palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat hajléktalan emberek és segítőik részére

A Van Esély Alapítvány pályázatot hirdet hajléktalanságból való kiutak segítésére. Az alapítványhoz segítő szakemberek pályázhatnak hajléktalan / megoldatlan lakhatású ügyfeleik részére, személyre szabott és hosszú távú megoldást ígérő programokkal. Olyan segítő szakemberek, elsősorban szociális munkások jelentkezését várjuk, akik hajléktalan ügyfeleikkel végzett esetmunka során, ügyfelükkel közösen olyan konkrét célokat jelöltek meg, melyek segíthetnek az illetőnek biztosabb körülményeket teremteni és önállóbb életet élni, de erre a megfelelő fedezetet még nem találták meg.

Részletesen a programról:

A Van Esély Alapítvány 2000 óta nyújt anyagi és szakmai támogatást hajléktalan emberek és segítőik részére. Célunk, hogy személyre szabott és hosszú távú megoldást ígérő, a hajléktalanság állapotából kivezető utakat segítsünk. Az alapítvány által nyújtott fél éves program során egyrészről egy konkrét személyes beruházáshoz (elsősorban képzéshez, munkaerő-piaci programhoz, munkaeszköz vásárláshoz) nyújtunk anyagi támogatást, másrészről a program megvalósítását kísérő, intézmény-független segítőmunka tiszteletdíját, és szakmai hátterét biztosítjuk.

Pályázatunkon a pályázati adatlap kitöltésével, illetve egy részletes eset-, és programleírással lehet részt venni. Az eset- és programleírásnak tartalmaznia kell a hajléktalan ember életútját, jelen helyzetének, hajléktalanná válásának körülményeit, a pályázott projekt célját és költségeit, illetve egy segítségnyújtási tervet, melyben szerepelnek az ügyfél előrejutásával, esetleges státusváltásával kapcsolatos konkrét lépések. Ezeknek módjára, céljára vonatkozóan az alapítványnak nincsenek megkötései: a tervezést teljes egészében a pályázó segítő, illetve ügyfele határozza meg.

A pályázatok beadásának határideje: 2014. november 30.

A program időtartama: 2015. január – június (legfeljebb 6 hónap).

Hajléktalan emberek számára biztosított támogatási keretösszeg összesen: 600 000 Ft

Elnyerhető támogatási összeg pályázatonként: minimum 50.000.-, maximum 100.000.- Ft

van esely

A pályázaton való részvétel pontos feltételeit, és a pályázat elkészítésének szempontjait a pályázati felhívás részét képező pályázati útmutató tartalmazza. A pályázatot a felhívás mellékleteként közreadott pályázati adatlapon kell benyújtani.

Letölthető dokumentumok

Letölthető pályázati kiírás és útmutató 
Pályázati adatlap

Fentiek mellett ajánljuk pályázóink figyelmébe az alábbi „FAQ”-t, illetve  pályázati segédanyagot. A pályázati felhívásról további információ, valamint pályázati tanácsadás munkaidőben kérhető a 06-20/587-2380-as telefonszámon, illetve a vanesely@yahoo.com e-mail címen.