palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest Airport fotópályázat

budapest airport pályázatMit jelent számodra a repülés? Milyen repülős élményeid vannak? A 60 éves repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport elindítja első fotópályázatát. Várunk minden, Feriheggyel és/vagy a repüléssel, légiközlekedéssel kapcsolatos művet! A pályázatra bárki nevezhet, aki szeret utazni és szeret fotózni. A nyertes fotókat nem csak szakmai zsűri értékeli, hanem mindenki számára nyitott, online szavazás is dönt majd.

A pályázaton kizárólag saját felvételekkel lehet részt venni, az esetleges szerzői jogi problémákért a kép feltöltője vállalja a teljes körű jogi, anyagi és erkölcsi felelősséget. A feltöltött fotók és adatok valódiságáért a Budapest Airport Zrt. nem vállal felelősséget, és a jogi problémák tisztázásában nem vesz részt.
A Budapest Airport Zrt. fenntartja a jogot, hogy a közerkölcsöt sértő, politikai tartalmú, vagy vulgáris fotókat/megjegyzéseket eltávolítja, és beküldőjüket kizárja a versenyből.

Fotóminőség és a fotók témája:
A beküldhető fotók témája kötelező jelleggel: a repülés, légiközlekedés, illetve légijárművek. Repülőterekkel kapcsolatos képek esetén nem csak Ferihegyen készült fotókat fogadunk el.

A kép rövidebb oldalának legalább 1024 pixel hosszúságúnak kell lennie, a maximális képméret 2 MB. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel nevezhet. A képeket JPG-formátumban, legalább 8-as tömörítéssel kérjük elküldeni. Csak olyan számítógépes korrekciót fogadunk el, ami a kép információtartalmát nem változtatja meg.

Tilos a montírozás, több kép egymásra másolása, képen szereplő elemek kiretusálása vagy bemásolása és a fotó bármilyen egyéb meghamisítása.

Megengedett a kép megvágása, lekicsinyítése, keret használata, a képre kerülő szennyeződések vagy por retusálása, a színek korrekciója, illetve a fotó fekete-fehér és monokróm konverziója. Továbbá elfogadunk panorámaképeket és HDR technikával készült képeket is – ha az eredeti képfájlokat a BA kérésére a pályázó be tudja mutatni.

A pályázó elfogadja, hogy a zsűri hivatott eldönteni, hogy a számítógépes utómunka még szabályos volt-e, vagy nem. Ha a zsűri nem engedélyezett technika használatát, vagy bármilyen szabálytalanságot állapít meg, a pályázó elfogadja az azonnali kizárás jogát. A szabályzat nem ismerete nem mentesíti a felhasználót a szabályzat betartása alól.

Képek jóváhagyása: A feltöltött fotó(k) jóváhagyás után, 24 órán belül kerül(nek) fel a Feltöltött képek rovatba, amennyiben megfelel(nek) a Pályázati kiírásban rögzített feltételeknek.

Díjak – Miért érdemes nevezni?

A zsűri által legjobbnak talált kép készítője egy profi fotósfelszerelést (állványt és fotóstáskát) nyer a Tripont Kft-től, míg a közönségszavazás győztese az Europcar jóvoltából bérautóval közlekedhet egy héten át. A közönségszavazás második helyezettje pedig egy Európában érvényes Germanwings repülőjegyet kap. Nem utolsó sorban, a harmadik helyezett a Szamos Marcipán 25.000 forint értékű ajándékcsomagjával gazdagodik. Továbbá mind a négy nyertes Frey Wille és Mastercard ajándékcsomagot is hazavihet majd támogatóink jóvoltából.

A dolgozói kategória legjobbját a Germanwings légitársaság európai repülőjegyével, a Frey Wille ajándékával, egy Neckermann-utalvánnyal, valamint egy Mastercard ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Szakmai zsűri díjazottja

 • fotós felszerelés 100.000 Ft értékben a Tripont Kft. felajánlásában
 • Frey Wille kendő 19.000 Ft értékben
 • Mastercard ajándékcsomag 5.000 Ft értékben

Közönségszavazás_ 1. helyezett

 • 1 hetes ingyenes autóhasználat 100.000 Ft értékben a Europcar felajánlásában
 • Frey Wille kendő 19.000 Ft értékben
 • Mastercard ajándékcsomag 5.000 Ft értékben

Közönségszavazás 2. helyezett

 • 200 euró értékű voucher a Germanwings felajánlásában
 • Frey Wille kendő 19.000 Ft értékben
 • Mastercard ajándékcsomag 5.000 Ft értékben

Közönségszavazás 3. helyezett

 • Szamos Marcipán ajándékcsomag 25.000 Ft értékben
 • Frey Wille kendő 19.000 ft értékben
 • Mastercard ajándékcsomag 5.000 Ft értékben

Dolgozói díj

 • 200 euró értékű voucher a Germanwings felajánlásában
 • Frey Wille kendő 19.000 Ft értékben
 • 10.000 Ft értékű Neckermann utalvány
 • Mastercard ajándékcsomag 5.000 Ft értékben

A dolgozói kategóriába a Budapest Airport Zrt., az AFM Kft. és a RÜK Kft. alkalmazottai jelentkezhetnek. Tőlük a nevezni kívánt képeket a foto@bud.hu címre várjuk.

Időpontok
A pályázat megnyitásának és a regisztráció megnyitásának dátuma:
2010. május 7. 15:00
A regisztráció és képfeltöltés lezárásának várható dátuma: 2010. június 7. 23:59
A közönségszavazás megnyitásának várható dátuma: 2010. június 8. 0:00
A közönségszavazás lezárásának dátuma: 2010. július 11. 23:59
Eredményhirdetés várható dátuma: 2010. augusztus 5.

Regisztráció
A pályázaton való részvételhez regisztrálni kell. Regisztráció itt!

Pályázók csak a 18. életévüket betöltött személyek lehetnek, akik nem állnak a Budapest Airport Zrt. és leányvállalatai (AFM Kft., RÜK Kft.) alkalmazásában. (Nekik belső fotópályázatatot indítunk, melyre a foto@bud.hu címen lehet nevezni.)
Regisztrációkor a pályázónak egy elektronikus nevezési lapot kell kitöltenie. Az itt megadott személyes adatok nem publikusak, és harmadik fél részére a Budapest Airport Zrt. nem adhatja ki. A képek szerzője az eredményhirdetésig ismeretlen marad mind a nagyközönség, mind a zsűri számára. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a Pályázó a regisztráció során nyilatkozzon a Budapest Airportnak arról, hogy a pályázati feltételeket (így különösen a Személyhez fűződő jogok és a Szellemi alkotások joga című pontokban foglaltakat) magára nézve elfogadja

Bővebb információ: http://www.bud.hu/fotopalyazat

Forrás: http://www.bud.hu