palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Prímek Primisszima művészeti pályázat

Az NDK – Neue Debreczenische Kunst – kiállítást  szervez kortárs művészeknek és nyílt pályázatot hirdet, hogy képzőművészek és más művészeti ágak (irodalom, zene, színházművészet, tánc) képviselői is nevezhessenek munkáikkal.

A Neue Debreczenische Kunst jövő évi kiállításának témája ismét rendhagyó. 2017. évünk egyben prímszám is. A prímszámok különleges számok a természetes számok halmazában, csak eggyel és önmagukkal oszthatóak, számuk pedig végtelen sok. Felvetődhet a kérdés, hogy milyen lehet egy prímszám a képzőművészetben. Mit üzenhet egy prímszám, milyen szín-és formavilággal lehet jelen, milyen vizuális tartalmat közvetíthet.

Azon képzőművészeti kijelentés, hogy egy képet csak egyszer lehet megfesteni, egyszer lehet megalkotni, utalhat a prímszámok egyediségére, egyel és önmagával való oszthatóságukra.

A kiállítás gerincét az NDK által meghívott művészek újonnan készült, tematikus munkái adják, amelyek mindegyikének kiindulási alapja egy prímszám, ami egyben a kép címe is.

Ugyanakkor nyílt pályázatot hirdetünk, hogy képzőművészek és más művészeti ágak (irodalom, zene, színházművészet, tánc) képviselői is nevezhessenek munkáikkal.

A kiállítani szándékozott munkákat digitálisan várjuk, lehetőség szerint minimum 5 megapixeles méretben, a következő e-mail címre: neuedebkunst@gmail.com  Kérjük, hogy az alkotások címe a prímszám és a művész neve legyen.

A tárlat végleges anyagát az NDK tagsága állítja össze a benyújtott pályamunkák digitális dokumentációja alapján, figyelembe véve a kiállítótér adottságait és technikai feltételeit. A kiállításra pályázati úton beválogatott munkák alkotóitól 2017 Ft részvételi díjat kérünk, hozzájárulásként a projekt megvalósítása során felmerülő költségekhez.

Határidők:

  • Digitális beadás: 2017.február 15.
  • a kiállítási anyag válogatása: 2017. február 20.
  • az alkotások összegyűjtése: 2017. február 27.
  • kiállítás megnyitója: 2017. március 10.

A kiállítás anyagát a tervek szerint a 2017 során Debrecenen (YurtazuhanY Galéria) kívül is bemutatjuk (Bp. Müszi, Tolcsva, Gyergyószárhegy Csíkszereda), kiegészítve az új helyszínhez köthető alkotók munkáival. Ennek részleteit a művészekkel később egyeztetjük.