palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat építész és mérnök hallgatók számára

messeakademie pályázatA Messeakademie 2010 németországi és nemzetközi főiskolai és egyetemi építész és mérnök hallgatók számára írja ki a pályázatot, amelyet a Leipziger Messe GmbH, a Förderverein für Handwerk und Denkmalpflege e.V. Schloss Trebsen, és Szászország, Szász-Anhalt, Türingia valamint Brandenburg szövetségi államok műemléki hivatali szerveznek. A pályázat Közép-Németország Régióban az alább kiválasztott műemléki helyszíneken a  belvárosi terek felértékelésére keres megvalósítható és meggyőző koncepciókat, megoldásokat.

A pályázaton való részvétel érdekes kihívás azok számára, akik gyakorlati tapasztalatot kívánnak szerezni műemléki védettségű terület/helyszín tervezésében.

A pályamű elkészítésével megszerzett tudás mellett a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek:
1. díj 750,– Euro
2. díj 450,– Euro
3. díj 300,– Euro

A német szakmai szervezetek tagjaiból álló 19 fős bíráló bizottság a benyújtott pályaművekből 2010. szeptember 29-én választja ki a legjobb tíz alkotást.

A pályázat információs anyaga (pl.: dátumok) a www.denkmal-leipzig.de/messeakademie címszó alatt PDF formátumban már letölthető.

2010 januárjától a fenti honlapcím Teilnahme-Information/Quartiere menüpont alatt megtalálható lesz a helyszínek leírása is a legfrissebb információk mellett. A szervezők a német nyelv mellett az angol fordítást is erre az időpontra ígérik.

Letölthető pályázat

További információ a www.denkmal-leipzig.de/messeakademie honlapon található elérhetőségen túl:
Horváth Edina
Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, Budapest; http://www.koh.hu/
Tel.: 06-1-225 4925, mobil: 30-221-13-93,
edina.horvath@koh.hu

Forrás: KÖH