palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CHOPIN-ZENE-LISZT Plakátpályázat

chopin zene liszt pályázatA Magyar Plakáttársaság, a budapesti Lengyel Intézet és a varsói Magyar Intézet közös plakátpályázatot hirdet magyar és a lengyel plakátművészek, grafikusok és diákok részére Chopin és Liszt által inspirált plakátok tervezésére. A Lengyel Intézetben 2010 nyarán, a varsói Magyar Kulturális Intézetben pedig 2011-ben tekinthetik meg az érdeklődők azt a kiállítás, amelyet a beérkezett pályaművekből állítunk össze.

Szervezők:

  • Magyar Plakát Társaság
  • budapesti Lengyel Intézet
  • varsói Magyar Kulturális Intézet
  • krakkói Dydo Poster Collection Galéria

A pályamunkákat 2010. május 30-ig kell eljuttatni a Lengyel Intézet címére: 1065 Budapest, Nagymező u. 15.

A pályázat szabályzata

A pályázat célja a két egymás követő nemzetközi emlékév, a Chopin Év (2010) és a Liszt Év (2011) közös népszerűsítése Magyarországon és Lengyelországban egyaránt – konkrét, egyéni művészi formában.

Szervezők: Magyar Plakát Társaság, budapesti Lengyel Intézet, varsói Magyar Kulturális Intézet, krakkói Dydo Poster Collection Galéria.

A pályázat helye: A pályázat kiírásának és lebonyolításának helye Magyarország, lezárása – a nyertes pályaművek kiállítása formájában – Budapesten és Varsóban kerül megrendezésre, a budapesti Lengyel Intézet és a varsói Magyar Kulturális Intézet szervezésében.

A pályázat időtartama: 2010.01.29. (a pályázat kiírása) – 2010.05.30. (a pályaművek beküldésének határideje).

A zsűri tagjai:
Arkadiusz Bernaś, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója
Krzysztof Dydo, a Krakkó Dydo Poster Collection
Gordon István, a varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatója
Krzysztof Ducki, Magyar Plakát Társaság
Árendás József, Magyar Plakát Társaság

A pályázaton való részvétel feltételei: A pályaműveknek közvetlen vagy közvetett módon érinteniük kell Fryderyk Chopin és Liszt Ferenc munkásságát, barátságát, a romantika zenei hagyományát – mindezt saját művészi elképzeléseik tükrében.

Minden munkának tartalmaznia kell: a Magyar Plakát Társaság, a budapesti Lengyel Intézet és a varsói Magyar Kulturális Intézet logóját – letölthető itt.

A pályázat jellege nyitott. A pályázatban magyar és lengyel grafikusok, plakáttervezők, valamint művészeti egyetemek hallgatói vehetnek részt.

Pályamunkákat csak egyéni alkotóktól fogadunk el, egy pályázótól legfeljebb 2 darabot. A munkák szabadon választott technikával készülhetnek. Az előzsűri dönt a pályázatok elbírálásáról.

A pályázati munkákat minium 50 x 70 cm, maximum 120 x 180 cm formátumbam valamint CD-Rom TIFF – 300 dpi, 10 x 14 cm, CMYK formájában kérjük beküldeni. A pályaművekhez csatolni kell a pályázó nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét és életkorát.

A postai költségek a pályázót terhelik.

A pályamunkához ezen kívül csatolni kell a kitöltött jelentkezési lapot.

A szervezők nem küldik vissza a beküldött pályamunkákat, és fenntartják maguknak a jogot a versenyművek saját kiadványokban és saját honlapokon történő szabad felhasználására.

A munkák nem tartalmazhatnak érvényben lévő jogi és etikai normákat, valamint a jogrendet sértő tartalmakat. Az ilyen pályázatok automatikusan érvénytelennek minősülnek.

A pályamunkákat 2010. május 30-ig kell eljuttatni az alábbi címre:
1065 Budapest, Nagymező u. 15.
További információk: Malgorzata Takács, a pályázat titkára
e-mail: film@polinst.hu , tel: 0-36-1-505-4667
Web: http://chopin.hu/

A zsűri által legjobbnak ítélt munkákat a budapesti Lengyel Intézet és a varsói Magyar Kulturális Intézet a 2010/2011-es év során kiállítja.

Jelentkezési lap letölthető itt

Forrás: http://www.polinst.hu