palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ClimateLaunchpad 2016 start-up verseny

climatelunchpadA ClimateLaunchpad 2016 start-up versenyre a fenntartható fejlődés kihívásaira válaszoló üzleti ötleteket várnak, amely a résztvevő start-upok részére belépő az európai és világsiker felé.

Jelentkezési határidő: 2016. június 03. 

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Magyarországon Európa legnagyobb cleantech üzleti ötletversenyét, a ClimateLaunchpad 2016 start-up programot, amelyre 30 országban párhuzamosan jelentkezhetnek mindazok, akik:

  • a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg;
  • 200 000 EUR összegnél kisebb külső befektetést szívtak fel indulásuk óta;
  • 1 évnél rövidebb üzleti múlttal rendelkeznek.

A verseny
A két napos üzleti bootcampen majd az azt követő fókuszált tréningen készítjük fel a csapatokat a nemzeti döntőre, ahol szakmai zsűri előtt prezentálják üzleti ötletüket ötletüket.

Mind a 30 ország 3 legjobb üzleti ötlete bekerül a nemzetközi döntőbe, ahonnan a legjobbak belépőt kapnak a Climate-KIC ACCELERATOR programba, mely felvértezi a tudással, hogy az ötletből sikeres vállalkozás épüljön.

A döntő nyertese emellett €10 000, a második helyezett €5 000, míg a harmadik €2 500 pénzjutalmat kap.

Frans Nauta, Entrepreneurship Climate-KIC igazgató helyettese elmondta:” Az innovatív vállalkozásokban látjuk a legnagyobb potenciált, hogy Európában megküzdjünk a klímaváltozás negatív hatásaival.  A verseny segít összegyűjteni a legjobb ötleteket, és abban, hogy a vállalkozók, egyetemek és cégeke egy összeurópai közösséget alkossanak. Együtt teremtjük meg a világ új gazdaságát.”

A jelentkezés határideje itthon: 2016. június 3.

További részletek alábbi linken érhetők  el: http://climatelaunchpad.org/countries/hungary/