palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest kapuja arculat és névjavaslat pályázat

budapest kapuja pályázat Vizuális arculat és névjavaslat pályázat a Tomos Kft. Szervezésében. Öltöztesd fel Budapest vizi-kapuját! A pályázat célja és háttere: Budapesten, pontosabban Budapest XXII. kerületében, Budafokon (1222, Fékező u. 0.) megalkotni egy új vízparti KÖZÖSSÉGI TERET. A pályázat célja, hogy a most jellegtelenül ott fekvő területet, vízpartot, épületeket életre keltsük, vizuális arculatot és megfelelő nevet adva neki életre keltsük.

Továbbá fontosnak tartjuk a hazai művészek, grafikusok, álmodók számára, hogy teret biztosítsunk Nekik, megmutassák tehetségüket, és megálmodjanak egy Magyarországon, de akár Európában is egyedülálló vízparti helyet.

A kikötő területére…lesz, aki motorcsónakkal, lesz, aki saját jachttal, kajakkal, vagy nagy Dunajáróval bel- illetve külföldről, lesz, aki gyalog, biciklivel, motorral, vagy babakocsival, lesz, aki kocsival, lesz, aki éhesen, lesz, aki fáradtan, lesz, aki csak bámészkodásra vágyva, lesz, aki napszemüvegben, esetleg bottal a kezében és lesz, aki fényképezőgéppel csak a vízpart kedvéért – reméljük sokan fognak jönni.

A terület technikai adatai:

Földterület: 4669 nm
o Külső áramforrások, internet, kültéri kandelláberek
Főház: 175 nm
o Étterem, konyha (kb. 50 fő kiszolgálására elegendő)
o Konferenciaterem (10-12 fő, videokonferencia lehetőség)
o Teraszt (kb. 100 fő elhelyezése lehetséges)
o Legmodernebb technikai felszereltséggel
o Külön bejárattal: Jacht-klub: 35 nm
o Társalgó, női és férfi öltöző, zuhanyzó
Kisház: 65 nm
o Kishajó szerviz
o Szolgálati lakás

Pályázat leírása

Pályázók köre:
A meghirdetett pályázati kiírásra pályázhat mindenki, aki érez magában elég kreativitást, inspirációt, aki arculattervező, képző- vagy iparművész, grafikus szakember. Egyaránt lehetsz magánszemély, vagy jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság – korlát, megkötés nincs a pályázók körében.

Nevezési díj: A pályázat minden résztvevő számára díjmentes.

A pályázati feladat:

 • Budafok új kikötőjéhez vizuális megjelenés megálmodása (nem grafikai arculat, hanem látványterv, ötlet), – egy jó ötletet, amitől a kikötő élő, mozgalmas, szerethető, használható és kihasznált közösségi tér lesz, akár hajósoknak, akár kikapcsolódásra vágyóknak (gondolkodhatsz például installációkban, egyedi padokban, látványos lugasban, kerti bútorban, fényekben, a ház falára feliratokban, stb.),
 • ehhez egy megfelelő név kitalálása,
 • logó tervezés – nem feltétel, de előnyt jelent.

Fontos szempontok, amiket ne hagyj figyelmen kívül:

 • nem hátrány, ha az ötlet pénztárcakímélő, ugyanis a kikötő magánerőből épül ki, nem feltétel, de szívesen vesszük, ha a pályázati anyaghoz költségbecslés is társul
 • a környezethez, Budafokhoz illeszkedő koncepció (van itt pincerendszer, nagy szőlőkultúra, szoborpark, római örökség, stb.) információk Budafokról: http://www.heureka22.hu/latni.htm, illetve: http://www.zaborszky.co.hu/Tort_Budafok.html

A pályázat menete: A Budapest Kapuja fantázianevet viselő pályázat megbízója, szervezője, jogtulajdonosa és kivitelezője a Tomos Kft. Azt tekinti a kiíró érvényes pályázatnak, mely a meghirdetéstől kezdődően a pályázati anyagok beérkezésének végső határidejeként megállapított napig beérkezik.

A pályázati anyagok benyújtása
2 féle módon történhet:

 • elektronikus úton: budapestkapuja@gmail.com e-mail címre,
 • vagy digitális adathordozóra kiírva, annak postai úton való megküldése az alábbi címre: Tomos Kft, 1056, Budapest Nyáry Pál utca 4. VI. emelet

A kiíró azon pályaműveket tudja értékelni, mely tartalmazza a kiírásnak megfelelően:

 • vizuális megjelenés: képekkel vizualizálva, látványterv. Nem fontos a méretarányosság, de teljesen torz kép ne szülessen.
 • hozzá illeszkedő név, amit a kikötő viselhetne,
 • az arculathoz, névhez illeszkedő logó megtervezése (nem feltétel!).

Letölthető dokumentumok

pályázati kiírás

helyszinrajz

A pályázati határidők:

A pályamunkák beérkezésének meghosszabbított beadási határideje: 2011. szeptember 16. 23.59 perc

A hivatalos beérkezés időpontjának elektronikus pályázatok esetében annak rendszer által igazolható elküldési időpontja, postai úton történő pályázás esetében annak feladási időpontja számít.

Eredményhirdetés: 2011. szeptember 1-ig a http://budapest.wordpress.com-on

Díjak átadása: a nyertessel egyeztetett időpontban

Helyszín: 1222, Budapest, Fékező u. 0.

A pályázat díjai:

 • a nyertes pályázat alkotója, alkotói bruttó 100.000 (százezer) Ft készpénzt kapnak
 • e mellé egy vacsorát leendő éttermünkben egy később egyeztetett időpontban (2 fő, max 15.000 Ft az étlapon szereplő árak tekintetében)
 • a beküldött pályamunkák állandó kiállítása a jacht-klub társalgójában (1 éves időtartamra, de az idő meghosszabbítható, nem minden beérkezett pályamű – a Tomos Kft hoz döntést, hogy mely anyagokat állítja ki, a kiállítás 1 éven belül cserélődhet)

Mivel a kiírás nem például egy konkrét termék csomagolásáról szól, ezért elképzelhetőnek tartjuk, hogy a kivitelezéskor nem csak a nyertes pályamunkát valósítjuk meg, hanem egyéb, beküldött, de nem nyertes pályaművekből is használhatunk fel elemeket. Az ilyen ötleteket az állandó kiállításunkon való megjelenéssel tudjuk díjazni.

A felhasznált ötletekért a beküldő semmilyen követeléssel nem élhet.

Zsűrizés:

A versenyben nem szakmai zsűri, hanem a tulajdonosok, illetve az üzemeltető dönt, szigorúan szubjektív (tetszik, nem tetszik) szempontok alapján.

A tulajdonosok jogában áll kikérni bárki véleményét, akár megvalósíthatóság, akár kreativitás szempontból.

Fontos szempontok:

 • kreativitás, eredetiség
 • Budapest egy újabb, kisebb szimbólumává nőhesse ki magát
 • jól fotózható, látványos elemek
 • funkcionalitás, esztétika, ötletesség összhangja
 • költséghatékony, frappáns megoldások
 • a célkitűzés pontos megértése és annak a gyakorlatba történő legpontosabb átültetése

Nevezési feltételek: A beküldött pályázattal, magával, a pályázó automatikusan elfogadja a nevezési feltételeket és elismeri, hogy a nevezéshez szükséges pályázati felhívást megismerte és azt elfogadta. Ugyanilyen elv mentén a beküldött pályázattal egyidejűleg nyilatkozza a pályázó, hogy az általa készített és beadott pályamű harmadik személy, vagy szervezet személyéhez fűződő jogait (jóhírnév, képmás, stb.), vagy más személy, vagy szervezet védjegyét, szabadalmát, ipari/üzleti titkát nem sérti és más személynek nincs joga, amely a pályamű benyújtását, közzétételét korlátozná, vagy kizárná.

Kijelenti továbbá a beküldött pályaművel egyidejűleg, hogy a pályamű nem sért semmilyen törvényt (reklámtörvényről szóló 1997. évi LVIII. Tv, fogyasztóvédelmi törvény, a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. Törvény) és a vonatkozó egyéb jogszabályok előírásait.
Hozzájárul továbbá a beküldő a beküldött anyaggal, hogy a pályaműben leírtak a beküldéssel automatikusan Tomos Kft. tulajdonába kerülnek, a Tomos Kft a pályaműből bármilyen másolatot készíthet, nyomtatott illetve elektronikus médiában közzéteheti, azt marketing, reklám illetve bármilyen egyéb célra felhasználhatja, a verseny után a beadott anyag a Tomos Kft-nél megőrzésre megmarad.
Mindezek felett a pályamű beküldője tudomásul veszi a beküldéssel egyidejűleg, hogy a kizárólagos és korlátlan felhasználási jog a beadott pályamű tekintetében a Tomos Kft-t illeti.

További információ és kapcsolat:

Tomos Kft
Tomos Lilla
budapestkapuja@gmail.com
+36 30 241 0390

Web: http://budapestkapuja.wordpress.com/