palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az év kreatív ígérete-Vizuális művészeti pályázat

bkf pályázatA Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Intézete pályázatot hirdet középiskolások részére, valamint olyan alkotók számára, akik tanulmányaikat művészeti fesőoktatási intézményben kívánják folytatni 2010-ben. Benyújtható minden olyan technikával készült mű, ami megfelel a pályázat művészeti koncepciójának; 2005– 2009 között készült, és besorolható a következő kategóriák egyikébe, valamint eleget tesz a pályázati feltételeknek.

Művészeti koncepció

Ami tetszik a világból mutasd meg másoknak is! Ami nem tetszik változtasd meg!

Mutasd meg, hogy mit változtatnál rajta!
Elképzelésed szólhat a környezetedről, családodról, munkádról, iskoládról, lakóhelyedről, annak picinyke részletéről, de akár globális problémákra is kereshetsz megoldást. Tedd láthatóvá, hogy ha te lennél a világ tervezője, hogyan alakítanád át saját ízlésed, fantáziád, kreativitásod szerint!
Megváltoztathatsz, megújíthatsz bármit, ami neked nem tetszik jelen világodban, de megmutathatod a művészet eszközeivel azt is, amivel elégedett vagy, ami neked örömet okoz.

Kategóriák

Fotográfia
Pályázni lehet digitális vagy analóg fotografikus eljárással készült munkákkal, ami lehet az alkotó által készített fotografikus kép, több képből létrehozott montázs (digitális vagy analóg), más anyagok felhasználásával készített kollázs vagy photogram.

Az analóg technikával készült műveket a pályázathoz digitalizálni kell!

Amennyiben a pályázó sorozatot kíván beküldeni, egy sorozat egy műnek minősül, vagyis egy pályázó összesen 10 sorozatot küldhet be. Egy sorozat maximum 10 képből állhat.

Grafika
Pályázni lehet számítógépes vagy analóg grafikai eljárással készült autonóm vagy tervezőgrafikai munkákkal: számítógépes vagy sokszorosított grafika, egyedi grafika, illusztráció, kreatív tipográfiai mű, plakát, lemezborító, kiadvány terv, képregény, termékcsomagolás, látványterv, arculatterv stb.

Az analóg technikával készült műveket a pályázathoz digitalizálni kell!

Amennyiben a pályázó sorozatot kíván beküldeni, egy sorozat egy műnek minősül, vagyis egy pályázó összesen 10 sorozatot küldhet be. Egy sorozat maximum 10 db képből állhat.

Média-design
A pályázatra beküldhető: digitális kép (max. 10 db), hang, videó, kompjuteranimáció (max. 10 perc), interaktív tárgy (max. 3 db) és installáció (a róluk készült dokumentáció), internetes oldal/rendszer és/vagy szoftver (offline-online játék) alkalmazás.

Mozgókép, film, videó
Pályázni lehet olyan saját készítésű egyedi videó vagy videóra átírt mozgóképes alkotásokkal műfaji megkötöttség nélkül, amelyeket a pályázó maga, vagy az általa vezetett alkotó stáb készített.

Egy pályázó maximum 3 pályaművet adhat be. A filmek hossza együttesen nem haladhatja meg a 6 percet. (Tehát: lehet pl. egy, maximum 6 perces vagy három, maximum 1-2 perces munkát küldeni.)

A pályaműveket DVD-n, dokumentációs melléklettel és az alkotók felsorolásával, két példányban kell benyújtani.

Egy pályázó több kategóriában is indulhat, vagyis több pályamunkával is nevezhet.
Azonban egy pályázó maximum 10 művel pályázhat.

Kiállítás

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákból kiállítást rendezünk 2010 júniusában.

A pályázók által készített grafikákon, filmeken, fotográfiákon, kompjuter programokon keresztül mutatjuk be hogyan, miképpen képzelik el a jövőt, hogyan változtatnák meg a világot.

A pályázat benyújtásának határideje meghosszabbítva 2010. május 11. 12:00-ig!

A postai úton történő pályázás esetén a határidő a postabélyegző dátumára vonatkozik.

Elektronikus úton történő pályázás esetén az FTP szerverre való feltöltés időpontjának kezdetét jelenti.

A határidő után beérkezett pályamunkákat, valamint a hiányosan kitöltött pályázati adatlapokat nem áll módunkban elfogadni.

Minden kategóriában kötelezően benyújtandó dokumentumok

 • kitöltött pályázati adatlap, a pályamunka koncepciójának leírása (max egy A4-es oldal, doc/rft/pdf/odg formátumban), és a „kisméretű” jpg e-mailben elküldve: muveszet@bkf.hu címre.

A kép paraméterei: JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal méretben, (a másik oldal méretét a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg).

Díjak
A pályázatra beküldött alkotások közül a kategóriánkénti 5 tagú zsűri a legjobbakat értékes nyereményekkel jutalmazza.

Különdíj minden kategóriában: a BKF Művészeti Intézete felajánlja, hogy amennyiben a díjazott felvételt nyer a BKF bármelyik művészeti szakára, úgy első féléves tandíját teljes egészében átvállalja a főiskola. (Információk a szakokról és a jelentkezésről: http://felveteli.bkf.hu )

Első díj: MacBook

A kiíró a pályázati díjakat az eredményhirdetésen adja át.

Díjátadás

A díjátadásra a kiállítás ünnepélyes megnyitóján kerül sor 2010 júniusában.

Jelentkezési feltételek

Ki jelentkezhet és hogyan?

Érvényesen pályázhat minden 14. életévét betöltött természetes személy, aki jelenleg felsőoktatási intézménnyel nem áll hallgatói jogviszonyban:

 • Aki nem rendelkezik szakirányú diplomával és 2010-ben vagy annál később kíván felvételizni felsőoktatási intézménybe
 • Aki vállalkozik a pályázati kiírásban közzétett feladat elvégzésére, és a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.
 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat.
 • E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat; vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lap aláírásával a pályamunkájáról kijelenti, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.
 • A pályázó kizárólag 2005 után készült alkotással vehet részt a pályázaton.
 • A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművet más kategóriába sorolja, ha az általa választott kategóriát megfelelőbbnek ítéli.
 • A zsűri fenntartja magának a jogot a sorozatok megbontására, illetve átszerkesztésére.
 • Egy pályázó több kategóriában is indulhat, ez esetben azonban kategóriánként elkülönülten és eltérő cím alatt kell pályázatait benyújtania.
 • Egy pályázó összesen 10 művel pályázhat, 1 sorozat 1 műnek minősül és maximum 10 db alkotásból állhat.
 • Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag megfelelő formátumban való elküldése, illetve a pályázati adatlap hiánytalan kitöltése és eljuttatása a pályázati időszakon belül. A határidő 2010. május 11. 12 óra.
 • A pályázat kiírója és a lebonyolításban résztvevők tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.
 • Amennyiben az alkotás obszcén, kirekesztő, agresszív jellegű és/ vagy sért faji, nemi, szexuális identitást, a pályázó kizárja magát a pályázatból.

Technikai feltételek

A pályázat benyújtásának módja

A pályázás két lépésben történik:

 • A pályázati adatlapot letölteni a www.bkf.hu/muveszet honlapról lehet. A letöltött adatlapot a muveszet@bkf.hu e-mail címre kell kitöltve elküldeni, a pályamunka koncepciójának leírásával (egy A4-es oldal max.), valamint a pályamunkák kisméretű, jpg formátumú mellékletével együtt. Ha a pályázó mozgóképes anyaggal pályázik, annak egy jellemző képkockáját küldje el a jelentkezési lap mellé. A jpg formátumú kép technikai paraméterei: 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal méretben, (a másik oldal méretét a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg). Ezzel megtörténik a jelentkezés.
 • A pályázó a válaszlevélben megkapja azt a jelszót és azt az FTP szerver címet, ahová a nagyméretű pályamunkát a megadott technikai paraméterek szerint feltöltheti. Az e-mailben megkapott FTP szerverre való feltöltés a pályamunka leadását jelenti. Amennyiben az FTP szerverre való feltöltés nem megoldható a pályázó a nagyméretű pályamunkát, pályamunkákat CD, DVD adathordozón postai úton a BKF címére elküldheti: Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola,  1148 Budapest Nagy Lajos király útja 1-9. Borítékra írják rá: Az év kreatív ígérete

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. május 11. 12 óra

A postai úton történő pályázás esetén a határidő a postabélyegző dátumára vonatkozik.
Elektronikus úton történő pályázás esetén az FTP szerverre való feltöltés időpontjának kezdetét jelenti.
A határidő után beérkezett pályamunkákat, valamint a hiányosan kitöltött pályázati adatlapokat nem áll módunkban elfogadni.

Minden kategoriában kötelezően benyújtandó dokumentumok

 • A kitöltött pályázati adatlap, a pályamunka koncepciójának leírása (max. egy A/4-es oldal, doc/rft/pdf/odg formátumban), és a „kisméretű” jpg e-mailben elküldve: muveszet@bkf.hu címre. A kép paraméterei: JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal méretben, (a másik oldal méretét a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg).

Kategóriánkénti feltételeket az oldal menüpontokra kattintva lehet megtekinteni.

Letölthető dokumentumok:

Fotográfia
Grafika
Média design
Mozgókép, film, videó

Elérhetőségeink:

Kapcsolattartó: Bárkányi Judit
e-mail: muveszet@bkf.hu
mobil: (0036) 20 5199744
(hétköznap 9 és 16 óra között)

levelezési cím:
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
1148 Budapest,
Nagy Lajos király útja 1-9.
Honlap: http://www.bkf.hu/muveszeti-intezet/

Forrás: BKF