palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az ÚMVP újságírói és fotós pályázata

logoMutasd be nekünk a Vidéked és legyél az umvp.eu tudósítója a Szigeten! A pályázat ideje alatt olyan újságírói, fotó- vagy videó-alkotásokat várunk, melyek Magyarország hét régiójában készülnek és a régióhoz tartozó megye, kistérség és/vagy község életforma/kultúra/gazdaság bármely aspektusát örökítik meg.
Az FVM VKSZI Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóság „ÚMVP újságírói és fotós pályázat” pályázati felhívása minden 16. életévét betöltött alkotó részére.
A pályázat nyertese a 17. Sziget fesztivál hivatalos ÚMVP újságírója és fotósa lesz a Hungarikum Faluban. Benyújtható minden olyan újságírói és fotográfiai eljárással készült mű, mely megfelel a pályázat művészeti koncepciójának, 2009-ben készült, valamint eleget tesz a technikai feltételeknek.

Művészeti koncepció
A pályázat ideje alatt olyan újságírói, fotó- vagy videó-alkotásokat várunk, melyek Magyarország hét régiójában készülnek és a régióhoz tartozó megye, kistérség és/vagy község életforma/kultúra/gazdaság bármely aspektusát örökítik meg. (A pályázat részletes kiírása csatolva.)

Témajavaslatok

  • Helyi lakosok mindennapi élete és kultúrája (munka közben és munkaidő után)
  • Népi viseletek, szokások, építészet és mesterségek
  • Egészséges környezet és szép tájak (ápolt falu- és/vagy városkép, környező vidék – erdők, rétek, folyók, tájak)
  • Gazdaságok (állattartás, földművelés – gépek, járművek, gazdasági eszközök)
  • Vidékfejlesztés
  • Ember és természet, közösségi terek, hagyományos és modern
  • Innováció

A pályázók
Pályázhatnak régiónként újságírók és fotósok egyedül, vagy párban. Amennyiben a nyertes nem egy ’újságíró és fotós páros’, abban az esetben a 17. Sziget fesztivál ideje alatt szükséges együtt dolgozniuk.

A pályázati munkák megjelenése
A kurátorok által legjobbnak ítélt munkák a pályázat ideje alatt hetente, az ÚMVP hivatalos weboldalán megjelennek mint „A hét legjobb írásai és képei”. A 17. Sziget fesztiválon készült írások és képek/videóanyagok az ÚMVP hivatalos weboldalán jelennek meg, a Sziget saját blokkjában, továbbá az első helyezett(ek) írásai és kép- és videóanyagai professzionális, nagyméretű printeken, speciálisan erre az alkalomra készülő installációban lesznek láthatók, ami lehetővé teszi, hogy a 17. Sziget fesztivál után, egy kiállítás keretében egyaránt élvezhetővé váljanak a nagyközönség számára.

  1. helyezett: 1-1 heti + 1-1 napi jegy
  2. helyezett: 2-2 napijegy
  3. helyezett: 1-1 napijegy

A pályázat kiírói felhatalmazzák a kurátorokat, hogy az általuk megállapított szempontrendszer alapján bírálják el a pályamunkákat és állítsák össze a kiállítást. A kurátorok kizárhatják azt a pályázatot, amely nem felel meg a formai vagy tartalmi követelményeknek.

A határidő 2009. augusztus 1. 24:00 óra.

A jelentkezés benyújtásának módja
1. A pályázati adatlapot letölteni a www.umvp.eu honlapon lehet.
2. Adatlap kitöltése.
3. A kitöltött adatlapot a palyazat@umvp.eu e-mail címre kell az írásokkal és a képekkel/videókkal együtt megküldeni.
Amennyiben az első helyezet(tek) kihirdetésre kerül(nek), a pályázó(k) a nagyméretű pályamunkát, pályamunkákat CD, elektronikus adathordozón postai úton a postafiók címre elküldhetik): 1364 Budapest, Pf. 6
A határidő után beérkezett pályamunkákat, valamint a hiányosan kitöltött pályázati adatlapokat nem áll módunkban elfogadni.
Részletek és a pontos részvételi feltételek a csatolt anyagokban!

Csatolt dokumentumok letölthetők innen: pályázati leírás; pályázati adatlap

Forrás: umvp.eu