palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Blogter-MÍA blog-verseny: BlogAkadémia!

blog_akademia_logoA Blogter és a Magyar Író Akadémia elsőként alakított ki szakmai együttműködést a blogolás és az írás népszerűsítése érdekében, mely együttműködés eredményeként hirdetjük meg a BlogAkadémia elnevezésű versenyt. A verseny célja, hogy minőségi blogok, írások szülessenek, elinduljon egyfajta tehetséggondozás, a blogok népszerűséghez jussanak, az írókat pedig a rendelkezésünkre álló internetes eszközökkel támogassuk.

A verseny mindenki számára nyitott: nevezhetnek a Blogteren már jelen lévő aktív blogok, a MÍA hallgatói és érdeklődői, valamint bárki, aki kedvet érez az íráshoz, közösségre és olvasókra vágyik.

Nevezési díj nincs, határidő 2009. október 4.

A verseny időtartama: 2009. szeptember 17. – november 17.

A kezdés előtti írásokat, bejegyzéseket nem fogjuk figyelembe venni.
A legutolsó, még számító bejegyzés dátuma: november 15., a később született írásokat már nem tudjuk figyelembe venni.

A nevezés menete

  1. Hozz létre egy blogot a Blogteren! (Ha már felhasználó vagy, akkor ez a lépés elhagyható)
  2. Töltsd ki a regisztrációs lapot! (Az itt magadott adataidat bizalmasan kezeljük, hozzájárulásod nélkül neved nem hozzuk nyilvánosságra, csupán a megadott nicket használjuk majd az eredményhirdetésnél.)
  3. Ha már meglévő  blogot nevezel, akkor tedd ki a blogba a verseny logóját!

Tartalmi követelmények: általánosan érvényes a blogokra jellemző etikett. Tartalmi megkötések nincsenek, tisztában vagyunk vele, hogy mindenki arról ír a legjobban, ami érdekli, foglalkoztatja. Szívesen olvasnánk azonban irodalomhoz, színházhoz, kultúrához kapcsolódó bejegyzéseket, ajánlókat, helyszíni beszámolókat, kritikákat, olvasói/hallgatói/nézői véleményeket, vagy akár önálló irodalmi alkotásokat is.

Nem a bejegyzéseket, postokat versenyeztetjük külön-külön, hanem a blogok teljes tartalmát.

A részvétel feltétele, hogy a nevezett blogon megjelenik havonta legalább négy bejegyzés.

Az értékelés szempontjai – avagy hogyan tegyük objektívvé azt, ami amúgy szubjektív?

Szeretnénk megosztani a versenyzőkkel, hogy milyen szempontokat alkottunk meg az értékelésre, mit várnánk el az ideális versenyzőtől. Nem kötöttséget szeretnénk adni a versenynek, hanem ajánlásokat megfogalmazni.

Mit figyelünk tehát:

  • témafelvetés: a bejegyzés témájának aktualitása, újszerűsége, közérdeklődésre számot tarthat-e, nem ez az ezeregyedik megnyilatkozás a témában.
  • íráskészség: az olvasást gördülékennyé tevő fordulatok, nyelvi megoldások, a szöveg tagoltsága, ritmusa, akár a szerkesztés szintjén is.
  • világos, követhető fogalmazás és gondolatmenet: itt a kevesebb-több elv alkalmazását javasoljuk, világos, egyszerű gondolatmeneteket várunk, nem barokkos körmondatokat.
  • eredetiség: a tárgyalt kérdés megközelítésének egyéni módja, a gondolatok eredetisége.
  • helyesírás: igényesség a szöveggel szemben, az érthetőség megkönnyítése, a félreértések elkerülése, központozás helyes alkalmazása.

A közönség is választ!
A Blogteren szavazhatsz kedvenc bejegyzésedre, az eredményeket folyamatosan összesítjük és a verseny végén ez alapján hirdetjük ki a közönségdíjast!

Eredményhirdetés: 2009. november végén.

Díjak (www.iroakademia.hu)

I. díj: részvétel a Magyar Író Akadémia Szépíró mesterkurzusán 2010 tavaszától. A képzés 2010 tavaszán zajló részében szemináriumi műhelymunkára kerül sor, melyet a választott szemináriumvezető (Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László vagy Tóth Krisztina) tart majd, ősszel pedig sor kerül húsz kortárs költő/író előadására. A nyeremény értéke 200 000 Ft.

II. díj:
részvétel a Magyar Író Akadémia zártkörű, tavaszi írói szemináriumán, melyre a versenyen kívül csupán a már végzett MÍA hallgatók jelentkezhetnek. A nyeremény értéke 80 000 Ft.

III. díj: könyvcsomag 10 000 Ft értékben.

Közönségdíj: részvétel a Magyar Író Akadémia Szerkesztők mesterkurzusán 2010 tavaszán, ahol folyóiratok, könyvkiadók szerkesztői mondják el, hogy milyen elvárások érvényesek a beküldött kéziratokra, meddig érdemes várni a válaszra, hogyan érdemes szöveget küldeni és hová, illetve tartalmában milyen a szerkesztő és a szerző közös munkája egy kézirattal kapcsolatban. A nyeremény értéke 35 000 Ft.

Kérdéseidet felteheted a MÍA honlapján, a fórumban, a verseny számára létrehozott topicban.

Figyelem! A Blogter tagjai 20-50%-os kedvezményt kapnak (tanfolyamtól függően) a Magyar Író Akadémia által indított képzéseken. Információkért kérjük keresd Nagy Emőke képzésszervezőt a 06 20 338 1078-as telefonszámon.

Jelentkezz itt!

Forrás: http://blogakademiapalyazat.blogter.hu/