palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ismerj meg és fogadj el! meseíró pályázat

A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány és a Katica-Könyv-Műhely, mint Könyvkiadó meseíró pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy a fogyatékossággal élő személyek erőt és bátorságot kapjanak, valamint az egészségesen élő emberek érzékennyé váljanak feléjük, befogadóbbá, fogékonyabbá és segítőkészebbé.


Alapítványi munkánk során a fogyatékossággal élők világát visszük közelebb az emberekhez, így a legkisebbekhez is. A nekik szóló programunkat szeretnénk most a Ti segítségetekkel, mesekönyvvel és bábjátékkal színesíteni.

Olyan mesék beküldését várjuk, melynek szereplői fogyatékossággal élő „figurák” (mozgássérült, hallássérült, látássérült, vakvezető kutyák, lovak és egyéb állatok szerepe az életükben), életrevalók és optimisták. Fogyatékkal élő szerzők műveit is várjuk, akik mese formájában saját tapasztalatukat megelevenítik.

A nyertes mese karaktereit bábelőadás során fogjuk életre kelteni. Írhattok szerepet már meglévő bábjainkra is (lásd honlapunkat: www.naposoldal.org), de szívesen bővítjük karaktereinket újakkal is.

Pályázati feltételek

Csak is saját írást lehet beküldeni, amely eddig semmilyen formában nem volt publikálva, kiadva.
Olyan meséket várunk, melyek fogyatékossággal élő hősökről szólnak. Engedjétek szabadon a fantáziátokat, ragadjatok tollat/billentyűzetet és írjatok mesét arról, mi történik, ha ezúttal fogyatékos hős kerül az események középpontjába!
Már megjelent műveket nem áll módunkban fogadni.
A beérkező történetre az Alapítvány és a Kiadó jogot formál, a pályázati kiírásban rögzített díjazáson túl a szerzők további díjazásra már nem jogosultak, a pályázaton való részvétellel és műveik beadásával felhatalmazzák a pályázat kiíróit műveik céljaikra történő szabad felhasználására.

Terjedelmi korlátok: Szerzőként akár 2-3 írással is lehet pályázni, amely legfeljebb 3-6 gépelt oldal lehet, nem több 10.000 karakternél.

Elbírálás: A legjobb műveket egy hozzáértő bizottság választja ki, amit a Könyvkiadó mesekönyv formában kiad, az Alapítvány bábelőadást készít belőle.

A pályaművek beküldése: Digitális formában, Word dokumentumban, vagy pdf fájlként, előlappal ellátva, mely tartalmazza a mű címét, szezőjének nevét, korát, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát az alábbi e-mail címre: alapitvany [KUKAC] naposoldal [PONT] org  A ”Tárgy” mezőbe a „Meseíró pályázat” jeligét írjátok. A fájl név a szerző nevét tartalmazza.

A pályamunkák beküldési határideje: Folyamatosan várjuk a műveket, a legkésőbbi beadási határidő: 2017.február 19.

Díjazás

A legjobb mesékből forgatókönyvet készítünk bábelőadáshoz, melyet országszerte óvodákban és iskolákban mutatunk be.
A legsikeresebb műveket a Katica-Könyv-Műhely könyv formájában kiadja, melyek bekerülnek országos könyvterjesztői háló
A meseírók művei ismert szerzők meséivel egy mesekönyvbe kerülnek.
A megelevenedő mesék legjobb amatőr írói közül kettő két fős balatoni táborozás sorsolunk ki, napi egy meleg étkezé A tábor integrált, ahol halmozottan sérült és tartósan beteg fiatalokkal együtt lehet majd része neki és kísérőjének egy felejthetetlen nyaralásban*!
A legjobb alkotások írói a Napos Oldal Alapítvány és a Katica-Könyv-Műhely ajándékcsomagját kapják.
A mesekönyvet könyvbemutatókon mutatjuk be, ill. online megjelenítjük, valamint felhasználjuk marketing kampányokban, online ill. offline sajtó
A nyertesek egy-egy példányt kapnak a kiadott műből.
Ha szeretné, minden pályázónak lehetősége lesz eljátszani az általa választott szerepet bábelőadásainkon. A darabok előadásánál a szerző nevét is „reklámozzuk”.
*Amennyiben a nyertesnek nem áll módjában részt venni a jutalomként felajánlott nyaraláson, nyereményét alapítványi ajándékcsomagra cserélheti.

Kérdések esetén keressétek

Takács Kata 30/323-70-57 e-mail: alapitvany [KUKAC] naposoldal [PONT] org
Scur Katica 20/416-67-99 katicascur [KUKAC] gmail [PONT] com