palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

BCSDH Jövő Vezetői Tehetségprogram Ösztöndíj

bcsdh1El tudnád képzelni, hogy 15-20 év múlva vállalatvezető legyél? Kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lehet egy vállalatot felelősen és etikusan irányítani? Érdekel, hogy az egyének és a vállalatok mit tudnak tenni a fenntartható fejlődésért? Akkor ez a felhívás NEKED szól!

„A jövő vezetői” tehetségprogram az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (World Business Council for Sustainable Development, WBCSD) Future Leaders Programja alapján született, melyet a Világtanács hazai képviselete, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) valósít meg.

A program célja, hogy a „jövő vezetőinek”, vagyis azon tehetségeknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy pályájuk során hogyan tudják ezeket az elveket a döntéshozatalba integrálni.

A tehetségprogram 6 hónapig tart: 2015. januártól júniusig. A résztvevők minden hónapban egy egész napos szakmai nap keretében különböző területekkel ismerkednek meg. Az egyes szakmai napok más-más vállalati helyszínen kerülnek megrendezésre.

Az ösztöndíj tartalma: díjmentes részvételi lehetőség „A jövő vezetői” tehetségprogram 2015-ben.

Miért érdemes pályázni?

 • Sikeres vállalatok vezetői mentorként vesznek részt a programban, akik tapasztalataikat megosztják a résztvevőkkel
 • A résztvevők fiatal, tehetséges menedzserek, akikkel fél éven át együtt tanulhatsz
 • Bepillantást nyerhetsz a vállalatok világába
 • Valós szakmai ismereteket, tapasztalatokat szerezhetsz
 • Értékes kapcsolatokra tehetsz szert
 • Előny lehet az álláskeresés során

A pályázat menete:

Válassz egyet az Action 2020 program: http://action2020.org/priority-areas területei közül (alapvető szükségletek és emberi jogok, élelmezés, fenntartható életmód, károsanyag-kibocsátás, képzés és munkahelyteremtés, klímaváltozás, ökoszisztéma szolgáltatások, tápanyagterhelés, víz). A kiválasztott területhez kapcsolódóan válassz egy hazai problémát és dolgozz ki olyan egyedülálló, innovatív megoldást, amit a hazai viszonyoknak megfelelően megvalósíthatónak tartasz.

A részvétel feltételei:

Pályázók köre: MA/ Msc képzésben résztvevő, nappali tagozatos egyetemi hallgatók (a hallgatói jogviszony legalább 2015. június 30-ig tart).

 • Angol nyelv ismerete – a program nyelve magyar és angol tolmácsolás nélkül.
 • Pályázni csak olyan tervvel lehet, amely más személy szerzői jogát nem sérti.
 • Egy pályázó egy pályaművet nyújthat be.

A sikeres pályázathoz benyújtandó dokumentumok:

 • Önéletrajz magyar vagy angol nyelven (feltöltési elnevezés: név_CV.pdf)
 • A pályamű bemutatása Microsoft Word vagy PDF formátumban magyar vagy angol nyelven: maximum 10000 karakter terjedelemben (szóközökkel együtt), ábrák és táblázatok használata engedélyezett. (feltöltési elnevezés: név_palyamunka.pdf)
 • A pályázatokat online kell benyújtani az alábbi linken: http://bcsdh.hu/jelentkezesi-lap

A jelentkezés és a pályázati anyag leadási határideje: 2014. november. 30.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt/short listre kerülő pályamunkákat a szakmai zsűri 2015. januárban meghallgatja és ez alapján hozza meg döntését.

A pályázati anyag a pályázó szellemi tulajdona, azonban a beküldő a dolgozat elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy azt a szervezők a program kommunikációja során felhasználhatják.

Ha kérdésed van, fordulj Görög Georginához: georgina.gorog@bcsdh.hu; http://bcsdh.hu/