palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CEEPUS pályázatok

tempus pályázatokA program célja, hogy lehetővé tegye, hogy a részt vevő országok felsőoktatási intézményei – egyetemek, főiskolák – vendégtanárokat fogadjanak, hallgatókat  cseréljenek, illetve nyelvi és szakmai kurzusokat, valamint nyári egyetemeket  szervezzenek, ezzel is elősegítve a közép-európai értelmiség szakmai kapcsolatainak erősítését és bővítését. A program a CEEPUS tagországok felsőoktatási intézményeinek hálózati együttműködésére épül.

  • hálózati oktatói vagy hallgatói mobilitás a 2010/11-es tanév tavaszi félévére
  • freemover oktatói vagy hallgatói mobilitás a 2010/11-es tanév tavaszi félévére

A pályázásra jogosultak köre: Államilag elismert felsőoktatási intézmények beiratkozott hallgatói, oktatói.

Kiíró: Központi CEEPUS Iroda
Pályázatkezelő: Tempus Közalapítvány

Pályázati határidő:

  • hálózati mobilitás a 2010/11-es tanév tavaszi félévére: október 31.
  • freemover mobilitás a 2010/11-es tanév tavaszi félévére: november 30.

A program célja: A program célja, hogy lehetővé tegye, hogy a részt vevő országok felsőoktatási intézményei – egyetemek, főiskolák – vendégtanárokat fogadjanak, hallgatókat cseréljenek, illetve nyelvi és szakmai kurzusokat, valamint nyári egyetemeket szervezzenek, ezzel is elősegítve a közép-európai értelmiség szakmai kapcsolatainak erősítését és bővítését. A program a CEEPUS tagországok felsőoktatási intézményeinek hálózati együttműködésére épül.

Részt vevő országok köre: Ausztria, Bulgária, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Románia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Macedónia, Bosznia-Hercegovina és a koszovói Pristinai Egyetem.

Támogatható tevékenységek:

  • hallgatói és oktatói mobilitás (Hallgatók esetében minimum 21 nap hosszúságú a kiutazás, oktatók esetében minimum 5 nap, 6 tanítási órával.)
  • freemover mobilitás

Pályázati feltételek:

  • A pályázó saját állampolgárságával megegyező országba nem utazhat CEEPUS támogatással.
  • A kiutazás tanéven belül egyszer meghosszabbítható, de összesen, képzési ciklusonként nem haladhatja meg a 10 hónapot.
  • Az utazás időpontjának módosítására a küldő- és fogadóintézménnyel, valamint a fogadó ország Nemzeti CEEPUS Irodájával való egyeztetés alapján van lehetőség, de ez kizárólag az eredetileg megpályázott tanéven belül engedélyezhető.

Az ösztöndíj mértéke: Az ösztöndíjat a mobilitásra pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő. A 2010/2011-es tanévre érvényes ösztöndíjakról bővebben a Központi CEEPUS Iroda honlapján (www.ceepus.info) tájékozódhat, az egyes nemzeti CEEPUS irodák linkjeire kattintva.

A hallgatói és oktatói mobilitási pályázatok beadásának módja:
A pályázatokat on-line rendszerben kell feltölteni a Központi CEEPUS Iroda honlapjára www.ceepus.info. A pályázat elkészítésének lépéseit a  Mobilitási pályázatok beadásának módja menüpontban találhatja meg.

Az ösztöndíjas tartózkodás egyéb részleteivel kapcsolatban további információ az Intézményi CEEPUS koordinátoroktól vagy a konkrét hálózat magyar koordinátorától kérhető.

További részletes információ megtalálható a www.tka.huhttp://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=905 és a www.ceepus.info honlapokon.