palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Biztonságosabb Internet Nap 2017 – fotó és plakátverseny

Te magad légy a változás: Együtt egy jobb internetért. A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2017-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából versenyt hirdet hazai általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban résztvevők számára, plakát vagy fotó készítésére.

A verseny célja, hogy a fiatalokat, „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre.

Fotópályázatunkban kiemelt figyelmet fordítunk saját fejlesztésű, ’Lájkvadász’ nevű társasjátékunkra, hogy megtudjuk, kik és hogyan használják, és ez hogyan segíti a játékosokat a valós és a virtuális tér közötti helyes egyensúly megtalálásában. A társasjátékról a www.saferinternet.hu- weboldalon tájékozódhatnak.

A plakátkészítő verseny célja, hogy rávilágítson, hogyan használják a gyerekek és a fiatalok a szociális és multimédiás ikonokat.

A pályamunkák elkészítésekor fontos szem előtt tartani, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnénk terjeszteni!

Verseny leírása

Kik jelentkezhetnek?

 1. Általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói (1 -8. évfolyam)
 2. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)
 3. Egyetemi és Főiskolai hallgatók

Mivel lehet pályázni?

Két kategóriában várjuk az alkotásokat.

 1. Fotó
 2. Plakát

Témakörök, és a pályamunkák feltételei

Fotópályázat: „Lájkvadász pillanat”

 • a fotón szerepelnie kell a „Lájkvadász” társasjátéknak

Plakátkészítő pályázat

 • a plakátnak minél több szociális és multimédiás ikont kell tartalmaznia (pl. like-jel, Facebook jele, okostelefon, tablet ikonja).
 • A/3-as méretben, szabadon választott technikával lehet elkészíteni
 • egyénileg vagy csoportban is lehet versenyezni

Beküldési határidő: 2017. január 20., éjfél

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére. Ennek időpontja 2017. február 7., helyszíne Budapest. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogjuk!

Két korcsoportban díjazzuk a pályamunkákat: külön az általános iskolásokat, és külön a középiskolások és a felsőoktatásban részt vevőket.

 • I.díj: 50.000Ft
 • II.díj: 40.000Ft
 • III.díj: 30.000Ft
 • IV- X. díj: 10.000 Ft

Letölthető dokumentum

biztonsagos-internet-verseny pályázati kiírás

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetitek nyomon.

A fotópályázatra készített képeket a sip@gyermekmento.hu címre várjuk, ahol január 13. és 27. között szavazhatnak majd „lájkolás” formájában az érdeklődők. A fotók értékelése a begyűjtött like-ok száma szerint történik.

A plakátkészítő versenyre készített pályamunkákat a 1066 Budapest, Teréz krt. 24. I./1 postai címre várjuk (Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat).

Eredményhirdetés: 2017. február 7. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)

Díjátadás: Budapest, 2017. február 7.

A jelentkezési lapon kívül kérjük, hogy minden pályázó küldje el a hozzájárulási nyomtatványt is! Kérjük, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve!

További információ a Biztonságosabb Internet Napról: http://www.saferinternetday. org/web/guest/home