palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bárzongorista Verseny 2013/2014

NEW YORK CAFÉ bárzongorista verseny.

A verseny szervezője a New York Kávéház  és a Roland, támogatója a Chivas Luxury Club.

Jelentkezési határidő: 2013. november 20.

A szervezők nem hirdetnek meg versenykategóriákat  (pl. amatőr/profi, 30 év alatti/feletti, férfi/nő); valamennyi versenyző teljesítményét együttesen értékelik.

Jelentkezni lehet:

 • Családi név
 • Utónév
 • Születési hely
 • Születési idő
 • E-mail cím
 • Telefon
 • Tanulmányok
 • Rövid bemutatkozás (max. 500 karakter)
 • postán a kitöltött és aláírt Jelentkezési lappal a CER Kft.–New York Kávéház/Bárzongorista Verseny címen (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.)
 • személyesen a kitöltött és aláírt Jelentkezési lappal a New York Kávéház recepcióján (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.)
 • A Bárzongorista Versenyre a jelentkezés minden versenyző számára egységesen díj- és illetékmentes, valamint alsó és felső korhatártól egyaránt mentes.

  A jelentkező a képmásának, illetve a versennyel kapcsolatosan készülő hanganyagának jogszerű felhasználására vonatkozó engedélyt a versenyre történő jelentkezésével egyidejűleg megadja a szervezőknek.

  A jelentkezés után valamennyi versenyzővel szerződést kötnek a szervezők, mely tartalmazza a versennyel kapcsolatban  felmerülő szerzői jogi kérdéseket, valamint a díjazással kapcsolatos és egyéb feltételeket.

  Zsűritagok: Nyári Károly (a zsűri elnöke), Szentpéteri Csilla és Rakonczai Viktor

  Az előválogatás tervezett időpontja: 2013. november 27.

  Az előválogatást szakmai zsűri végzi az összes jelentkező személyes meghallgatása alapján.
  Az első fordulóba a zsűri által kiválasztott 9 versenyző kerül be.

  2013. december 15-ig a szervezők valamennyi jelentkezőt (pontosabban a személyes meghallgatáson megjelenő versenyzőt) tájékoztatják e-mailben vagy levélben a zsűri döntéséről, az első fordulóba továbbjutó 9 versenyzőt pedig telefonon is értesítik.

  A verseny időtartama: 2013. november 20. – 2014. május 10.

  A zsűri által a verseny első fordulójába továbbjuttatott 9 versenyzőnek összesen 5 alkalommal kell megmérettetnie magát a zsűri és a közönség előtt. Az egyes fordulókra a New York Kávéházban (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.) kerül sor a következő időpontokban:
  1. forduló: 2014. január 20., 19h
  2. forduló: 2014. február 10., 19h
  3. forduló: 2014. március 3., 19h
  4. forduló: 2014. március 24., 19h
  5. forduló/döntő-gálaest: 2014. május 9., 19h

  Az időpontok változtatási jogát a szervezők fenntartják.
  A versenyzőknek az egyes fordulókban a zsűri által meghatározott tematika alapján kiválasztott darabokat kell előadniuk, 3-6 perces időintervallumban. Minden forduló alkalmával 2-2 versenyző kerül „kieső” pozícióba a zsűri, valamint a helyszínen jelenlévő közönség szavazatai alapján, akikre az adott rendezvényt követő 48 órában lehet online szavazni a www.barzongorista.hu oldalon. A több szavazatot kapó versenyző folytathatja tovább a versenyt a következő forduló alkalmával.

  Az utolsó forduló (ún. döntő) 6 versenyző között zajlik, akik közül az est második részében már csak hárman indulhatnak a fődíjért. Az első, második és harmadik helyezett, valamint a közönségdíjas versenyző a zsűri véleménye és a helyszínen jelenlévő közönség értékelése alapján kerül kiválasztásra. A döntő második részében (mely egyben a Bárzongorista Verseny gálaestje is) a versenyzők mellett közismert hazai művészek lépnek fel.

  Díjak:

  • a nyertes díja egy Roland HP-305PE digitális zongora >>> 675.000 Ft értékben
  • a 2. helyezett díja egy Roland RD-64 digitális zongora >>> 284.000 Ft értékben
  • a 3. helyezett díja egy Cakewalk VS-100 hordozható zenei stúdió >>> 154.000 Ft értékben
  • a közönség kedvencének díja egy 2 személyes, 7 fogásos Fine Dining vacsora a New York Palota Salon Éttermében

  További versenyfeltételek:

  1. A versenyen a 2012-es New York Bárzongorista Verseny első helyezettje nem indulhat.
  2. A versenyre történő jelentkezéssel a versenyző, illetve törvényes képviselője engedélyt ad a szervezőknek arra, hogy a 1999. évi LXXVI. tv. 73. § (1) bekezdésében részletezett módokon külön díjazás nélkül a művét a verseny ideje alatt, illetőleg külön megállapodás alapján azt követően is felhasználják.
  3. A versenyre való jelentkezés benyújtásával a versenyző, illetve törvényes képviselője hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szervezők az általuk kiválasztott műveket rögzítsék, illetőleg a szerző nevének feltüntetése mellett közzétegyék, különösen a Bárzongorista Verseny weboldalán (www.barzongorista.hu), a Bárzongorista Verseny Facebook oldalán és a Bárzongorista Verseny Youtube-csatornáján, illetve a New York Café weboldalán és a New York Café Facebook oldalán, valamint a Roland weboldalán és a Roland Facebook oldalán.
  4. A versenyző, illetve törvényes képviselője a versenyre történő jelentkezésével egyidejűleg tudomásul veszi és egyben hozzájárulását adja, hogy az általa előadott műve(ke)t – a felhasználás módjáról és mértékéről történő tájékoztatása mellett – a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 17. §-ában részletezett módokon a szervezők ellentételezés nélkül felhasználják. Ennek keretén belül a versenyző, illetve törvényes képviselője a versenyre történő jelentkezésével egyúttal engedélyt ad arra, hogy a szervezők saját kiadásukban megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem kerülő kiadványaikban megjelentessék, illetve közlés céljából – bárminemű ellentételezés nélkül – átadják egyéb médiumoknak azzal a feltétellel, hogy a médium minden esetben feltünteti a pályázó nevét, valamint az előadott mű szerzőjét és címét.
  5. Az előválogatás (személyes meghallgatás) és a verseny egyes fordulói során a versenyzők számára semmilyen technikai kiegészítő (pl. dobgép, kíséretautomatika, stb.) használata nem megengedett; a szervezők kizárólag a kétkezi zongorajátékot fogadják el.
  6. A versenyzőknek az egyes fordulókban a szervezők által biztosított Roland digitális zongorán kell játszaniuk, illetve a döntő-gálaesten a szervezők által biztosított Roland V-Piano Grand digitális zongorán kell játszaniuk.
  7. A versenyre történő jelentkezéssel, illetve a versenyen való részvétellel a pályázó, illetve törvényes képviselője tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja a Bárzongorista Verseny pályázati kiírásának feltételeit.

  Bővebben: http://www.barzongorista.hu