palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ragyogás novellapályázat

inflatius pályázatAz Inflatus Írókör novellapályázatot hirdet „Ragyogás” címmel. Tehát olyan műveket várunk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a címhez.

Pályázat kiírója: Inflatus Írókör – az Amatőr Írók Oldala
Pályázat címe: „Ragyogás” novellapályázat
Pályázat beadásának határideje: 2010. július 31. éjfél
Pályázhatnak: Magyarországon vagy határon túl élő magyar amatőr írók, kortól és nemtől függetlenül.
Műfaj: novella

Pályázati feltételek
Az Inflatus Írókör novellapályázatot hirdet „Ragyogás” címmel. Tehát olyan műveket várunk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a címhez. A novella terjedelme maximum 10 oldal lehet, 12-es Times New Roman betűkkel, 2,5-ös margókkal, szimpla sorközzel.
A pályázat legfőbb feltétele, hogy a pályázó regisztrált tagja legyen az Inflatus Írókörnek. A regisztráció egy perc alatt, ingyenesen elvégezhető itt: http://www.inflatus.try.hu

Bármely Magyarországon vagy határon túl élő magyar anyanyelvű vagy magyarul beszélő író jelentkezhet.
Csak jó helyesírású művek vehetnek részt a pályázaton!
Egy tag maximum öt művel jelentkezhet! Az első mű ingyenes, a továbbiak 500 Ft/darab. A nevezési díjat az első elbírálás utáni e-mailben elküldött címre kell beküldeni!

A beküldött novellák csak olyan kéziratok lehetnek, amelyek még nem jelentek meg nyomtatott formában. A más pályázatokra is beadott művet nem tekintjük kizáró oknak, de az eddig elért eredményeket sem vesszük figyelembe.

Pályázat beküldése
Az Inflatus Írókör oldalán való regisztráció után töltsd fel műveid a Saját írások témakör megfelelő részébe!
Fontos: A leíró részt mindenképp töltsd ki, és a megjegyzés részbe írd ki: „RAGYOGÁS” NOVELLAPÁLYÁZAT
Ezt követően a művet átolvassuk, és ha megfelel a nyelvtani szabályoknak vagy csak minimális hiba található benne, a novella felkerül az oldalra, ezzel már részt veszel a versenyen.
Figyelem: Kis hibák esetén is felkerülhet a mű az oldalra, de ez esetben küldünk egy e-mailt, amelyben megírjuk, mit javíts ki. Ha ezt nem teszed meg három napon belül, művedet töröljük az oldalról és a pályázaton résztvevő novellák közül.
Az oldalon már közzétett művekkel is lehet pályázni, ez esetben írj PÜ-t vagy e-mailt, hogy mely műveket nevezed be, és a megjegyzés elejére írd ki: „RAGYOGÁS” NOVELLAPÁLYÁZAT

Díjak
1-25 darab résztvevő mű esetén:

1. helyezett: 2000 Ft értékű Libri könyvutalvány

26-50 darab résztvevő mű esetén:
1. helyezett: 3000 Ft értékű Libri könyvutalvány
Közönségdíjas: 2000 Ft értékű Libri könyvutalvány

50 darab feletti résztvevő mű esetén:
1. helyezett: 6000 Ft értékű Libri könyvutalvány
2. helyezett: 4000 Ft értékű Libri könyvutalvány
3. helyezett: 3000 Ft értékű Libri könyvutalvány
Közönségdíjas: 5000 Ft értékű Libri könyvutalvány

Elbírálás
A műveket először az Inflatus Írókör adminisztrátora nézi át, és ellenőrzi, megfelelnek-e a feltételeknek. (Témáról szól, megfelelő terjedelem, jó nyelvhelyesség és nyelvhasználat.) Ezután az adminisztrátor visszaír, hogy a mű részt vehet-e a versenyen. Ha nem, az okokat is közli. A hibák kijavításával újra pályázhatsz! Az adminisztrátori bírálat után a művek bárki számára megtekinthetők lesznek az oldalon.
A novellák csak a beküldési határidő lejárta után – 2010. augusztus 1-jén – kerülnek a pártatlan, háromtagú döntő zsűri elé, akik egymástól függetlenül olvassák el a műveket, és 1-10-ig szavaznak mindegyikre. Az összesített pontok alapján állapítjuk meg, melyek a legjobb művek.
A közönségdíj kiosztásához a tagok segítségét kérjük. Bárki szavazhat a legjobbnak ítélt műre. A szavazást viszont csak 2010. augusztus 1-jén kezdjük és szeptember 1-jén zárjuk, ezzel mindenkinek egyforma esélyt adva a győzelemre.
Egy mű akár két díjat is nyerhet!

Elérhetőség
A nyertes művek listáját szeptember közepén közöljük az Inflatus Írókör honlapján, illetve az írókat e-mailben és privát üzenetben értesítjük.
E-mail: info.inflatus@gmail.com
WeB: http://www.inflatus.try.hu/

Forrás: http://www.inflatus.try.hu/