palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Betonpályázat tervezőknek és egyetemi hallgatóknak

Országos pályázat betonból tervezett, megvalósult, vagy építés alatt álló köz- és lakóépületek, üzemek, telephelyek, kreatív megoldások építész tervezői, valamint a beton szerkezeti és kreatív alkalmazására, illetve előállításához szükséges anyagokhoz és technológiákhoz kapcsolódó elképzeléseket beküldő egyetemi hallgatók számára.

Pályázni 3 kategóriában lehet:

  • Betonépítészet tervezőknek
  • Betonépítés, építészet egyetemi hallgatóknak
  • Anyag, technológia egyetemi hallgatóknak

A pályázat célja megismerni és megismertetni a szakmával, illetve a közvéleménnyel azon megoldásokat, amelyeknek tervezése és megvalósítása során az elsődlegesen alkalmazott anyag a beton, továbbá bemutatni azokat a technológiákat, amelyek a beton és alapanyagainak előállításához, alkalmazásához kapcsolódnak. Kiíró a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve külön értékeli és díjazza az innovációt és a körforgásos gazdaság kihívásaira adott megoldásokat, válaszokat.

A beérkezett munkákat független zsűri értékeli.

A részvétel feltételei
Pályázni olyan építész tervezői megvalósuló (befejezett vagy építés alatt álló) projektekkel, illetve hallgatói munkákkal, elképzelésekkel lehet, ahol az elsődlegesen alkalmazott anyag a beton, a tervezés során pedig nem csak a szokványos (pl. alapozás, aljzatbeton, betonváz, födém) szerkezeti elemek esetében használják, hanem egyedi, különleges megoldásokra is. Továbbá olyan hallgatói munkákkal, melyek saját eredményekre alapozva mutatatnak be egy-egy problémát, megoldást, újszerű megközelítést az alábbi betonhoz kapcsolódó területek egyikén, vagy ezek kombinációjában:

  • építőanyag-ipari alapanyagok (aggregátumok, ipari ásványok) előkészítése, tulajdonságai,
  • építőanyag-ipari termékek (cement, beton), technológiák,
  • környezetbarát technológiák, anyagok,
  • hulladékhasznosítás,
  • környezeti hatás,
  • körforgásos gazdaság modellbe illeszkedés.

Díjazás
A „Minden építés alapja 2021” pályázat bruttó 2.000.000 Ft összdíjazású, amely összeg a meghirdetett kategóriák első három helyezettje, továbbá különdíjban, tárgyjutalomban részesülő pályázók között kerül megosztásra (Ft):

Beadási határidő: 2021. június 30. 24:00

Bővebben: beton pályázat