palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Barangolás Kerámiaországban rajzpályázat

A Pataki Kerámia Kft „Barangolás Kerámiaországban” címmel rajzversenyt hirdet meg 5 és 16 év közötti fiatalok számára!  Az elmúlt években a Pataki Kerámia Kft. lehetőséget biztosított arra, hogy üzemlátogatások és kézműves foglalkozások keretében az érdeklődők megismerkedjenek a gyártási fázisokkal, és az agyagozás művészetével. A kézműves foglalkozások főként az 5-16 év közötti korosztály körében voltak a legnépszerűbbek. A foglalkozások alkalmával a gyerekek kipróbálhatták a kézi korongozást, a plakett nyomást, és a festést. A megfestett tálak, tányérok elsősorban a gyerekek élményeit és egyéni elképzeléseiket tükrözték. Így jött az ötlet, hogy meghirdessünk egy rajzversenyt azoknak a gyerekeknek és fiataloknak, akik érdeklődnek a keramikusság iránt, és jó rajztehetséggel rendelkeznek. A rajzoknak a megadott cím alapján kell készülniük a gyerekek egyéni ötletei szerint.

Jelentkezés

A versenyre minden magyarországi óvodába, általános vagy középfokú oktatási intézménybe beiratkozott, 5 és 16 év közötti fiatal jelentkezhet. Lehetőség nyílik egyéni pályázatra, szülői vagy gondviselői jóváhagyással, vagy pedig intézményi pályázatra.

Egyéni nevezés

Ebben az esetben a szülő/gondviselő adhatja le gyermeke pályázatát.

Óvodai, iskolai nevezés

Az óvodákon, iskolákon keresztül történő jelentkezéseket kizárólag a magyarországi óvodák és iskolák képviselői küldhetik el a gyerekek nevében.

Egy gyermek maximum 3 db rajzot küldhet be a pályázatra. Abban az esetben, ha a gyermek nevezett már intézményileg, és az általa beküldött rajzok száma még nem érte el a 3-at, akár egyénileg is küldhet be további rajzokat.

Korcsoportos kategóriák

Mivel az 5 éves és a 16 éves fiatalok rajzait nem lenne igazságos összehasonlítani, ezért a beérkezett rajzok közül a zsűri az alábbi korosztályok szerint választja ki az első 3 helyezettet.

5-8 év
9-12 év
13-16 év

Minden korosztályból 2 helyezett és egy közönségdíjas kerül kiválasztásra, így összesen 9 díjat osztunk ki. A díjazás a menete a következő. 2011. október 15. és 2011. október 28. között a zsűri feltölti a beérkezett rajzokat a www.patakikeramia.hu weboldalra. Ezt követően 2011. november 13-ig a közönségnek lehetősége nyílik szavazni a pályaművekre. A közönségtől a legtöbb szavazatot kapó rajz nyeri el a Közönségdíjat az egyes korcsoportoknál. A zsűrinek jogában áll kiemelkedően jó pályaművek esetén különdíjat kiosztani a versenyzők között.

Díjazás

Az első 2 helyezett és a Közönségdíjas rajzát megvalósítjuk kerámián, amit meg is kapnak ajándékba. A díjazottak az alábbi nyereményekkel gazdagodnak:

Helyezés/Kategória

I.        korcsoport

5-8 év

II.       korcsoport

9-12 év

III.     korcsoport

13-16 év

1.      helyezett

Méhecskés készlet

(bögre+tányér+tálka)

Látogatás a gyárban és Kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Békás készlet

(bögre+ tányér+ müzlis)

Látogatás a gyárban és Kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Kagylós készlet

(bögre + tányér+ müzlis)

Látogatás a gyárban és Kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

2.      helyezett

Királylányos vagy autós készlet

(bögre + tányér)

Látogatás a gyárban és Kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Lufis készlet

(bögre + tányér)

Látogatás a gyárban és Kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Almafás készlet

(bögre+tányér)

Látogatás a gyárban és Kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Közönségdíj

Bohócos bögre

Látogatás a gyárban és kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Cicás vagy kutyás bögre

Látogatás a gyárban és kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Napocskás bögre

Látogatás a gyárban és kézműves foglalkozás

Nyertes rajz megvalósítása kerámián

Mind a 9 díjazott ellátogathat a Sárospatakon működő gyárunkba, és részt vehet egy ajándék kézműves foglalkozáson, ahol maguk is kipróbálhatják a kerámia készítés és festés fortélyait. A versenyzők, az általuk készített tárgyakat megkapják ajándékba.

A legtöbb pályázatot beküldő intézmény pedig kiválaszthat 30 gyermeket tanulói vagy óvodásai közül, és ellátogathatnak a Pataki Kerámia gyárába, ahol a helyezettekhez hasonlóan ők is részt vehetnek egy kézműves foglalkozáson, és az elkészített kerámiatárgyakat szintén megkapják ajándékba.

Formai követelmények

A rajzot 1 db A4-es rajzlapra, fekvő formátumban kérjük elkészíteni.

A rajz elkészítéséhez ceruzát, zsírkrétát, temperát, vízfestéket, vagy egyéb eszközt lehet használni.
A beérkezett rajzok a Pataki Kerámia Kft tulajdonát képezik, visszaküldeni nem tudjuk, így érdemes egy másolatot készíteni belőlük, hogy a pályázónak is legyen egy példánya.

Mit kell a jelentkezéshez pontosan beküldeni?

  • A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot.
  • A kitöltött és aláírt szülői/gondviselői nyilatkozatot (intézményi és egyéni regisztráció esetén is szükséges)
  • Az eredeti rajzot a megadott formátum szerint
  • A tanárok, óvónők és a szülők/gondviselők feladata, hogy a rajzlap hátuljára nyomtatott betűkkel felvezessék a pályázó nevét, a születési évét, és az oktatási intézmény nevét.
  • Hiányos pályázat esetén a rajz nem vehet részt a versenyen.
  • A pályázatokat egy A4-es borítékban kérjük postára adni, hogy a rajzok ne gyűrődjenek össze.

Módosított jelentkezési határidő: A kész pályázatot 2011. október 31-ig kérjük a Pataki Kerámia Kft. 1089. Budapest, Elnök utca 1. címre elküldeni. Kizárólag csak azokat a pályázatokat tudjuk elfogadni, melyek legkésőbb 2011.10.15. éjfélig postára lettek adva. Azok a pályázatok, melyeken későbbi postai dátumbélyegző szerepel, vagy nem érkeznek meg 2011. október 21-ig, sajnos nem indulhatnak a versenyen. Kérjük, ne hagyja a postára adást az utolsó napra! Érdemes a levelet ajánlva feladni. A posta hibájából felmerülő problémákért a Pataki Kerámia Kft. nem vállal felelősséget.

A verseny menete

  • 2011.10.15. 24.00 A kész pályázatot postára adásának határideje
  • 2011.10.28. 24.00 – Az időben beérkezett rajzok megjelenése a www.patakikeramia.hu oldalon
  • 2011.11.11 24.00 – Internetes közönségszavazás
  • 2011.11.18. 24.00 – Eredményhirdetés

Kérdés esetén írjon nekünk az info@patakikeramia.hu e-mail címre, és készséggel állunk rendelkezésére.

A jelentkezési lapot ITT lehet letölteni!