palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

This human world művészeti és rövidfilmverseny 2016

this human worldA this human world emberi jogi filmfesztivált 2016. december első hetében Bécs neves mozijaiban rendezik meg. A this human world 2016-os művészeti és rövidfilmverseny, nyitva áll minden 10 és 20 éves kor közötti középiskolás diák számára.

Bármilyen típusú iskola részt vehet a versenyen.

Az idei verseny fő témája:  „MIÉNK A JÖVŐ. TE MILYENNEK LÁTOD? – JÖVŐBELI KILÁTÁSOK ÉS UTÓPIA”
2016-ban a verseny a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) szervezésében, valamint az Osztrák Szövetségi Oktatási és Nőügyi Minisztérium (BMBF – média-oktatási osztály) támogatásával kerül megrendezésre.
A 2016-os verseny osztrák, szlovák, szlovén és magyar helyi oktatási intézményekben is meghirdetésre kerül.

A Művészeti és Rövidfilmverseny Diákoknak 2016 arra bátorítja a diákokat, hogy tanáraikkal együttműködve megbeszéljék a fő témát „MIÉNK A JÖVŐ. TE MILYENNEK LÁTOD? – JÖVŐBELI KILÁTÁSOK ÉS UTÓPIA”, valamint rövidfilmeket, fényképeket, fénykép-történeteket, rajzokat, kollázsokat, maketteket és képregényeket készítsenek.

Jövőbeli kilátásokat és utópiákat keresünk:
Hogyan képzeled el társadalmunkat, amely befogadja az országodban és Európában védelmet kereső embereket? Miként tudnál te hozzájárulni egy ilyen társadalomhoz? El tudsz képzelni egy olyan jövőt, amelyben lehetséges a békés együttélés? Mit remélsz a személyes jövőddel kapcsolatban, ami a munkádat, a tanulásodat és egyenlő lehetőségeket stb. illeti? Mit remélsz a társadalmunk jövőjével kapcsolatban a jelenlegi fejlemények fényében? Miként képes megváltoztatni világunkat a 17 új fenntartható fejlődési cél?

A verseny célja, hogy az emberi jogokkal – beleértve a menekültekkel és menedékkel – kapcsolatos témákat közelebb hozza a fiatalokhoz, és lehetőséget biztosítson számukra, hogy a művészeteken keresztül észrevételeket tegyenek ezekkel a témákkal kapcsolatban, valamint hogy elkészült műveiket a nagyérdemű közönség előtt is bemutassák a filmfesztiválon.

Pályázók köre: A versenyre pályázhat minden 10 és 20 éves kor közötti fiatal.

A művek elkészítésének és benyújtásának feltételei
A résztvevők szabadon választhatnak a kétdimenziós művek elkészítésének technikái és anyagai között. A művészeti munkák nem lehetnek nagyobbak 80cm x 80cm-nél. Elsőként a művészeti alkotásokat fényképként kell online benyújtani, megadva az eredeti darab méretét és leírását. Amennyiben a benyújtott művet beválasztják a legjobbak közé, akkor a résztvevőt felkérik, hogy küldje el az eredetit a zsűrinek.
A filmműfajok tekintetében nincs a benyújtásra vonatkozó korlátozás.

A következő műfajokban lehet nevezni: játékfilm, dokumentumfilm, animációs film, kísérleti film vagy megfilmesített fénykép-történet.

A rövidfilmek maximum hossza: 3 perc
A film formátuma: 16:9 képarány

A filmek bármilyen az iskola által biztosított és/vagy a diákok rendelkezésére álló eszközzel elkészíthetők és szerkeszthetők. Bármilyen digitális eszköz, a videokamera típusok összes kategóriája használható, beleértve a mobil telefonok kameráit is.

A rövidfilmeket postán keresztül DVD-n lehet elküldeni a „this human world” részére vagy a schulfilmprojekt@thishumanworld.com email címre egy kóddal védett Vimeo linket kell küldeni, ahol elérhető a film. Mindkét opció esetén egy kísérő e-mailt (a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címre) is el kell juttatni a szervezőkhöz, amely tartalmazza a film elkészítésében résztvevő diákok nevét és számát, valamint további információkat a filmről.

A két/háromdimenziós művek nem lehetnek nagyobbak a 80 cm x 80 cm-nél. Elsőként a művészeti alkotásokat fényképként kell online benyújtani, megadva az eredeti darab méretét és egy magyarázó szöveget. Amennyiben a benyújtott művet beválasztják a legjobbak közé, akkor a résztvevőt felkérik, hogy küldje el az eredeti művet postán a this human word irodájába.

Nevezési határidő
Nevezni az iskolákban felelős projektvezetőknek a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül lehet 2016. június 15-ig. Egy osztály több alkotást is benyújtat, ugyanakkor minden pályázati munka külön regisztrációt igényel.
A regisztrációnak tartalmaznia kell:
Az iskola nevét és címét, az iskolai kapcsolattartó személy (tanár) nevét és elérhetőségét, valamint a film elkészítésében résztvevő diákok korát és számát.

Pályázatok beérkezésének határideje: A pályázatokat 2016. október 30-ig kell benyújtani.

A szervezőnek jogában áll a felhívásra beérkezett műveket közzétenni; a verseny résztvevőinek szintén jogukban áll saját beküldött műveik közzétételéhez.

Zsűri
A fesztivál zsűrijét híres osztrák filmrendezők, színészek és a filmipar képviselői alkotják. A zsűri az összes beérkezett művet értékeli és kiválasztja a győzteseket.

Díjak
Jelenleg folyamatban van partnereinkkel a díjakkal kapcsolatos egyeztetés. A győztesek a szponzoroktól függően különböző díjazásban részesülnek.

Elérhetőség
További információ: http://www.thishumanworld.com (menüpont: this human world-Competition).

Elérhetőség
További kérdés esetén kérjük, keresse Lisa Wegenstein-t, aki a this human world iskolai projekt és a this human world filmfesztivál csapat tagja:
this human world
Schleifmühlgasse 8/14 1040 Vienna
E-mail: schulfilmprojekt@thishumanworld.com Tel.: +43/1/5855888
Osztrák Emberi Jogi Filmfesztivál
http://www.thishumanworld.com
Schleifmühlgasse 8/14
1040 Vienna
Tel.: +43/1/5855888
E-mail: schulfilmprojekt@thishumanworld.com