palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest Ösztöndíj Program

budapest_logoBudapest Főváros Önkormányzata hetedik alkalommal hirdeti meg a Budapest Ösztöndíj Programot, melynek során a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt 10 hónapon keresztül szakmai és anyagi segítséget kapnak szakdolgozatuk elkészítéséhez.

Jelentkezési határidő: 2016. április 15.

A pályázat utolsó tanulmányi évüket megkezdő, fővárosi felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatóinak – így Egyetemünk hallgatóinak is – elérhető. A nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt – 2016 szeptemberétől, illetve 2017 februárjától 10 hónapon keresztül – szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez.

A résztvevő hallgatók havonta bruttó 50 000 Ft-os ösztöndíjban részesülnek.

Részvételi feltételek:

  • valamely fővárosi székhelyű felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló utolsó éves, osztatlan, alap vagy mesterképzésben résztvevő nappali tagozatos hallgató;
  • a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból (tehát a megadott témán belül tovább szűkíthető, azon belül tetszőleges címmel) írja;
  • a diploma megszerzésének évében a 30. életévét még nem tölti be.

Közel száz szakdolgozati témakör választható, a pályázat kiírói számos jogi és informatikai kérdés mellett pedagógiai, pszichológiai és szociális, valamint építészeti-urbanisztikai dolgozatokat is várnak.

A program célja a közigazgatáson belüli hatékony és célirányos utánpótlás kinevelése, valamint az, hogy az ösztöndíjat elnyerők betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét, annak folyamatait.

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési határidő: 2016. április 15.