palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az Európai Parlament tagjai Nagyköveti hálózat kialakításával egységesen támogatják az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Programot. A sikeresebb európai vállalkozásokért

ERASMUS-LOGOs-17_EN_54f5e4c223c7e-1024x3382016. május 23-án az Európai Parlement (EP) képviselői összefogással, politikai nézeteiktől függetlenül közösen megalakították az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Program EP Nagyköveti hálózatát. Az Európai Bizottság által, a képviselők összefogásával útjára indított nagyköveti hálózat kialakítása jól tükrözi a határon átnyúló európai vállalkozói csereprogram magas szintű politikai támogatottságát.

A hétfői nyitó gálarendezvényen, Elżbieta Bieńkowska, az Európai Unió KKV megbízottja és Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai biztos asszonya elmondta: “A program jól szervezett és jelentős eredményekkel büszkélkedhet. Az európai startup kultúra főbb kihívásaival foglalkozik, mint a kezdeti tapasztalatszerzés és támogatja, segíti a válallkozásokat a nemzetközi piacra lépés területén. Köszönettel tartozom az új Európai Parlamenti Nagyköveteknek  a támogatásukért, amely révén az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Program a következő szintre emelkedhet.”

 Az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Programról

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak szóló, határokon átnyúló csereprogramja lehetővé teszi az új vagy feltörekvő vállalkozóknak, hogy maximum 6 hónapig egy másik ország, tapasztalt vállalkozójával dolgozhassanak, működhessenek együtt. A vállalkozók az ötleteik megosztásán túl hozzájárulnak egymás üzletének fejlesztéséhez, így a csereprogram mindkét fél számára kedvező üzleti lehetőségeket hozhat.

A program 7 éves fennállása óta bebizonyította, hogy pozitív hatással van a résztvevő vállalkozásokra az innovatív üzleti gyakorlatok kialakításának ösztönzésében, az új termékek és szolgáltatások fejlesztésében, valamint az új piacok felé terjeszkedésben. Eddig több mint 13 000 vállalkozó jelentkezett a programra, amelyben közel 8000 tapasztalt és új vállalkozó vesz részt. A Vállalkozások versenyképességéért és a kis- és középvállalkozásokért (COSME) program 2020-ig közel 55.3 millió eurós költségvetéssel támogatja az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Program megvalósítását.

Az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Programot támogató Európai Parlementi képviselők alkotta nagykövetek jegyzéke itt érhető el.

A rendezvényen készült képek itt tekinthetőek meg.

További információ: Baracsi Mária, IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Az ERASMUS Fiatal Vállalkozóknak Programról bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el: www.erasmus-entrepreneurs.eu