palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

BlickPunkt 2009!-Fényképezzük le magunkat!fotópályázat

blinckpunkt palyazatA BlickPunkt – Képek versenye a Zentrum rendezésében zajlik. Minden kérdéssel, ötlettel, meglátással fordulj hozzánk, regisztrálj az oldalon és minden fejleményről e-mailben értesítünk. Vegyél részt a pályázaton versenyzőként és/vagy pontozóként!


Hogyan vehetek részt a BlickPunkt – Képek versenyén?

A BlickPunkt versenyre korhatár nélkül bárki nevezhet, aki rendelkezik három saját készítésű fényképpel, vagy elkészít egy-három, minimum két saját képből és egy feliratból álló képeslapot, vagy felújít egy archív fotót. A képek témájának minden esetben a magyarországi német kisebbséggel kell kapcsolatosnak lennie.

Határidők:
Nevezés és a képek feltöltése a rendszerbe:
2009. szeptember 24. – 2009. október 24.
Pontozási időszak: 2009. október 25. – november 2.
Díjátadó és kiállítás:
Műcsarnok (Budapest), 2009. november 14.

A feltételek címszavakban
A képek témája minden esetben a magyarországi német kisebbség!
Formátum: jpg!
Fényképek – saját készítésű, 2-4 megapixel
Képeslap – saját készítésű képek vagy saját tulajdonú felújított archív fotók, legalább kettőből montázs + egy felirat, 1772×1181 pixel = 2,09 megapixel = 15×10 cm (300 dpi)
Archív fotó – saját tulajdonú vagy tulajdonos által engedélyezett 1950 előtti kép felújítása, 2-4 megapixel, a felújított mellett az eredeti képet is fel kell tölteni a rendszerbe

Nevezés és a képek feltöltése a rendszerbe

2009. szeptember 24. – 2009. október 24.

1. lépés – Regisztrálj a Alles.hu oldalon!
Ha versenyzőként és/vagy szavazóként részt vettél a 2008-as BlickPunkton: Használd a már megadott felhasználónevedet és jelszavadat. Azok még mindig érvényesek. Ha új versenyző és/vagy szavazó vagy: Azzal, hogy az alles.hu-n regisztrálsz, minden Zentrum.hu-s szolgáltatáshoz és minden további Zentrum.hu-s pályázathoz meglesz a felhasználóneved és jelszavad. Létrejön továbbá egy személyes oldalad is, ami a későbbi fejlesztések folyamán egyre több szolgáltatást fog nyújtani számodra.

A regisztráció után egy e-mailben egy linket küldünk neked, amivel meg tudod erősíteni a regisztrációdat. Ezek után már be tudsz lépni az Alles.hu oldalról, vagy a Blickpunkt.hu oldalról a saját Alles.hu-s felületedre. Az Alles.hu oldaladon kitöltheted a profilodat és a BlickPunkt pályázatra is nevezhetsz.
A BlickPunkt pályázati oldalon megtalálod a nevezési lapot, ezen töltsd ki a kötelező mezőket. Ezeket nem tesszük közzé, de ha nyersz, akkor a valós adataid alapján azonosítunk be. Ha ezeket nem adtad meg, a pontozók nem ítélhetnek neked oda díjat.

Kategóriák – Fénykép – képeslap – archív fotó

Fénykép
Tölts fel 1, 2 vagy 3 saját készítésű, a német kisebbséggel kapcsolatos képet. A képek felbontása minimum 2, maximum 4 megapixel kell, hogy legyen!
(1 megapixel= 1.048.576 pixel, tehát 2 megapixel= 2.097.152 pixel és 4 megapixel= 4.194.304 pixel. A legkönnyebben úgy állapíthatod meg, hogy a képed mérete megfelelő-e, hogyha a szélességét megszorzod a magasságával, pixelben. Ha van egy 1600×1200 pixeles képed, az 1.920.000 pixel, tehát kicsi. Viszont ha van egy 1440×1920 pixeles képed, akkor az 2.764.800 pixel, tehát jó.) Formátum: jpg
A feltöltéskor add meg a kép címét magyarul és németül. A leírás mezőben adj meg minél több információt a képről. Írd be, hogy pl. mikor, hol, milyen alkalomból készítetted, vagy miért tartod fontosnak megmutatni mindenkinek.
Ne nevezz más képével, mert minden fénykép függetlenül attól, hogy be van-e jelentve a jogvédő hivatalnak, szerzői jog alá esik, ezért ezt a lehető legszigorúbban vesszük. Ha ilyenre bukkanunk, az azonnali kizárással jár a versenyből!

Képeslap
Tölts fel 1, 2 vagy 3 saját készítésű képekből vagy saját magad által felújított saját tulajdonú archív képből álló, a magyarországi német kisebbséggel kapcsolatos saját készítésű képeslapot. A képeslap minimum két képből és egy feliratból álljon. Tehát a képekből készített montázsra írd rá a képeslap címét. Például ha faluképekből készítesz montázst, a képeslap címe a falu neve.
A képeslap 1772×1181 pixel = 2,09 megapixel = 15×10 cm (300 dpi), álló vagy fekvő. Formátum: jpg
A feltöltéskor add meg a kép címét magyarul és németül. A leírás mezőben adj meg minél több információt a képeslapról. Írd be, hogy pl. mikor, hol, milyen alkalomból készítetted, vagy miért tartod fontosnak megmutatni mindenkinek.

Archív kép
Nevezhetsz 1, 2 vagy 3 felújított archív fotóval. Fontos, hogy a nevezett kép a tied legyen, vagy engedélyt kapj a tulajdonosától, hogy részt vegyél vele a versenyben. 1950 előtt készült fotót válassz. Nem kell mást tenned, csak a régi fotót, ami már bizonyosan megkopott az évek során úgy feljavítsd, hogy ismét régi fényében tündököljön. Tisztítsd le róla a szennyeződéseket, esetleges foltokat, tüntesd el a szakadásokat, sérüléseket. Érdemes olyan fotót választani, ami fénykorában jó fotónak számíthatott. Tehát a felújítás után elvárható, hogy élesek legyenek a kontúrok, felismerhetőek legyenek az arcok. A bescannelt eredeti képet is töltsd fel a rendszerbe, hogy látható legyen, miből mi lett. Ennek hiányában nem tudunk díjazni.
A képek felbontása minimum 2, maximum 4 megapixel kell, hogy legyen!
Formátum: jpg
A feltöltéskor add meg a kép címét magyarul és németül. A leírás mezőben adj meg minél több információt a képről. Írd be, hogy pl. mikor, hol, milyen alkalomból készítetted, vagy miért tartod fontosnak megmutatni mindenkinek.

Pontozás és értékelés
2009. október 25. – november 2.
A nevezési időszak lejártával valamennyi képet pontozhatod és értékelheted. Minden képre csak egyszer adhatod le az általad megítélt pontszámot, melynek értéke 1-10-ig terjedhet.
Valamennyi képhez leírhatod a véleményedet is. Dicséretet vagy építő jellegű kritikát mindenki szívesen fogad!

Mindenki pontozhat és véleményezhet, aki regisztrálja magát az Alles.hu oldalon! Hogy szavazataid érvényesek legyenek, pontozóként meg kell felelned az alábbi feltételeknek:

  • a versenybe küldött képek legalább 25%-ra szavaznod kell (ne csak az ismerősökre adj le szavazatokat)
  • a leadott szavazataid átlaga el kell érje az 5,1 átlagpontot (ezzel a lepontozásokat szeretnénk elkerülni).

Az egyes kategóriákban a pontozók által legjobbnak ítélt 10 fotót, képeslapot és felújított archív képet egy zsűri értékeli és eldönti, hogy kié legyen a kategória díja.

Kiállítás és díjátadó
A díjakat 2009. november 14-én adjuk át a Műcsarnokban (Budapest, Hősők tere), ekkor mutatjuk be a képeket is. Hozz magaddal fényképezőgépet, hogy megörökíthesd ezt a szép napot!

Díjak
Három alkotót fogunk díjazni, mindegyikük 101 euróval lesz gazdagabb, és további ajándékot is átvehetnek majd a rendezvényen.
A legjobb 12 képből naptár készül, amelybe a legszebbnek ítélt két képeslap mellékletként szintén bekerül.
A nevezett alkotások láthatóak lesznek majd a Zentrum különböző internetes megjelenésein és nyomtatott kiadásain egyaránt.
Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van a nevezéssel vagy a versennyel kapcsolatban, jelezd nekünk!

Várjuk a képeidet és sok sikert kívánunk a versenyben!
Ambach Mónika és a Zentrum.hu csapata

További információ: http://www.blickpunkt.hu/2009/hu/index.php

Forrás: Blickpunkt