palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CleanLaunchpad – Zöld ötletverseny

KICA Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet keresi Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó üzleti ötletét! Ha zöld vállalkozásba fognál, nevezz a téma legnagyobb európai ötletversenyére, a CleanLaunchpadre és nyerj 10 000 eurót és akcelerációs program részvételt egy igazi nemzetközi mezőnyben. A CleanLaunchpad ötletverseny idén először 11 európai országban párhuzamosan kerül megrendezésre, a Climate-KIC támogatásával. A Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programja, amely regionális start-up inkubációját a hazai MyCo Incubation végzi.

A 3 körből álló start-up versenyre bármilyen ötlettel lehet pályázni, amely elősegíti a zöld gazdasági átmenetet és fenntartható gazdasági fejlődést. Az októberben, Valenciában zajló döntőn a nyertes 10 000 eurós fődíjat vihet haza, míg a második és harmadik helyezettet 5000 és 2500 euróval jutalmazzuk. Ahhoz pedig, hogy a jó ötletekből valódi vállalkozás legyen, a Climate-KIC biztosítja minden ország 3 dobogósának a bejutást világszínvonalú cleantech akcelerációs programjába. Ilyen módon a magyar nyertesek akár a hollandiai, vagy angliai inkubációba is bekerülhetnek, hiszen a Climate-KIC égisze alatt jelenleg 7 országban zajlik start-up akcelerációs program: Nagy Britannia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország.

A magyarországi első forduló jelentkezési határideje 2014. június 17. A jelentkezők közül nemzetközi zsűri választja ki a hazai résztvevőket, akiknek június 27-29-én kétnapos Bootcamp-et szervez a MyCo Incubation Budapesten. A magyar mezőnyt profi coach-ok készítik majd fel a hazai elődöntőre, ahonnan 3 ötlet jut tovább a valenciai döntőbe.

A MyCo Incubation 2013 óta végez start-up inkubációt a régióban, amely során tavaly 14 db start-up-ot inkubált, idén pedig a cél 40 db start-up üzletfejlesztése az európai módszertan alapján, a nemzetközi partnerek bevonásával. Az idei akcelerációs programban kiemelt startégia partnerek az IBM Magyarország és az EY, akik a program mentorait és üzleti tudáshátterét biztosítják.

Jelentkezés és további információk a www.cleanlaunchpad.eu oldalon.

Kérdés esetén fordulj Miskolczy Csaba inkubációs vezetőhöz a csaba@myco.hu címen.

LINK: CleanLaunchpad – Zöld ötletverseny