palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

City-light plakáttervezési pályázat

marom egyesület pályázatA Marom Klub Egyesület Budapest pályázatot ír ki City-light plakát tervezésére. (archív)

Tartalmi elvárások: Olyan kreatív megoldásokat várunk, amelyek akár 2 cm vastagok is lehetnek, hiszen a City-light berendezésekben nem csak plakátot, hanem textilt, vagy bármilyen más anyagot is 2 cm-es vastagságban installálni lehet.

A plakátnak illeszkednie kell a fesztivál üzenetéhez, és a fesztivál kommunikációs céljait támogatnia kell.

A tervezéskor a plakáton szerepelnie kell a Negyed6Negyed7 Fesztiválnak, 2010. december 1-8. időpontnak, a támogató szervezetek, intézmények logóinak alul helyet kell hagyni, illetve annak, hogy ez a plakát a Negyed6Negyed7 Fesztivál díjnyertes plakátja.

A kommunikációs célok:

  • a fesztivál résztvevőinek számát növelje
  • a közösségi üzenetet minél szélesebb körnek átvigye
  • alternatívát mutasson a kommunikációs szürkeségben

Közösségi üzenet
A kampány a fesztivállal arra az ellentmondásra hívja fel a figyelmet, amely a Nagykörút felújított épületei és fényei, illetve a zsidónegyed kivilágítatlan utcái, romos épületei között feszül.

Hogy ez az ellentmondás feloldódjon, és a fények a zsidónegyedet is elérjék, fel kell hívni a figyelmet, hogy minden egyes elpusztuló épülettel nem csak egy építészeti különlegesség tűnik el, hanem a jövőnk egy vetülete is.

Plakát hangulati elemei

Az ünnep csodamotívumára utalva az egyik legfontosabb és leglátványosabb eleme a hanukián (nyolc+1 karú gyertyatartón) található gyertyák napról napra egyre növekvő számban történő meggyújtása. Természetesen nem hanukiákat várunk a tervekben, hanem az ünnepnek a fény motívumára épülő rituáléjára és számos szabad asszociatív lehetőséget felkínáló a fény és sötétség egymáshoz való viszonyának megfogalmazását, interpretálását.

Arra számítunk, hogy a tervek a fény és sötétség, elfogadás, megértés, ölelés, tapintás, pusztulás, alkotás, építés, felfedezés, ragyogás szín és hangulati elemeire épülnek elszakadva vagy sajátosan újraértelmezve Hanuka 8 napját.

Technikai elvárások:
Méret: 118,5×175 cm
Kreatív méret: 117×171 cm

Anyagleadási paraméter

Kérjük, hogy az előkészített anyagok fontokat ne tartalmazzanak  A dokumentum mérete arányos legyen a plakát méretével. Az arány 1:1 100 dpi. Amennyiben az anyag direkt színeket tartalmaz, kérjük a megfelelő Pantone kódokat mellékelni. Négyszín color esetén a TIF flettenelt, a fekete szín felülnyomó legyen (overprint). Pdf készítése előtt, kérjük ellenőrizze, hogy a dokumentum minden eleme CMYK. Rendszer: PC.
Anyagleadási formátum TIFF (LZW tömörítés), PDF, eps
Plakát anyaga 150g-os műnyomó papír

Kivétel: Ha valamelyik pályázó különleges anyagokkal kívánja feltölteni a City-light plakát berendezést (üveggolyó, kavics, homok stb.), annak kivitelezési költsége a pályázót terheli.

A pályázat menete
Az elkészült terveket november 5-ig kell elküldeni Czifrik Balázsnak. Ráday Dávid, designer, a Proud kreatív igazgatójának vezetésével a fesztivál szervező csapata kiválasztja azt az egy munkát, amelyet legyártatunk és kiállítunk a VI, VII. kerületben.

A Negyed6Negyed7 fesztiválról
2010. december 1 és 8 között, Hanuka nyolc napján immáron másodszor gyulladnak fel a fények Budapest egyetlen téli fesztiválján. A Fesztivál neve a VI. és VII. kerület határolta történelmi zsidónegyedre utal, amely egyben a Fesztivál helyszínéül is szolgál.

Egy városrész arculata, élete nagyban függ attól, hogy azok, akik közösségi tereit üzemeltetik, hogyan is viszonyulnak a terület jellegzetességeihez, hagyományaihoz. A kerület sajátos, a világon is kuriózumnak számító hangulatához a szórakozóhelyek, éttermek, zsinagógák, múzeumok, kiállítóterek, és egyéb kulturális és közösségi terek mind hozzátesznek, és szüntelenül alakítják történetét is.

A Negyed6 Negyed7 Fesztivált nem csupán a zsidónegyed miatt rendezzük meg Hanuka 8 napján, hanem az ünnep mindenki számára fontos jelentése miatt. Hanuka az összefogás és a fények ünnepe. A negyed csatlakozó szórakozóhelyei kisebb-nagyobb fényforrásként, civil összefogásként összeállnak, hogy önerőből egy közös kulturális fesztivált szervezzenek.

A fesztivál fontos üzenete, hogy a negyed összes lakója, látogatója és átutazója vallási és kulturális hovatartozástól függetlenül alakítsa együtt a negyed és benne a mi történetünket

A terveket Czifrik Balázsnak, a fesztivál kommunikációs koordinátorának küldjétek november 5-ig.
E-mail: balazs@marom.hu
Telefon: +36-20-313-7537
Web: http://www.marom.hu/

Forrás: http://mome.hu/