palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat általános és középiskolás diákoknak

fakanalJELENTŐS VÁLTOZÁS A KORÁBBI ÉVEKHEZ KÉPEST!
2010-BEN MÁR CSAK DIGITÁLIS FELVÉTELEK KÜLDHETŐK A PÁLYÁZATRA!

Fotópályázat általános és középiskolás diákoknak

Részvételi feltételek

 1. A fotópályázaton nappali tagozatos általános és középiskolás diákok vehetnek részt szakköri kollekcióval, vagy egyénileg.
 2. A 2009/2010-es tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre be kell küldeni, amelyek feldolgozása megkezdődik, de zsűrizése csak 2010. május 5-10 között várható.

I.    Feladat: A fakanál kalandjai. Mi mindenre használhatunk egy a fakanalat, ha éppen nem a rántást kevergetjük vele? Készítsetek olyan felvételeket, amelyeken a fakanál főszereplő, hangsúlyos motívum a kompozícióban. Játékos ötleteket, fantáziadús felvételeket várunk. Beküldési határidő 2009. december 20.
II.    Feladat: Talányos képek, képrejtvények. A második feladat lehetőséget kínál arra, hogy a megszokott tárgyakat, látványokat most teljesen szokatlan módon ábrázoljuk. Lehetőleg úgy, hogy a kép nézője ne is találja ki azonnal, mit is lát. Közeli képek, szűk képkivágások, szokatlan nézőpontok és a photoshop is segítségünkre lehet a képrejtvények elkészítésében. Beküldési határidő: 2010. március 1.
III.    Feladat: Az én házi kedvencem! Állatfotók cicákról, kutyákról, s más házkörüli állatokról. Természetes fényben, vaku nélkül fényképezzétek le őket! Az sem baj, ha nem saját modellek szerepelnek a képeken. És persze ennél a feladatnál is fontos a technikai tökéletesség, a képi ötlet, a figyelem felkeltése. Találjatok ki olyan helyszíneket, szituációkat ahol, s amelyben az állatok is jól érzik magukat. Beküldési határidő: 2010. május 1.

 • A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.
 • A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag emailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és személyesen átvehetők Budapesten, az I. ker., Corvin tér 8.-ban (előzetes időpont egyeztetés esetén). A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102 pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 13×18 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a FÉNYKÉPEZÉS ALAPÍTVÁNY rendeli meg a fotólaborban. Az emailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 10 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több emailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket.
 • A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva:

a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_

Akép rövid címe_

A nevezésilap szerinti sorszáma .JPG

 • A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap 2009. szeptember 20-tól letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető emailben.
 • Beküldési cím: fotoselet@gmail.com Figyelem! A pályázatokat fogadó emailes postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két-három héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: fotoselet@gmail.com
 • Zsűrizés: 2010. május 10-ig.
 • Értesítés a zsűrizés eredményéről, a nyári diákfotós tábor helyszínéről és időpontjáról: 2010. május 20-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon.
 • Az első kiállítás 2010. október első hétvégéjén nyílik Budapesten az MMIKL fotógalériájában (I. ker., Corvin tér 8.)
 • Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2011. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: gyoril@mmikl.hu címen)
 • A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a Győri Lajostól. Postacím: 1538 Bp., Pf.: 457. Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 226-6030; e-mail: gyoril@mmikl.hu
 • A nevezési lap – szakköri és egyéni – letölthető a www.mafosz.hu címről.

Nevezési lap – egyéni pályázóknak
(minden feladat beküldésekor mellékelni az adatlapot!)

A Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány által, a 2009/2010-es tanévre meghirdetett Országos Diákfotó Pályázaton való részvételre.
A nevezési laphoz mellékelt képeket az

1.        2.        3.

fordulóra küldtem be (a megfelelőt kérjük aláhúzni).

Tudomásom van arról, hogy az értékelés során azt is figyelembe veszi a zsűri, hány képet küldtem be és mindhárom feladatot megoldottam-e? A pályázati felhívást ismerem, a feltételeket elfogadom és hozzájárulok ahhoz, hogy a képek kiválasztás esetén kiállításokon szerepeljenek és megjelenjenek a sajtótermékekben nevem feltüntetésével.

Név: ………………………………………………………………………………

Postacím: …………………………………………………………………………

Telefonszám: ……………………………….. Email: …………………………..

Szívesen veszem, ha az email címemre rendszeresen küldenek fotós információkat a Fotósélet hírlevélben.

Szívesen veszem, ha születésnapomra képeslapot küldenek.

Születésnapom:  …………….(év) …………………….. (hó) …………….. (nap)
(Csak akkor kell kitölteni, ha örülnél egy ilyen képeslapnak!)

A beküldött képek

Sorszáma    a kép címe
1.
2.
3.
4.

A fotók file nevébe ugyanezeket az információkat felírtam.

Dátum:

Aláírás nélkül, emailen beküldhető.

Nevezési lap – fotószakköröknek
(minden feladat beküldésekor mellékelni az adatlapot!)

A Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány által, a 2009/2010-es tanévre meghirdetett Országos Diákfotó Pályázaton való szakköri részvételre.
A nevezési laphoz mellékelt képeket az

1.        2.        3.

fordulóra küldtük be (a megfelelőt kérjük aláhúzni).

Tudomásunk van arról, hogy az értékelés során azt is figyelembe veszi a zsűri, hány képet küldtünk be és mindhárom feladatot megoldottuk-e? A pályázati felhívást ismerjük, a feltételeket elfogadjuk és hozzájárulunk ahhoz, hogy a képek kiválasztás esetén kiállításokon szerepeljenek és megjelenjenek a sajtótermékekben a szerzők nevének feltüntetésével.

A szakkör neve: ………………………………………………………………………………

A szakkörvezető neve: ……………………………………………………………………….

A szakkör postacíme: …………………………………………………………………………

A szakkörvezető telefonszám: ………………….. Email címe: …………………………….

A beküldött képek

Sorszáma    a szerző neve    a kép címe
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

A fotók file nevébe ugyanezeket az információkat felírtuk.

Dátum:

Aláírás nélkül, emailen beküldhető.

Forrás: MAFOSZ