palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Versenyképességnövelő program közép- és nagyvállalatoknak

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére létrehozott támogatási program célja a magasabb hozzáadott értékű feldolgozóipari vállalatok termelékenységének növelése, valamint az országos átlagtól elmaradott megyék fejlődésének elősegítése.

A támogatási program keretein belül Magyarország egész területén vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhetnek azok a legalább 50 főt alkalmazó közép- és nagyvállalkozások, amelyek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben árbevételük vagy megrendelésállományuk tekintetében legalább 25%-os visszaesést szenvedtek el.

A támogatás feltétele minimum 2 millió euró értékű beruházás megvalósítása 2022. december 31-ig, valamint a meglévő munkavállalói létszám fenntartása mellett minimum 25 új munkahely megteremtése, vagy a vállalati árbevétel és bértömeg tekintetében mindösszesen 15%-os növekmény elérése, és ezen növekmény fenntartása a beruházás befejezését követő két évben.

A támogatás maximális mértéke 1,8 millió euró, azzal, hogy a fejlett megyékben a támogatás mértéke nem haladhatja meg a beruházási költségek 20%-át, míg a kevésbé fejlett megyékben (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Baranya megye) a beruházási költségek 33%-át.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A támogatás forintban megállapítva egy összegben történő 100%-os támogatási előleg vagy utófinanszírozás formájában kerül folyósításra.

A támogatás nyújtására egyedi elbírálás alapján történik.

Tevékenységi területek

TEÁOR 11 Italgyártás
TEÁOR 20 Vegyi anyag, termékgyártása
TEÁOR 29-30 Járműgyártás
TEÁOR 325 Orvosi eszköz gyártása
TEÁOR 28 Gép, gépi berendezés gyártása
TEÁOR 27 Villamos berendezés gyártása
TEÁOR 21 Gyógyszergyártás

Az igények benyújtási határideje: 2021.szeptember 30.

A programot bemutató prezentáció

A támogatási programról szóló további információért kérjük keresse a HIPA munkatársait vagy írjon az incentive@hipa.hu e-mail címre.