palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

BE CREATIVE – NOT MONOTONE divattervezői pályázat

A Fiat Magyarország, a Budapest Essential Looks és az InStyle meghirdeti a New Black & Red Ypsilon BE CREATIVE – NOT MONOTONE elnevezésű kreatív divat pályázatot! A kreatív divat pályázatot meghirdetők célja a tehetséges fiatal divattervezőknek lehetőséget biztosítani egy hazai, nemzetközi színvonalú trend eseményen való megmérettetésre.

A Budapest Essential Looks évente egy alkalommal hagyományosan megrendezésre kerülő eseményén a hazai divatszakma legkiválóbb képviselői mutatják be aktuális kollekcióikat. A Fiat csoport legdivatosabb márkája a Lancia és az Instyle, kezdetektől partnere az eseménynek, ahogy ezt a nemzetközi kifutókon is teszik.

A Pályázat témája: A pályázat témája egy nemzetközi színvonalú, művészi értékkel bíró egyedi divat kreáció tervezése, mely a Lancia nemzetközi divat kommunikációjára épülve összhangban áll az új Black&Red Ypsilon modell brend értékeivel és akár önállóan megállja a helyét a nemzetközi kifutókon is.

Mire megy ki a játék? A pályázat első szakaszában a tervezőknek a divatterveken felül már a kész ruhát is be kell nyújtania. Egy tervező akár több tervet is benyújthat. Ezt követően az előzsűrizés során 15 pályaművet választ ki a szakmai zsűri. A 15 nyertes pályamű bemutatásra kerül a Budapest Essential Looks 2012-es tavaszi trend eseményének minden napján, március 1-4 között egy látványos divatbemutató keretein belül.

Az esemény utolsó napján a szakmai zsűri kihirdeti az általa díjazott első helyezettet, valamint a közönségdíjast is. A közönségdíjas pályamű, az esemény kampány időszakában (február 25 – március 1 között) több internetes fórumon meghirdetett, a Budapest Essential Looks facebook oldalán lebonyolított közönségszavazás, valamint a 4 napos esemény látogatóinak összevont szavazatai alapján kerül ki.

A Lancia egy különdíjat ajánl fel az autó formavilágát vagy a témát leginkább megfogó divattervező részére.

Ha tetszik az új Black & Red Lancia Ypsilon és elég kreatívnak tartod magad, akkor nevezz és tervezz!

Mennyi a beugró?  A versenyre való nevezés ingyenes! Kizárólag a nevezéshez szükséges kreáció elkészítési költsége terheli a versenyzőt Az eseményen történő bemutató költségeit (modell, haj, smink stb.) a szervező vállalja.

Mi a teendő?

 1. Lépés: töltsd le a jelentkezési lapot a palyazat  oldalról és küldd vissza a palyazat email címre
 2. Lépés: inspirációként nézd meg a Lancia web oldalait (www.lancia.hu, www.lancia.com) vagy a Budapest Essential Looks honlapján az új Black & Red Ypsilon bemutatkozó anyagát, videóját
 3. Lépés: Tervezd meg saját divat kreációdat az új Black & Red Ypsilon ihletésében. A fekete és a piros szín használata kötelező!
 4. Lépés: készítsd el a ruhát átlagos kifutós modell méretben (magasság: 178-180 cm, mellbőség: 86-88 cm, derékbőség: 60 cm, csípőbőség: 86-88 cm), fotózd le egy modellen és a látványtervekkel együtt küldd el a kitöltött jelentkezési lapoddal együtt a leadási határidőn belül a palyazat e-mail címre.
 5. Lépés: február 22-én, délelőtt 10. 00 óra és este 7 óra között a szervezők kiértesítenek a másnapi időpontról, amikor a pályamunkádat egy adott helyszínre kell szállítanod
 6. Lépés: február 23-án, az előre leegyeztetett időpontban a pályamunkát egy adott helyszínre kell szállítanod, ahol aznap a zsűri minden pályaművet személyesen megtekint (a bemutatáshoz a modellt a szervezők biztosítják, cipőt és amennyiben a ruhához kiegészítőt is terveztél a ruhával együtt hozd magaddal)

Az értékelésnél előnyt élveznek az autó formavilágát követő tervek, valamint az egyedi stílus és szabásvonalak.

Nevezési határidő: 2012. február 22., déli 12 óra

Feltételek

 • Hibátlanul és hiánytalanul töltsd ki a jelentkezési lapot és a küldd el a látványterveket, valamint az elkészült ruha fotóit az alábbi e-mail címre a nevezési határidőn belül: palyazat@budapestlooks.hu
 • A versenyen egyéni alkotók vagy alkotópárok indulhatnak. Egy alkotó vagy alkotópár legfeljebb három alkotással nevezhet.
 • A versenyben nem nevezhetők korábban máshol már megjelentetett ruhatervek.

Ki a trendek megmondója? Az eredmények hitelességéről az alábbi válogatott szakmai zsűri résztvevői gondoskodnak.

Szakmai zsűri:

– Anda Emília, divattervező
– Lakatos Márk, stylist, a Lakatos Márk
Makeover Szalon tulajdonosa

Lancia képviseletében:

– Krupp Tünde, Marketing vezető
– Zsédenyi Adrienn, énekesnő

Az InStyle képviseletében:

– Haraszti Edina, főszerkesztő
– Horváth Kinga, művészeti vezető

Budapest Essential Looks képviseletében:

– Buday Kollárik Tímea, alapító
– Jaksity Kata, háziasszony

Mikor lesz eredmény?  A pályázat eredményét a budapestlooks.hu web oldalon és facebook oldalunkon tesszük közzé, 2012. február  24-én reggel.

Mit nyerek?

Szakmai fődíj:

 • Egy hétvége Milánóban, a divat fővárosában 2 fő részére (utazással, szállással)
 • Megjelenés az eseményt promotáló médiumokban
 • Az Instyle és a Funzine külön felületet biztosít a 3 nyertes tervező modelleinek és a tervezők bemutatására

Közönségdíj:

 • Wellness hétvége Magyarországon egy 4 csillagos hotelben egy Lancia Ypsilonnal
 • Megjelenés az eseményt promotáló médiumokban
 • Az InStyle és a Funzine külön felületet biztosít a 3 nyertes tervező modelleinek és a tervezők bemutatására

Lancia Különdíj:

 • Egy Lancia Ypsilon 1 hónapos használata Agip üzemanyag kártyával
 • A pályázatban résztvevő Lancia különdíjas kreációt viselik a 2012 tavaszi Budapest essential Looks esemény hostessei az esemény teljes időtartama alatt
 • Az új Black & Red Ypsilon bemutatásának tavaszi helyszíni megjelenésein a különdíjas modell kiállítása- Megjelenés az eseményt promotáló médiumokban
 • Az InStyle és a Funzine külön felületet biztosít a 3 nyertes tervező modelleinek és a tervezők bemutatására

Érdeklődve várjuk a jelentkezésedet!

Kérdés esetén írj a palyazat e-mail címre.