palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar szemmel fotópályázat

A Magyar szemmel fotópályázat is többek között erre a két témára épül: szeretnénk a jó dolgokra koncentrálni, összegyűjteni az olyan csodás helyeket, amelyek körbevesznek minket, és természetesen az újrakezdés is központi szerephez jut a pályázat során.

Az elmúlt több mint egy év mindannyiunk számára sok nehézséget és kihívást okozott. Ha csak egy tanulságot kellene levonnunk a koronavírus eddigi időszakából, valószínűleg az lenne, hogy megtanított bennünket a hétköznapok apró csodáinak észrevételére. A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) döntése értelmében 2021 a nemzeti újrakezdés éve. Bízunk benne, hogy a nehezén már túl vagyunk, és összpontosíthatunk az újrakezdésre.

A Magyar szemmel fotópályázat is többek között erre a két témára épül: szeretnénk a jó dolgokra koncentrálni, összegyűjteni az olyan csodás helyeket, amelyek körbevesznek minket, és természetesen az újrakezdés is központi szerephez jut a pályázat során.

A fotópályázat célja új formában összekapcsolni a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősíteni a köztük lévő kapcsolatot, vizuális formában bemutatni a magyarok jelenlegi helyzetét, hangulatát, érzéseit. Mutassuk meg, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarok mennyire változatosak, kreatívak, alkotókedvűek!

Díjazás

Minden kategória összes témájában az alábbi nyereményekkel gazdagodnak a díjazottak:

1. helyezett: 300.000 Ft
2. helyezett: 200.000 Ft
3. helyezett: 100.000 Ft

A közönségdíj helyezettjei is ebben a díjazásban részesülnek.

Fotópályázat részvételi feltételek
A pályázat mindenki számára nyitott, aki elfogadja a részvételi feltételeket és a témának megfelelő pályázati anyagot nyújt be.

Kategóriák

  • fényképezőgéppel készült kép kategória (két téma) mobiltelefonnal készült kép kategória (két téma)
  • ifjúsági kategória (két téma)

A fényképezőgéppel készült kép kategóriában azok a 18. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot.

A mobiltelefonnal készült kép kategóriában azok a 18. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot.

A kategóriák témái:

  1. csodás helyek a környezetünkben (ebben a kategóriában arra kérjük a pályázókat, mutassák meg a környezetükben található szép épületeket, természeti csodákat, különleges helyeket, amelyeket mindenkinek látnia kell)
  2. újrakezdés (ehhez a témához olyan fotókat várunk, amin a pályázók bemutatják, hogyan képzelik el az újrakezdést a jelenlegi helyzet után, milyen területen kezdik majd újra az életüket a járvány után)

Ifjúsági kategória

Az ifjúsági kategóriában minden fiatal nevezhet, aki betöltötte a 13. életévét, de még nem múlt el 18 éves.

Témák:

  1. csodás helyek a környezetünkben
  2. tanulni kell, szeretni kell (olyan fotókat várunk, amin a pályázók bemutatják otthoni tanulós környezetüket, vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket egy kép segítségével)

Jelentkezés: https://www.kulhonimagyarok.hu/fotopalyazat-regisztracio/

Beküldési határidő: 2021. május 23. (a határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni)

Nevezési díj: nincs

Egy pályázó összesen 5 képpel pályázhat.
A pályázati anyagot a kulhonimagyarok.hu/fotopalyazat-regisztracio űrlap hiánytalan kitöltésével van lehetőség benyújtani.
A pályázati kiírásnak vagy a témának nem megfelelő anyagokat nem áll módunkban elfogadni, a pályázati anyagokat a szakmai zsűri saját szempontrendszere alapján szűri.
Minden pályázó, aki teljesíti a részvételi feltételeket, a közönségdíjra is esélyes lehet.

Magyar szemmel fotópályázat