palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Esztrád színház musicalpályázat 2017

Az Esztrád Színház pályázatot hirdet új magyar musical, vagy zenés színpadi mű megírására hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára.

Olyan zeneszerzők jelentkezését várjuk, akik konkrét zenei elképzeléssel rendelkeznek valamely irodalmi mű, vagy saját színdarab megzenésítésére. A pályázaton zenei alkotópáros is részt vehet. A pályázaton a pályázók kizárólag olyan művekkel jelentkezhetnek, melyeknek még nem volt színpadi előadása.

A nyertes pályamű bemutatásra kerül az Esztrád Színház előadásában, valamint – a hazai fogadtatás függvényében -, külföldi bemutatkozásra is sor kerülhet.

Az Esztrád Színház korábbi pályázatán részt vett művel nem lehet pályázni.

Beérkezési határidő: 2017. május 15.

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2016. május 15. – 2017. december 1.

Nevezési díj nincs.

A beérkező műveket az alábbi szakmai bizottság bírálja el: Fekete Mária – karmester, zenei vezető, Böhm György – dramaturg, rendező, Szinetár Dóra  ­­–  színésznő, musicalszínésznő.

A pályázat többlépcsős, részei a következők:

1. rész: 2017. 05. 15. éjfél

A pályázati jelentkezés leadása

Szabadon választott téma – saját, vagy már létező irodalmi mű alapján.

(Amennyiben a feldolgozásra kerülő mű jogdíjas, a jelentkezéshez csatolni kell a szerző beleegyező nyilatkozatát.)

Jelentkezés:

 • postai úton a pályázat feltételeinek elfogadásáról kitöltött nyomtatvány visszaküldésével, a kitöltött adatlappal (Esztrád Színház honlapjáról letölthető); alkotó(k) nevével, a nevezett mű címével, szinopszisával, a teljes szövegkönyvvel – 4 példányban, amennyiben a műnek nincs még kész szövegkönyve, akkor a részletes történetvázlattal – 4 példányban. A szövegkönyvben/történetvázlatában kérjük megjelölni a dalok helyét, és szövegét. A tervben minimum 16 dalnak kell szerepelnie.

A pályázat zenei részét az alábbi formában kell benyújtani:

 • a kézírásos, vagy számítógépes programmal készített partitúrát vagy Piano Conductort – 2 példányban, a CD-n rögzített hangfelvételt (mp3 vagy mp4 formátumban) – 4 példányban postai úton az Esztrád Színház címére (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 1.)
 • az első fordulóra 7 dalt CD-n, szöveggel, kottával (teljes partitúra vagy Piano Conductor) a következők szerint:
  • 1 kórus
  • 2 duett
  • 1 tercett
  • 2 szóló
  • 1 felvonásvég finálé
 • benyújtható még a többi zenei rész tervezett zenei motívumainak felvétele CD-n. A tervezett zenék helyét a szövegkönyvben, vagy a történetvázlatban kérjük pontosan megjelölni.

2. rész: 2017. 09. 04. éjfél

A pályázatban megjelölt mű teljes szövegkönyve – 4 példányban, és újabb 6 teljesen kidolgozott dalának benyújtása – a szövegkönyvben kérjük megjelölni a dalok helyét -, a CD-n rögzített hangfelvétel (mp3 vagy mp4 formátumban) – 4 példányban, partitúra vagy Piano Conductort – 2 példányban.

3. rész: 2017. 12. 01. éjfél

A továbbjutott művek teljes zenei anyagának felvétele: a CD-n rögzített hangfelvétel (mp3 vagy mp4 formátumban) – 4 példányban, partitúra vagy Piano Conductort – 2 példányban.

Az elbírálás szempontjai: a mű kidolgozottsága, művészi szakmai színvonala, hangszerelése, eredetisége.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy akár több művet is díjazzon a bemutatás lehetőségével.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy ne hirdessen első helyezettet, amennyiben nem érkezik a pályázatra megfelelő színvonalú pályamű.

Mindazon művekre, melyek bemutatásra, kiválasztásra kerültek, az Esztrád Színház 12 hónapig opciós jogot köt ki annak esetleges nagyszínházi bemutatójára.

Az Esztrád Színház fenntartja magának a jogot, hogy a beadott művekből bármilyen részletet a pályázat időtartama alatt, promóciós célra felhasználhasson. Az Esztrád Színház folyamatos tájékoztatást nyújt a honlapján keresztül a pályázat aktuális eseményeiről, fejleményeiről.

Letölthető dokumentumok

esztrad-musicalpalyazat-adatlap-es-felhasznaloi-szerzodes-2017

A pályázatra a jelentkezést a kiírásnak megfelelő módon és időpontig postai úton kérjük elküldeni az alábbi e-mail címre: Esztrád Színház, Budapest, 1095 Lechner Ödön fasor 1.

Pályázatot benyújtani az postai úton az Esztrád Színház címére 2017. május 15-én éjfélig lehet.

A pályázatok elbírálása legkésőbb a benyújtási határidőt követő 30 napon belül történik. A döntésről a pályázók a döntést követő legkésőbb 15 napon belül a megadott e-mail címre értesítést kapnak.

A döntés az Esztrád Színház honlapján is közzétételre kerül.

Pályázati koordinátor:
Takács Adel
Telefon: 0670 367 16 48;
szinhaz.esztrad@gmail.com

esztrad_musicalpalyazat

 A pályázathoz az adatlapok az Esztrád Színház honlapjáról tölthetők le.