palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest gyermekszemmel verseny

tehetség-műhely versenyAkár budai, pesti vagy vidéki diák vagy, élhetsz az ország bármely pontján, Budapest a tiéd is! Gyere, és tanulva játssz velünk! Gondolkodj el azon, mit tennél, ha befolyásod lenne Budapest alakítására. Mit őriznél meg, min változtatnál, milyen problémát látsz és hogyan segítenél azokat megoldani? Engedd szabadon a fantáziádat! A fővárosról a tankönyvekből tanultakon túl bármilyen kedvenc témádat előveheted és bemutathatod. Ismerd meg Budapest természeti és épített környezetét, múltját és jelenét és adj javaslatot a jövőjére!

A Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhely versenyt hirdet Budapest gyermekszemmel címmel 10-14 éves gyermekek számára

Akár budai, pesti vagy vidéki diák vagy, élhetsz az ország bármely pontján, Budapest a tiéd is! Gyere, és tanulva játssz velünk! Gondolkodj el azon, mit tennél, ha befolyásod lenne Budapest alakítására. Mit őriznél meg, min változtatnál, milyen problémát látsz és hogyan segítenél azokat megoldani? Engedd szabadon a fantáziádat! A fővárosról a tankönyvekből tanultakon túl bármilyen kedvenc témádat előveheted és bemutathatod. Ismerd meg Budapest természeti és épített környezetét, múltját és jelenét és adj javaslatot a jövőjére!

A verseny célja: Környezettudatosságra nevelés, Budapest természeti és épített környezetének, múltjának, jelenének feltérképezése, saját elképzelések bemutatása.

Nevezési feltételek: 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik a 2010/2011-es tanévben 5-8. osztályos tanulók; (iskolai csapatok, civil szervezetek és tehetségpontok által összeállított csapatok jelentkezhetnek, egy iskola/szervezet több csapatot is indíthat)

Jelentkezés a versenyre: Interneten keresztül, a www.tehetsegmuhely.eu versenyek menüpontja alatt levő jelentkezési lap kitöltésével (jelentkezéseket postai úton is elfogadunk a Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhely, 1081. Budapest Rákóczi út 65. címen.) SNI-s csapatok jelentkezését is várjuk, melyet kérünk a jelentkezési lapon is feltüntetni, mert ők külön elbírálásban részesülnek.

Jelentkezés február 1-28-ig folyamatos
, amely az első forduló teljesítésével, a nevezési díj befizetésével, a jelentkezési lap csatolásával valósul meg. Nevezési díj:4000Ft/csapat (Csekken vagy banki átutalással a UNICREDIT Bank 109180010000008842290010 számlaszámra)

1. forduló: 2011. február 1. – 2011. február 28.
Általános, de a tankönyveknél mélyebb ismeretet követelő teszt- és kifejtendő kérdésekből álló feladatlap kitöltése, amely február 1-től letölthető a www.tehetsegmuhely.eu versenyek menüpontja alatt a honlapról. A megoldást 2011. február 28-ig kell e-mailen a verseny@tehetsegmuhely.eu címre, vagy postai úton a Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhely, 1039. Budapest Kabar utca 4. 4. emelet 22-es ajtó. címre beküldeni.

2. forduló: 2011. március 1. – 2011. március 31.
Önálló, alkotó munkát igénylő, saját választás alapján meghatározott témakör kidolgozása, riport(ok) készítése, és a csapat általi javaslat bemutatása, hogy mit csinálna másképp, mit őrizne/változtatna meg és hogyan, ha befolyással bírna a környezetre? (3-5 gépelt oldal és a témakört bemutató képek, rajzok, montázsok és egyéb audio és vizuális szemléltető anyagok) A kutatómunka mellett javasoljuk a témában érintett szereplők véleményének megismerését, (személyes, telefonos vagy írásos/email) riportok készítését is.

3.forduló, döntő: 2011. április 29.
A döntőbe az első és második fordulóban legjobb eredményt elért 6 általános és 6 SNI-s csapat kap meghívást, melynek helyszíne Budapest.
A döntő témája: a választott témakörök ismertetése és Városjáték – a téma és helyszín Budapest!

Értékelés szempontjai:

  • Tartalom: a témakör fontossága, kidolgozottság, eredetiség, kreativitás, ötletesség
  • Bemutatás: alkalmazott módszerek, figyelemfelkeltő hatás, meggyőző hatás, szöveges és képi bemutatás felépítettsége, összhangja, tartalom és forma összhangja, esztétikai igényesség, a 3-5 gépelt oldalnyi terjedelem betartása
  • Projektmunka folyamata: csapattagok együttműködése feladatmegosztás egymás között, civil szervezetekkel való kapcsolatfelvétel, munkamegosztás érvényesülése
  • A csapatok munkájának értékelését értékelő bizottság, azaz zsűri végzi. Az értékelő bizottság munkáját az elnök irányítja, amelyre a Budapesti Városvédő Egyesület képviselőjét kérjük fel. A zsűri tagjai közé várjuk a fordulókat értékelő Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhelyének képviselőjét, az SNI-s Tehetségsegítő Tanács képviselőjét, Beleznay Évát Budapest volt főépítészét.

A versenyek feladatai és későbbi közleményei a www.tehetsegmuhely.eu versenyek menüpont alatt tekinthetők meg.

Díjak:

  • I. helyezett: oklevél, emlékplakett és 32 000 forintos könyvutalvány
  • II. helyezett: oklevél, emlékplakett és 24 000 forintos könyvutalvány
  • III. helyezett: oklevél, emlékplakett és 12 000 forintos könyvutalvány

Minden döntőbe jutott csapat oklevelet kap, és meglepetés programon vehet részt. A felkészítő tanárok munkáját is jutalmazzuk.

A verseny Budapest Főváros Környezetvédelmi Alap, a Sajátos Nevelési Igényűek Tehetségsegítő Tanácsa, a Budapesti Városvédő Egyesület, az UNIQUE Budapest és Beleznay Éva, Budapest volt főépítésze támogatásával valósul meg.

Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal verseny2011@tehetsegmuhely.eu e-mail címen vagy +36-30-4567861 telefonszámon.

Forrás: http://tehetsegmuhely.eu