palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Cégér – Wekerlei filmfesztivál

Pályázatot hirdet a Wekerlei Társaskör Egyesület a 2017. november 4-én és 5-én megrendezendő Cégér Wekerlei Filmfesztivál Ipartörténeti és Helytörténeti Filmszemlén való részvételre.

A pályázatra amatőr és profi alkotók küldhetnek be dokumentumfilmeket a következő kategóriákban: települések történetét bemutató ismeretterjesztő filmek; településszociológiai dokumentumfilmek; portréfilmek; ipartörténeti filmek. A seregszemlének a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár ad otthont.

A Wekerlei Társaskör Egyesület amatőr és profi alkotók dokumentumfilmjeit várja az alábbi négy kategóriában:

 • Települések történetét bemutató ismeretterjesztő filmek: városokról, vidéki településekről készült filmek (maximum 50 perc)
 • Településszociológiai dokumentumfilmek: városok falvak társadalmáról készült filmtanulmányok (maximum 50 perc)
 • Portréfilmek: a településeken élő jeles és emblematikus személyekről készített dokumentumfilmek (maximum 50 perc)
 • Ipartörténeti filmek: gyárakról, üzemekről, termékekről, ipari tevékenységekről és különböző szakmákról készített ismeretterjesztő (maximum 50 perc)

Díjazás:    

 • I. helyezett:  200.000 Ft
 • II.helyezett: 150.000 Ft
 • III. helyezett:   100.000 Ft

A zsűri elnöke: Péterffy András Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr

Nevezési díj nincs.

Jogi és személyi feltételek

 • Állampolgárság és lakóhely tekintetében a kiíró nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
 • Egy pályázó több pályaművet is benyújthat.
 • Nem pályázhatnak a kiíró tisztségviselői, alkalmazottai, valamint a felsoroltak közeli hozzátartozói.
 • A pályázat és a beadandó film nyelve magyar.

Filmek benyújtásának módja

A pályázaton való részvétel online nevezési lap kitöltéséhez kötött, mely  IDE KATTINTVA elérhető.

Minden alkotást elektronikus úton, fájlküldő rendszeren keresztül a ceger.wekerleifilmfeszt@gmail.com email címre kérjük elküldeni, az alábbi paraméterekkel:

 • Maximális feltöltési idő: 55 perc
 • Maximum fájl méret: 10 GB
 • Javasoljuk, hogy max. 10Mbit/sec bitrátával tömörített mp4-es videókat tegyenek fel
 • Videó kódolás: H.264/AVC (Advanced Video Coding)
 • Fájl típus: MPEG (MPEG1, MPEG2, MPEG4) és H.264 kódolású filmeket áll módunkban elfogadni SD vagy HD felbontásban! A nevezett filmek képaránya 4:3 vagy 16:9 lehet. A lejátszási sebesség kizárólag 25 fps, a hang formátum, pedig mono vagy stereo lehet.

A Nevezési lapok és filmek beküldési határideje e-mailen:  2017.október 2., éjfél

A pályázatra olyan alkotások is benyújthatók, melyek már valamely médiumban bemutatásra kerültek. A technikailag gyenge minőségű filmeket az előzsűri elutasítja!

 Pályamunkák beadásának feltételei

A pályázó a pályázatra jelentkezésével egyidejűleg felelősséget vállal arra, hogy pályázati anyaga a saját ötletére alapozott, továbbá arra, hogy a benyújtott film nem sérti más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát, valamint annak nyilvánosságra hozatala semmilyen jogszabályt nem sért.

Amennyiben a pályamunka részét képezi létező termék vagy létező jogi személy jogilag védett márkajelzése, logója vagy bármely más arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele az adott márka, logó vagy arculati elem jogtulajdonosának írásos hozzájárulása.

Amennyiben a pályamunka más személy bármely jogát sérti, az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik, és köteles a kiírót mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

A pályázóknak és munkáiknak meg kell felelnie továbbá a kiírásban szereplő feltételeknek. A kiíró a pályázat elkészítésével kapcsolatos költségeket nem téríti meg.

Szerzői és felhasználói jogok

 A pályázók a pályamunkához fűződő jogaikra vonatkozóan a jelentkezéssel egyidejűleg vállalják az alábbiakat: a pályázati feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázatra beküldött alkotásuk a WTE Helytörténeti Filmarchívumába bekerüljön

A pályázó a pályázatra jelentkezéssel egyidejűleg – az esetlegesen elnyert díj kivételével – lemond mindenféle térítési és költségigényéről.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

A nevezett filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat.

Cégér – filmes pályázat