palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhely

Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhely 2013.tavaszi félévre új felhívás. Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhely célja, hogy olyan művészeket, alkotókat támogasson, akik az improvizációt, mint a kortárs tánc egyik kifejező eszközét kutatják. Az őszi félévben egy magyar és egy külföldi művész, alkotó vesz részt a programban, akiknek választaniuk kell egy másik művészeti ágban dolgozó alkotót maguk mellé, hogy együtt kutassanak egy választott témában a mozgás területén az improvizáció segítségével.

Jelentkezési határidő: 2012. február 14
Döntés: 2012. február 18.
Program időtartama: 2013. március 4 – május 8

Letölthető dokumentum:

Jelentkezési lap

Ismeretlen Kutatása improvizációs alkotóműhely
Ötletadó: Michaela Hargitay/A/H , szervező: Műhely Alapítvány/H
Művészeti tanácsadó: Gál Eszter/H

Miről szól a program?
Az Ismeretlen Kutatása – egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat művész, alkotó és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben. Az alkotóműhelyben résztvevő művésznek, alkotónak elmélyült munkát, kutatást biztosít a program, és mindazoknak szól, akik az alkotói folyamatban kívánnak elmélyülni egy kész produkció létrehozása nélkül.  A munka három fázisban zajlik, minden szakaszt más-más funkciójú (munka)bemutató zár és minden fázisban más szerepet kap a közönség.

Mi a program célja?
Az Ismeretlen Kutatása – improvizációs alkotóműhely célja, hogy olyan művészeket, alkotókat támogasson, akik az improvizációt, mint a kortárs tánc egyik kifejező eszközét kutatják. Az őszi félévben egy magyar és egy külföldi művész, alkotó vesz részt a programban, akiknek választaniuk kell egy másik művészeti ágban dolgozó alkotót maguk mellé, hogy együtt kutassanak egy választott témában a mozgás területén az improvizáció segítségével.

Témafelvetés: a kutatási téma felvázolása a közönség aktív részvételével.

Munkabemutató: kisebb közönség előtti munkabemutató, minimális színházi körülmények között, ahol a hangsúly elsősorban a nézők szóbeli visszajelzéseire kerül.

Záróest: a műhelymunka lezárása, ahol a meghívott alkotók színházi körülmények között mutatják be, meddig jutottak a kutatási témájukban.
Amit kínálunk:

  • próbalehetőség a Trafó Stúdióban (igény esetén más helyszíneken)
  • pénzügyi támogatás
  • promóciós segítség

Kik jelentkezhetnek a programra:
Művészek, alkotók, akiknek:

  • van gyakorlatuk és érdeklődnek a mozgás és az improvizáció témájában
  • együtt kívánnak dolgozni egy másik művészeti ágban alkotó művésszel
  • A jelentkezésnél előnyt jelent – de nem feltétel – ha részt vettek, vagy jelenleg részt vesznek valamilyen DÉPARTS programban vagy a P.A.R.T.S –ban tanulnak.

Hogyan lehet jelentkezni:
A következő anyagokat kell email-en a workshop@c3.hu címre vagy postán
a Műhely Alapítvány 1094 Budapest, Liliom utca 41. címére eljuttatni:

  • kitöltött jelentkezési lap –kérjük fokozottan ügyeljetek az ott kért karakterszámra – az igazságos döntés érdekében fontos, hogy mindenkitől ugyanannyi információt kapjunk! A jelentkezési lapon kívüli projektleírásokat nem áll módunkban elfogadni.
  • részletes CV – max. 2 oldal
  • fotó (portré és táncos)
  • videó (DVD, CD-ROM, VHS, a videót tartalmazó weboldal linkje)

Utóbbi három a jelentkezési lap dokumentumába illeszthetők.

Bővebb információ: Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052, workshop@c3.hu, www.wsf.hu

Forrás: www.wsf.hu