palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

BRIEF pályázat könyvtervezőknek és illusztrátoroknak

magveto_logo_szoldA Magvető Kiadó könyvtervezőt és illusztrátort keres egy ősszel megjelenő verses mesekönyv és verseskötet tervezéséhez és illusztrálásához. A pályázaton résztvevőktől a címlap és két oldalpár előzetes terveit várjuk, ennek alapján választjuk ki a könyv társalkotóját.

Szerző: Keresztesi József
Munkacím: A nagy pudingvadászat
Tematika: gyerekversek, verses mesekönyv
Tervezett megjelenés: 2015. október

Technikai adatok

  • tervezett méret: 140 X 215 mm
  • tervezett kötés: keménytábla
  • tervezett terjedelem: 140 old
  • négyszínnyomás

Célcsoport: 5-10 éves gyerekek és szüleik

Kötet szinopszis
Keresztesi József tervezett kötete részben önálló gyerekversekből állna (25-30 versből), a másik felét pedig egy összefüggő, Anyegin-strófákban írott verses mese adja. Alább ebből olvasható egy fejezet, valamint ezt követi három önálló költemény.

A verses mese hősei sütemények, az alapszituáció pedig annyi, hogy a gonosz Vérpuding elrabolja a Tortakirály lányát, Csokisminyont, és a kis Csücsök, a Kiflivég lesz a bátor hős, aki útra kel, hogy visszahozza. Alapvetően kalandos történet, helyenként abszurd beütéssel.

Pályázati feltételek:

A címlaptervet és a két tervezett oldalpárt pdf formátumban várjuk 2015. május 15-ig a turi.timea@lira.hu címre. A könyvtervező és az illusztrátor lehet két személy is, de a pályázati anyagot ebben az esetben is egységesen kezeljük.

A pályázók közül választjuk ki a kötet tervezőjét, akivel tárgyalást követően szerződést kötünk. Ha nem sikerül megegyeznünk, a második legjobbnak ítélt pályázóval kezdünk tárgyalásokat. A pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük.

A pályázatban feldolgozandó szövegrészleteket vastagon szedtük, a többi részlet csak a könyv hangulatának megismerésére szolgál.

A tervekért a Magvető Kiadó vázlatdíjat nem fizet, de az ígéretes munkákat beküldő pályázók bekerülnek azon partnereink adatbázisába, akikre a jövőben más kötetek tervezésénél, illusztrálásánál számítunk.

A szövegrészlet itt letölthető (PDF)

További információ:

Turi Timea
szerkesztő
tel.: 06 1 2355037

LINK: BRIEF