, kirívó erőszakot bemutató filmek és pilot (kísérleti) alkotások; de részben animációs vagy dokumentum jellegű elemeket is tartalmazó, vegyes forgatókönyvű alkotások engedélyezettek.

Jelentkezni az internetről letölthető „Jelentkezési és Joglemondási Lap a 2010. évi AXN FILMFESZTIVÁLRA” című dokumentum kitöltésével és a szervezőnek a határidő lejártáig történő benyújtásával lehet.

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap és szabályzat
Jelentkezési felhívás

A pályázathoz csatolni kell:

  1. a rövidfilm forgatókönyvének egy példányát az eredeti nyelven;
  2. az alkotó személyes és szakmai önéletrajzát (összesen maximum két oldal);
  3. a filmet DVD-PAL, MiniDV-PAL vagy DVCam-PAL formátumban.

Jelentkezési határidő: 2010. július 15. 24:00.

A jelentkezést postai úton, vagy személyesen kell eljuttatni a következő címre:
AXN Magyarország Kft.,
Magyarország
1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.
Somló Iván

A jelentkezőnek a versenyszabályzat aláírásával szavatolnia kell, hogy ő a tulajdonosa minden jognak és/vagy ő rendelkezik minden olyan joggal, melyek szükségesek ahhoz, hogy a szervező felhasználja az általa benyújtott rövidfilmet. Szavatolnia kell továbbá, hogy az alkotásának felhasználása nem eredményez semmiféle jogbitorlást, vagy jogsértést semmilyen harmadik fél felé.

A versenyfilmeket neves szakmai zsűri bírálja el. A döntőbe jutott rövidfilmek közül a Fesztivál nyertesét valamint a – közönségszavazatok alapján – Közönségdíjjal elismert alkotást a 2010. augusztus 5-én megrendezésre kerülő záróeseményen hirdetik ki, és ekkor kerül sor a díjátadó gálára is.

Díjak:

AXN Filmfesztivál győztese:
HOLLYWOODI utazás a Sony stúdiókba

AXN Filmfesztivál Közönségdíjazottja:
T-Home Xbox Elite csomag, melynek tartalma: Xbox 360TM Elite System és Controller, Halo3, Forza Motorsport2, PGR játékok

AXN Filmfesztivál PORT.hu különdíj győztese:
A kiválasztott film kéthavi vetítése szeptemberben és októberben a CinePORT mozihálózatán.

Forrás: www.axn.hu