palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Belváros-Lipótváros szobor ötletpályázat

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesterének Szobor ötletpályázati kiírása Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármestere pályázatot ír ki az Egyetem téren (24038 hrsz.) az Egyetem bejáratától északra eső területen elhelyezendő köztéri kútként funkcionáló szobor ötletére.

Meghosszabbított pályázati határidő: 2013 május 2.

A pályázat célja: Az V. kerületi Egyetem tér Egyetem bejáratától északra fekvő köztéri csobogóját (lásd. mellékelt helyszínrajz) Önkormányzatunk szeretné lecserélni egy látványosabb, környezethez illeszkedőbb, meghatározóbb szoborelemmel, térplasztikával rendelkező köztéri kútra. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a beérkezett ötletek alapján a Bíráló Bizottság előkészítése után a Képviselő-testület által kiválasztott nyertes alkotás kerüljön betervezésre és megvalósításra a téren.

A pályázat jellege: nyílt pályázat

Pályázati útmutatás: Az Önkormányzat honlapján elérhető az alkotások javasolt helyszínének térképe a szoborhely megjelöléssel. Az alkotás anyagát illetően Önkormányzatunk nem tesz kikötést. A nyertes ötlet engedélyezési terveit a szerződésben álló tervezővel fogja Önkormányzatunk elkészíttetni.

A pályaművek benyújtása:

A pályázat jeligés, tehát jelszó alapján lesz az ötlet beazonosítható.

A pályázatra benyújtandó:

Nagy borítékban jelszóval:

  • Legalább egy oldalas leírás (A/4-es méretben) arról, hogy a javasolt ötlet miért kapcsolódik a térhez.
  • Az alkotásról egy A/3-as oldalon jól látható rajz, vagy látványterv, vagy fotómontázs.
  • Költségbecslés a javasolt anyaghasználat alapján.
  • Nyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik az ötletadó, hogy Önkormányzatunk felhasználhatja, tovább terveztetheti, kidolgoztathatja, engedélyeztetheti az általa rajzon megküldött ötletet.

Kis borítékban a jelszóval:

  • Az ötletet adó személy adatai (neve, elérhetősége) és jelszava.

A pályázat beadásának helye és határideje:

Helye:   Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. földszint

Meghosszabbított pályázati határidő: 2013 május 2.

Letölthető dokumentumok

pályázati kiírás

Egyetem tér

A pályaművek díjazása: A nyertes ötlet megvételi díja bruttó 200 ezer Forint.

A pályaművek elbírálása, eredményhirdetés: A pályázók ötleteik benyújtásával vállalják, hogy a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat. A Bíráló Bizottságban a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság és a Kulturális, Emberi Jogi és Nemzetiségi Bizottság vesz részt. A Bíráló Bizottság legkésőbb 2013. április 3-ig rendkívüli bizottsági ülés keretében előkészíti az általuk javasolt pályázatokat a Képviselő-testület részére. A Képviselő-testület döntését 2013.. április 11-én meghozza, és  eredményt hirdet. Az eredményt a www.belvaros-lipotvaros.hu honlapon Önkormányzatunk teszi közzé, és a nyertessel felveszi a kapcsolatot.

A pályaművek felhasználása: Amennyiben a nem nyertes pályázó a beadott pályázatra igényt tart, akkor a Főépítész Irodán személyesen átveheti azt.