palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az én Olaszországom-Festészeti díj 2010

olasz kulturális intézet pályázatA budapesti Olasz Kultúrintézet hetedik alkalommal hirdeti meg Az én Olaszországom c. festészeti pályázatot. A pályázatra nevezhet minden magyar általános és középiskolás diák, akik iskolájában olasztanítás folyik.

A pályázatra A3-mas formátumú művekkel lehet nevezni, melyeket 2010. március 15-ig kell eljuttatni az Olasz Kultúrintézet címére (1088 Budapest, Bródy S. u. 8. Tel.: 483-2040, Fax: 317-6653).

A művek bármilyen festészeti technikával készülhetnek. Minden tanuló csak egy művel vehet részt a versenyen.

Minden alkotás hátoldalán fel kell tüntetni:

  • a szerző vezeték- és keresztnevét,
  • életkorát,
  • iskolájának nevét és címét,
  • rajztanárának vezeték- és keresztnevét,
  • olasztanárának (ha van) vezeték- és keresztnevét.

A művekhez, melyeket nem áll módunkban visszaadni, csatolni kell az iskola igazgatójának kísérőlevelét. A művet és a kísérőlevelet személyesen is le lehet adni. A pályázaton való részvételt a rajz- és olasztanárok koordinálják.

A bíráló bizottság száz művet választ ki a beérkezett művek közül, melyek részt vesznek Az én Olaszországom c. kiállításon. A kiállítás az Olasz Kultúrintézetben kerül megrendezésre 2010. április 18-án 11 órakor.
A kiállításra kiválasztott száz mű közül újabb hatot jelöl ki a zsűri. E művek közül kerül ki az első helyezett mű, valamint öt második helyezett mű (ex-aequo).

A győztes díja egy olaszországi utazás az Olasz Kultúrintézet által megadott feltételekkel.
Az öt második helyezett díja könyvvásárlási utalvány vagy olasz könyveket tartalmazó csomag. Minden egyes pályázó a részvételét igazoló oklevelet kap.

A díjak Az én Olaszországom kiállítás megnyitóján kerülnek átadásra, melynek időpontja 2010. április 18. A rendezvényre meghívást kap minden pályázó, szüleik, tanáraik, iskolájuk igazgatója.
A kiállítás két hétig tekinthető meg, majd ezt követően vándorkiállításként eljut azokba az olasz és a magyar iskolákba és intézményekbe, akik ezt kérik.
A szállítás és a kiállítás megrendezésének költségeit a vendéglátó intézmény fedezi. A szervezés költségeit az Olasz Kultúrintézet és a szponzorok vállalják.
A jelen pályázati felhívást minden olasz nyelvet tanító magyar általános és középiskola, valamint a sajtó is megkapja.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

Bővebben: http://www.iicbudapest.esteri.it/IIC_Budapest/

Olasz Kultúrintézet
1088 Budapest
Bródy S. u. 8.
Tel. +36 (1) 483 2040
Fax. +36 (1) 317 6653
e-mail: iicbudapest@esteri.it

Forrás: Olasz Kultúrintézet, Budapest