palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bemutatótermi enteriőrtervezési pályázat

mart pályázatAz 1990-ben alakult Mart Kft. az épületgépészeti piac egyik meghatározó szereplője.  Az elmúlt 20 év folyamatos növekedése és eredményei arra ösztönzik a céget, hogy az épületgépészeti kivitelezők, beruházók piacán túl a belsőépítészek, lakberendezők a szegmensében is erősítse jelenlétét. Ennek ad teret és lehetőséget a budapesti bemutatóterem megnyitása. A Mart Kft. pályázati kiírása: Extravagáns, a szokásostól eltérő, nem boxos rendszerű, bemutatóterem belső arculatának és építészeti terveinek elkészítésére. Új benyújtási határidő 2011. április 4. 12.00 óra.

Pályázók: fiatal, kreatív, pályakezdő vagy végzős belső-építészek, tervezők.

A pályázat céljai:
A MART Kft. új, extravagáns bemutatótermi koncepciójának elkészítése. A koncepció részleteinek papírra vetése, építészeti, kiviteli tervvé alakítása. A magyarországi piacon még nem létező, radikális bemutatótermi megoldások alkalmazásával, felgyorsult világunk kihívásainak megfelelő, valamint már a jövőt is megmutató, maradandó belsőépítész, lakberendezési terv megalkotása, valamint a győztes pályázónak lehetőség adása a terv megvalósításában történő részvételre.

Mindazon vállalkozó szellemű az új, merész megoldásokra nyitott tehetségek megtalálása, akik a fenti célnak megfelelő pályázati anyaggal tudnak a versenyben részt venni.

Újszerű koncepciók születésének ösztönzése.

Résztvevők:
A pályázat nyitott; természetes és jogi személyek egyaránt indulhatnak, már végzett belsőépítészek, építészek, lakberendezők, de diákok, tanárok részvételére is számítunk.

Egy pályázó több pályázattal is indulhat.

Kiírás:
Egy pályázatnak egy kötelező pályaművet kell tartalmaznia. A pályázók a részletes pályázati anyagot regisztráció után, titoktartási nyilatkozat aláírása mellett vehetik át.

A pályázati anyag tartalmazza a MART Kft. bemutatóteremre vonatkozó minimális elvárásait, (funkcionális elvárások, stb.) melyeknek minden leadott pályázatnak meg kell felelnie!

A pályázati anyag tartalmazza továbbá a leendő bemutatóterem alaprajzait, elektronikus formában, fényképmellékletet, valamint a belépésre jogosító igazolványt az ingatlan területére.

Az elkészült pályamunkákat A3-as fehér lapon, valamint elektronikus formában, tetszőleges technikával kivitelezve kell leadni. Minden pályaműhöz egy kitöltött adatlapot kell csatolni. A munkákhoz magyarázó rajzok, kiegészítések, illetve 3D látványterv is elvárt.

A hiányosan benyújtott pályázatok nem kerülnek elbírálásra. (Hiányos pályázaton értendő, ha a pályázó a feladatot nem a minimum elvárt színvonalon adja le és a zsűri úgy dönt, hogy a pályamunka nem jogosult elbírálásra).

A pályázat kötelezően teljesítendő feltételein túl, bármilyen egyéb segéd- és magyarázó eszköz elkészítésére és beadására is mód van.

Kiállítási elsőbbség: a pályázatra benyújtott szellemi alkotások a pályázó tulajdonában maradnak. Amennyiben a pályázat kiírói valamelyik pályamunkát megvalósítani szándékoznak, az külön megállapodás tárgyát képezi (felhasználói szerződés).

Díjak:

1.  Fődíj: 500.000,- Forint
vagy a győztes pályamunka megvalósításában való részvétel (kivitelezés vezetése,- felügyelete), melyet Pályázó a későbbiekben referenciaként szabadon használhat fel, továbbá a díjazott pályamunka bemutatása a Mart Kft. aquaMart bemutatótermeiben

2. Második díj: 300.000,- Forint
vagy 1 éves megjelenés MART Kft. kiadványaiban, a díjazott pályamunka bemutatása a Mart Kft. aquaMart bemutatótermeiben, továbbá 300.000 Ft értékben reklám, PR cikk megjelentetése szakmai lapokban

3. Harmadik díj: 200.000,- Forint
vagy fél év megjelenés MART kiadványokban és a díjazott pályamunka bemutatása a Mart Kft. aquaMart bemutatótermeiben, továbbá 200.000 Ft értékben reklám, PR cikk megjelentetése szakmai lapokban

5. A zsűri összetétele:

A zsűri elnöke: Osvárt Judit
A tagjai: Martinkó József – design kritikus
Leitner Gábor – Proform Zrt, ingatlanfejlesztő
Medveczky Kazimir – belsőépítész
Wolfgang Hatzl  – a MART Kft. tulajdonosa

Az elbírálás módja:
Minden beérkezett pályamű kóddal ellátva, anonim kerül elbírálásra. A pályaműnek zárt borítékban tartalmaznia kell a pályázó adatait.
Minden pályázat tartalmaz egy kötelező pályamunkát, valamint egy hozzájuk tartozó rövid technikai és inspirációs leírást.
A zsűri döntését követően a borítékokat közjegyző jelenlétében bontják fel!

Döntés:
Első körben, a zsűri a beérkezett pályamunkákat megtekinti.
Ezt követi a zsűri által kiválasztott 10 pályázat közös kiértékelése, az első 3 helyezett szavazással történő kiválasztása.
A pályázat eredménye a zsűri végső döntését követően, a www.mart.hu oldalon kerül közlésre.

Díjátadó:
A díjak átadására 2011. áprilisában kerül sor, sajtótájékoztató keretein belül. /A szervezők fenntartják a jogot, hogy díjátadó időpontját és helyszínét módosítsák./

Határidők:
Kiírás: 2011. február 21.

A pályázat beadási helye és határideje:

  • A pályázatokat személyesen vagy postai úton kell a MART Kft. részére eljuttatni. Új benyújtási határidő 2011. április 4. 12.00 óra.
  • A zsűri végső döntését követően, a pályázat kiírói a nyertesek névsorát a MART Kft honlapján, 2011. április 1-én hozzák nyilvánosságra.

Információ:
Egyéb szükséges információt az alábbi elérhetőségeken kaphatók:
Mohácsi Ferenc    ferenc.mohacsi@mart.hu
Csak egzakt és releváns kérdésekre adunk tájékoztatást!

A pályázatok leadásának címe:
MART Építőipari Kereskedelmi Kft. titkárság
2120 Dunakeszi, Székesdűlő-Házgyár (a régi 2-es úton Dunakeszi felé, a Megyeri-hídtól 1 percre)
www.mart.hu

Forrás: www.mart.hu