palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bujtor István Filmfesztivál filmes pályázat

A Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és Latinovits Zoltán Alapítványa, a Magyar Versmondók Egyesülete  BUJTOR ISTVÁN EMLÉKÉRE FILMFESZTIVÁLT rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára 2013. augusztus 19-20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztaló rendezvénysorozat keretében.


A fesztivál célja: emléket állítani a közelmúltban elhunyt Bujtor Istvánnak.

Nevezni lehet: 

  • A) Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására szólítjuk fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni.
  • B) Versfilmmel, amelynek témája a költészet, a vers – versek, költői életművek bemutatása filmes formanyelven, illetve eszközökkel.
  • C) Szabadon választott műfajú és tematikájú filmekkel.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatos Bujtor és Latinovits filmeket vetítünk.

Nevezési határidő: 2013. július 31.
Nevezési díj: filmenként 4000,- Ft, amelyet a Latinovits Alapítvány számlaszámára kérünk befizetni.
Számlaszám: 67000186-11001191
A nevezés csak a befizetéssel együtt érvényes!
Információ: Róka László +36 30 552 9945
Kiss László +36 30 922 3573

Nevezni írásban lehetséges, amelyben meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, és megjelölni, melyik kategóriában kíván indulni a fesztiválon. Egy alkotó, vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelynek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, 2012. július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérjük az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjön egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből.

Díjak:

  • I. díj 50 000,- Ft
  • II. díj 40 000,- Ft
  • III. díj 30 000,- Ft értékben pénz, vagy tárgyjutalom.
Letölthető dokumentum

Jelentkezési lap

A rendező szervek fenntartják a jogot a díjak összevonására. A benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál filmetűd versenykategóriájában is.

BővebbenBujtor István Filmfesztivál