palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A 2009. év Tisza-tavi természetfotósa fotópályázat

Tisza-tó pályázatAz II. Tisza-tavi Madarász Fesztivál (Poroszló, 2009. október 24-25.) keretében a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület természetfotó pályázatot hirdet „A 2009. év Tisza-tavi természetfotósa”  címmel, az alábbi kategóriákban:

 1. Madárfotók
 2. Egyéb állatfotók
 3. Tájképek
 4. A Természet közelében
 5. Tisza-tavi mesterségek

A pályázat célja a Tisza-tó természeti értékeit, hangulatát bemutató fotók nagyközönség számára is láthatóvá tétele, a Tisza-tavi természetfotózás legelkötelezettebb fotósainak megkeresése.

Pályázati feltételek:

 • 1. kategóriában pályázni csak a Tisza-tavon készült, madarakat ábrázoló fotókkal lehet. A beküldött képek lehetőség szerint mutassák be a Tisza-tavi környezet természeti szépségeit is.
 • 2. kategóriában pályázni csak a Tisza-tavon készült nem madarakat ábrázoló állatfotókkal lehet (pl. kétéltűek, hüllők, rovarok, stb.)
 • 3. kategóriában pályázni csak a Tisza-tavon készült, a tájat, annak hangulatát megjelenítő képekkel lehet.
 • 4. kategóriában pályázni csak a Tisza-tavon készült természetfotókkal lehet melyeken valamilyen formában az ember is megjelenik (pl. horgászat, természetjárás csónakkal a Tisza-tavon)
 • 5. kategóriában pályázni csak a Tisza-tóhoz kapcsolódó (pl. csónaképítő, halász, gyékényfonó stb.) mesterségeket ábrázoló fotókkal lehet
 • A pályázat a szerzők anonimitásának megőrzése érdekében jeligés. Minden pályázónak választania kell egy rövid (max. 8 karakter hosszú) jeligét, amelyet majd a későbbiekben részletezett módon a beküldött képek, ill. a nevezési lap azonosítására használ.
 • Pályázni csak digitális képekkel, vagy szkennelt digitális képekkel lehet.
 • A pontozás a kategóriák összesített eredménye alapján történik.

A digitális formátumú képekkel szemben támasztott követelmények:

 • A pályázatra benyújtott képeket JPG formátumban kell beadni. A JPG fájlok minimális mérete 5 megapixel legyen.
 • Beavatkozások a képeken: A benyújtott képek eredeti felbontásban, interpolációtól (szoftveres nagyítástól) mentesek legyenek. A képeken végzett digitális beavatkozások csak a következők lehetnek: a kép tisztítása (a fényképezőgép szenzorán esetlegesen lévő por okozta foltok tisztítása, eltávolítása), a színek beállítása (tónusok, kontraszt, színtelítettség) a kép egészére vonatkozóan. Tilos a fotó egyes területeinek maszkolása, átkomponálás, többszörös expozíció vagy digitális (szoftveres) szűrők alkalmazása. A kép vágása lehetséges, de az eredeti kép területének maximum 50%-a távolítható el. Tilos a kép egyes részeinek módosítása, illetve minden egyéb digitális manipuláció (pl. képek egymásra illesztése ún. szendvics-diaként, vagy olyan képek benyújtása, amelyeket egynél több felvételből állítottak össze).
 • A képek elnevezése: A benyújtott képfájlok nevének tartalmaznia kell (lehetőleg ékezetek nélkül) a kategóriát, a jeligét és egy rövid képcímet a következő példa szerint: 1kat.pixmania.szurkegem.jpg (kategória=1kat, jelige = pixmania, rövid képcím = szurkegem, fájlformátum = jpg).
 • A beküldhető képek száma szerzőnként maximum 15 db, kategóriánként maximum 5 db.
 • A Windows-kompatibilis képeket CD-n vagy DVD-n lehet beadni, illetve beküldeni.

Szerzői jogok: A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeiknek a Tisza-tavi régió promóciójában történő felhasználásához. A felhasználó minden esetben köteles a szerző nevét megjeleníteni. A felhasználó nem szerez kizárólagosságot a kép közlésére.

Nevezési díj nincs.

A pályázathoz a mellékelt nevezési lapot kell beküldeni, melyen a következő adatok szerepeljenek: a jelige, a szerző neve, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe, valamint a beküldött képek jegyzéke.

Leadási (beküldési) címek:

Tourinform Iroda 3388 Poroszló, Fő u. 5.
Email: albelt@itthon.hu
Kérjük, hogy a nagy méretű fájlokat, fájlküldő rendszeren keresztül küldjék.
(pl. www.mammutmail.com ; www.tolddacuccot.hu ; www.yousendit.com)

A leadás időpontja: 2009. október 24. szombat, 09.00-12.00 óra között.
A postai úton beküldött pályázati anyagoknak a leadás időpontjáig be kell érkeznie.

Nyilvános zsűrizés: Poroszló, Művelődési ház, október 24-én 19.00 órától.

Eredményhirdetés, díjak átadása: 2009. október 25-én 11.00 órakor.

Letölthető dokumentumok:

Természetfotós pályázati kiírás

Termeszetfotos pályázat – nevezési lap

További információ:

Albel Tamás marketing menedzser 30/478-3217,
albelt@itthon.hu,
www.tiszatoinfo.hu, www.turakozpont.hu
Nimród Fotóklub, Perényi János
perenyi.janos@mail.datanet.hu
30/9425-870

Forrás: http://www.tiszatoinfo.hu/