palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Civil szervezeteket oktató ingyenes vizuális kommunikációs képzés

Izgalmas történetek személyes tapasztalatból – Civil szervezeteket oktató ingyenes vizuális kommunikációs képzés indul a Visegrádi Alap támogatásával.

2018. szeptember 30-a éjfélig lehet nevezni a New Era – New Adventure ingyenes vizuális kommunikációs képzésre, amit civil szervezetek munkatársainak hirdetnek meg a Visegrádi országok mindegyikében.

A civil szervezetek munkatársai projektjeik során olyan esetekkel szembesülnek, amiknek drámaisága esetenként a tehetetlenség érzésével párosul. Szeretnének tenni ez ellen, de úgy érzik az ő erejük, elhivatott tennivágyásuk kevés ehhez. A mai digitális környezetben sokkal több lehetőségük van arra, hogy ezeket a történeteket másokhoz is eljuttassák, nem csak együttérzőket, hanem barátokat és támogatókat is találjanak a problémák orvoslásához. Képzésünk ezeknek a civil szervezeti munkatársaknak szól.

A négynapos képzés során a civil szervezetek képviselői megtanulják, hogyan építsék fel kommunikációjukat a saját, mindennapi munkájuk során gyűjtött történeteikre, tapasztalataikra alapozva, azoknak hogyan találjanak vizuális formát, legyen szó egy rövidebb videóról, a helyzetet dokumentáló fotóról, az eseményeket végig követő fotósorozatról, vagy akár jól megírt szöveggel párosuló videoblogról. A gyakorlati oktatás során a résztvevők elsajátíthatják a vizuális és szöveges tartalomkészítés és a filmforgatás technikáit, valamint a ’pitching’, azaz saját ötleteik közönség előtt történő, hatásos prezentálásának formáját.

A Palantír Film Alapítvány ötletén alapulva, a Visegrádi Alap támogatásával indul most ősszel civil szervezeteket oktató négy napos workshop, ahol nemcsak olyan kommunikációs szakemberek fognak tanítani, akik kiváló márkákat juttattak el a sikerekig, de emellett komplex vizuális és filmes képzést is kapnak azok, akiket a jelentkezők közül az Alapítvány kiválaszt. A képzés térítésmentes, hiszen céljuk, hogy minden társadalmi problémák orvoslásával foglalkozó civil szervezet egyenlő esélyekkel indulhasson, pontosan ezért támogatják a háttérbe szorított non profit szektor munkatársainak képzését.

A képzésen túl a projekt a legjobb két történet fejlesztését és teaser videó elkészítését is támogatja, amelyeket a workshop kiválasztott résztvevői és a bevont filmrendezők közösen valósítanak meg.

2019 májusában, a projekt zárásaként Magyarországon először jelentkezik az a Fórum, ahol mind a négy országból összesen nyolc darab kidolgozott projekt kap lehetőséget, hogy nemzetközi szponzorok előtt egy pitching fórumon mutatkozzon be.

Jelentkezni a négynapos ingyenes képzésre az alábbi Google Form kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG3sZy3IW7Yg6aI4sZfPG_oXqdZeeMwc5HVyh_3P_RndiaIw/viewform

A jelentkezési határidő: 2018. Szeptember 30-a éjfél

A New Era – New Adventures Facebook-oldala ITT érhető el.

A projekthez készült beharangozó videó pedig ITT nézhetitek meg.

További információ: Halász Dóra, dora.hlsz@gmail.com